Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Конкурсът "Ще ти разкажа приказка" вече приема предложения

Снимка: http://nmd.bg
В Националния конкурс за авторска приказка "Ще ти разкажа приказка" право на участие имат ученици от 9 до 15 години. Конкурсът не ограничава участниците в определена тема, а тя е напълно свободна – разяснява Нели Горанова от отдел „Култура“ към Столичната община.

Всеки автор може да участва с една приказка (до 3 печатни страници), която следва да изпрати в 5 екземпляра в запечатан плик, като върху всеки от петте екземпляра се изпишат личните данни на участника (трите имена, дата на раждане, град, точен адрес, училище и телефон за връзка). За най-най оригиналните приказки ще има и награди.

Крайният срок е 20-и декември. Материали не се връщат. Творби ще се приемат в Дирекция "Култура" на Столична община или по пощата на адрес: София - 1000, пл. "Славейков" № 4, Дирекция "Култура".

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Бразилски храст" с премиера в Бургас и Варна

Премиерата на книгата на Велина Минкова "Бразилски храст" ще бъде на 24 юли в Бургас и на 28 юли на Алея на книгата във Варна. За Радио София я представи Кремена Димитрова: Ще припомня, че Велина Минкова написа една много любопитна книга, разказваща за Северна Корея и за преживяванията на едно 12-годишно момиче, попадайки на лагер в Северна..

публикувано на 19.07.18 в 12:35

Заблудите и спасенията "След бягството" на Илия Троянов

„Изгнаникът следва все едни и същи облаци, без да знае кога от тях ще ливне дъжд. Създава си собствена лудница и оттам се бори с безумието на света. Загубил е толкова много, че предпочита да живее в тесни стаички, които пълни до тавана с намерения“.  Тези няколко изречения са от новата книга на Илия Троянов, който още като дете напуска България..

публикувано на 19.07.18 в 12:09

"Освен това танцувам", докато карам колело и пия чай

Кога, ако не сега, му е времето за една хубава книга, с която да разпуснете и едновременно да се отдадете на танци.  Дъждовно или слънчево, винаги можете да си подарите време за себе си. Ние пък ще ви разкажем за романа "Освен това танцувам", написан от двама автори Ан-Лор Бонду и Жан-Клод Мурлева. Любопитен факт за написването на книгата е това, че..

публикувано на 18.07.18 в 17:38

Представят "Спасените бойни знамена на Българската армия"

Днес от 17:00 часа в Националния военноисторически музей ще бъде открита изложбата "Спасените бойни знамена на Българската армия". Тя е посветена на две значими годишнини - 140 години от създаването на Българската армия и 100 години от края на Първата световна война.  Благодарение на изложбата за първи път ще можем да видим отблизо оригиналите на..

публикувано на 18.07.18 в 16:20

Linkin Park Tribute band - още една стъпка по-близо до нас

Любимците на милиони хора по целия свят Linkin Park вдъхновяват отново феновете си в лицето на българската група Linkin Park Tribute band . Бандата е сформирана на 11 юли 2017 година в София. В момента нейни  членове са Тодор Първанов - вокал, Александър Калпакчиев - китара,  Даниел Борисов - китара, Здравко Петров - барабани, Димитър Стефанов -..

публикувано на 18.07.18 в 16:12