Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В кв. "Манастирски ливади" ще изграждат нови улици

| обновено на 06.12.17 в 13:15
На общественото обсъждане по проблемите на жителите на квартал „Манастирски ливади - Изток“ в Столичния общински съвет бяха определени краткосрочни и дългосрочни мерки за належащите проблеми.

Към краткосрочните мерки спада задължително въвеждане на еднопосочно движение в кв. "Манастирски ливади-Изток", което ще улесни целия трафик. Желанието на жителите за ограничение на скоростта на превозните средства до 30 км в час на територията на квартала, също ще бъде удоволетворено.

Столична община ще изгради няколко улици в квартал „Манастирски ливади-Изток, след като вече е придобила половината от необходимите частни терени. Това обясни кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на недоволството на гражданите от липсата на инфраструктура в „Манастирски ливади“ и „Витоша“. Фандъкова подчерта, че основният проблем на тези квартали, е липсата на общинска собственост за строителство на улици и тротоари, а от там и трудното отчуждаване на частните имоти.

И в двата квартала, за да се изпълни цялостно регулацията, е необходимо отчуждаването на огромни площи, около 300 дка за всеки от кварталите. В квартал „Манастирски ливади“-Изток сме напреднали много повече с отчуждаването на имоти, за да можем да изградим конкретни улици - „ул. Иван Кирков“, „ул. Флора“, „ул. Златните мостове“, да отворим „ул. Шарл Шампо“, както и да продължим отчуждаването за изграждането на бул. „Тодор Каблешков“. Заложи ли сме много конкретни ангажименти за 2018 година, като 2 млн. лева сме заложили за отчуждаването само в този квартал,  уточни кметът Фандъкова.

Тя допълни, че и през следващата година общината ще продължи инвестициите в големи инфраструктурни проекти като метрото и околовръстния път на столицата.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Бразилски храст" с премиера в Бургас и Варна

Премиерата на книгата на Велина Минкова "Бразилски храст" ще бъде на 24 юли в Бургас и на 28 юли на Алея на книгата във Варна. За Радио София я представи Кремена Димитрова: Ще припомня, че Велина Минкова написа една много любопитна книга, разказваща за Северна Корея и за преживяванията на едно 12-годишно момиче, попадайки на лагер в Северна..

публикувано на 19.07.18 в 12:35

Заблудите и спасенията "След бягството" на Илия Троянов

„Изгнаникът следва все едни и същи облаци, без да знае кога от тях ще ливне дъжд. Създава си собствена лудница и оттам се бори с безумието на света. Загубил е толкова много, че предпочита да живее в тесни стаички, които пълни до тавана с намерения“.  Тези няколко изречения са от новата книга на Илия Троянов, който още като дете напуска България..

публикувано на 19.07.18 в 12:09

"Освен това танцувам", докато карам колело и пия чай

Кога, ако не сега, му е времето за една хубава книга, с която да разпуснете и едновременно да се отдадете на танци.  Дъждовно или слънчево, винаги можете да си подарите време за себе си. Ние пък ще ви разкажем за романа "Освен това танцувам", написан от двама автори Ан-Лор Бонду и Жан-Клод Мурлева. Любопитен факт за написването на книгата е това, че..

публикувано на 18.07.18 в 17:38

Представят "Спасените бойни знамена на Българската армия"

Днес от 17:00 часа в Националния военноисторически музей ще бъде открита изложбата "Спасените бойни знамена на Българската армия". Тя е посветена на две значими годишнини - 140 години от създаването на Българската армия и 100 години от края на Първата световна война.  Благодарение на изложбата за първи път ще можем да видим отблизо оригиналите на..

публикувано на 18.07.18 в 16:20

Linkin Park Tribute band - още една стъпка по-близо до нас

Любимците на милиони хора по целия свят Linkin Park вдъхновяват отново феновете си в лицето на българската група Linkin Park Tribute band . Бандата е сформирана на 11 юли 2017 година в София. В момента нейни  членове са Тодор Първанов - вокал, Александър Калпакчиев - китара,  Даниел Борисов - китара, Здравко Петров - барабани, Димитър Стефанов -..

публикувано на 18.07.18 в 16:12