Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Полицаите протестират без да блокират улици

Снимка: БГНЕС


Не сме предвиждали да бъдат блокирани улиците. Към момента две групи посрещаме делегацията на ЕС, едната група е на Окръжна болница, другата група е пред входа на паметника на Съветската армия
. Това заяви председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Хрисимов.

Той посочи, че ще тръгнат към следващата локация - Централната поща, , до колоните на бул.”Александър Батемберг”, където ще се съберат, но няма да има шествие или задръстване по улиците. Първоначалната идея да протестират по бул. “Брюксел” е променена след като са разговаряли с колеги им, които отговарят за охраната на трасето.

Заедно са решили, че е по-целесъобразно да се преместят, за да не пречат.Хрисимов припомни, че още на протестите през лятото са обявили, че ще протестират на всеки празник на ведомството и изпълняват обещанието си, както и по време на българското европредседателство.

След като премиерът Бойко Борисов по-рано днес обяви, че ще бъдат отпуснати допълнително още 100 млн. лв. за заплати на полицаите, Хрисимов заяви, че след като приключи протеста, ще се събере УС и ще се реши дали да продължат да протестират.

Ако бъдат изпълнени основните искания които са за увеличаване на заплатата и след което започнем да мислим за нов закон (за МВР - бел. ред.), ще прекратим протестите”, обясни той. Какво още каза Хрисимов, чуйте в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пенка Кунева

Пенка Кунева: Музиката ни кара да изпитваме емоции

Композитор съм на музика за филми, видеоигри и телевизия. Работя в Лос Анджелис от деветнайсет години, а страстта към филмите и видеоигрите идва от това, че в България бабите са ни разказвали много приказки. Така се представя Пенка Кунева, българката, която от деветнайсет години има успешна кариера на композитор в Холивуд. На въпросa: "Кога е..

публикувано на 18.03.18 в 12:00
град Самоков

Самоков - добра идея за уикенд почивка близо до София

Едно от приятните места за отдих в близост до столицата е Самоков. Градът се намира на около 60 км. от София и е част от Стоте национални туристически обекта. На 12 км. от Самоков се намира туристическият комплекс Боровец, който предлага отлична възможност за практикуване на зимни спортове. В близост е и туристическият комплекс „Мальовица“ и..

публикувано на 18.03.18 в 11:00
Веско Ешкенази

Веско Ешкенази: От постъпването си в оркестъра мечтая за този концерт

Кралският Концертгебау оркестър - Амстердам за първи път ще свири в България на 30 юни в НДК. София е предпоследната спирка от европейското му турне „Кралският Концертгебау оркестър среща Европа “ (RCO meets Europe ), което включва концерти в 28 европейски държави.  За цигуларя Веско Ешкенази , който от осемнайсет години е концертмайстор на..

публикувано на 17.03.18 в 15:30
Цирикова църква

До храма "Св. Дух" - паметник на мъчениците от Цирикова църква

На около 2 часа пешеходно разстояние от Чудните мостове, над с. Забърдо в Родопите, се намира връх Цирикова църква. В местността, наречена по-късно Кабата, сред широката поляна, до средата на XVII век, е имало църква. Легендата гласи, че по време на помохамеданчванията там, българите отказали да приемат чуждата вяра. Те били вкарани в черквата, където..

публикувано на 17.03.18 в 11:35

Перфекционизмът често носи напрежение и емоционална болка

Перефекционизмът - добро или зло? Кога и защо се появява и какво издава? До какво води и как да се справим с него? С тези въпроси се обърнахме към психолога Яна Кирова в предаването ни "Контрасти". В съвременната култура ние сме склонни да се възхищаваме от перфекционизма заради високите стандарти, които поставя. Дали обаче цената си струва? Особено..

публикувано на 17.03.18 в 10:45