Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Полицаите протестират без да блокират улици

Снимка: БГНЕС


Не сме предвиждали да бъдат блокирани улиците. Към момента две групи посрещаме делегацията на ЕС, едната група е на Окръжна болница, другата група е пред входа на паметника на Съветската армия
. Това заяви председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Хрисимов.

Той посочи, че ще тръгнат към следващата локация - Централната поща, , до колоните на бул.”Александър Батемберг”, където ще се съберат, но няма да има шествие или задръстване по улиците. Първоначалната идея да протестират по бул. “Брюксел” е променена след като са разговаряли с колеги им, които отговарят за охраната на трасето.

Заедно са решили, че е по-целесъобразно да се преместят, за да не пречат.Хрисимов припомни, че още на протестите през лятото са обявили, че ще протестират на всеки празник на ведомството и изпълняват обещанието си, както и по време на българското европредседателство.

След като премиерът Бойко Борисов по-рано днес обяви, че ще бъдат отпуснати допълнително още 100 млн. лв. за заплати на полицаите, Хрисимов заяви, че след като приключи протеста, ще се събере УС и ще се реши дали да продължат да протестират.

Ако бъдат изпълнени основните искания които са за увеличаване на заплатата и след което започнем да мислим за нов закон (за МВР - бел. ред.), ще прекратим протестите”, обясни той. Какво още каза Хрисимов, чуйте в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Димитров - Жожо: Искам светът да стане по-добър чрез музика

Възпитаник на НМУ "Любомир Пипков" - София, от класа на Цветан Андреев. Едновременно младши студент в Университета по изкуствата в Грац, в класа на проф. Паоло Пегораро. Първи носител на учредения през миналата година приз "Олга Камбурова", както и на над петнайсет първи отличия от конкурси у нас и в чужбина. Името му е Георги Димитров - Жожо , който..

публикувано на 23.06.18 в 15:05

Д-р Иван Диков: При всяко съмнение за генитална инфекция трябва веднага да се вземат мерки

В сезона на високите температури, отпуските, по-честите пътувания, деликатният въпрос за опасността от генитални инфекции излиза на дневен ред. Крият ли риск водните басейни, плуването, общите сервизни помещения? При какви оплаквания задължително трябва веднага да се обърнем към специалист, кои са най-честите инфекции при непротектиран полов акт и..

публикувано на 23.06.18 в 13:10

Близо 200 спортисти ще се включат във „Витоша 100“

Близо 200 спортисти и повече от 2500 любители на планината и силните усещания се включват в традиционната вече 42-ра обиколка на Витоша, известна като „Витоша 100“. Името подсказва и приблизителната дължина на трасето. Колоездачите вече са по него, а в 23.59 тази вечер ще стартира маратонът за бързоходците. Има и дуатлон, който се нарича "Виташа 200"...

публикувано на 23.06.18 в 11:25

Огледала, светли цветове и подходящи мебели правят чудеса в тесните стаи

Вашият дом е повече от няколко прозореца, невзрачни стени и кафява врата. Ако се запознаем с няколко малки тайни за това как можем да направим малката къщурка просторен замък и кои цветове са успокояващи и модерни за сезона, ще направим своя дом уютен и желан. Какви са те, обяснява Денис Ли , архитект от Казахстан, който живее и твори в София: Много..

публикувано на 22.06.18 в 18:49

Изложба разкрива Близкия изток през погледа на българските учени

Трудно ли е да се достигне до загадките на държавите от Близкия изток, това разказва изложбата "Близкият изток през погледа на българските учени", която вече може да бъде разгледана във фоайето на Централната университетска библиотека на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Изложбата обединява две експозиции. Първата е "Катедра „Арабистика и..

публикувано на 22.06.18 в 17:41