Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Полицаите протестират без да блокират улици

Снимка: БГНЕС


Не сме предвиждали да бъдат блокирани улиците. Към момента две групи посрещаме делегацията на ЕС, едната група е на Окръжна болница, другата група е пред входа на паметника на Съветската армия
. Това заяви председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Хрисимов.

Той посочи, че ще тръгнат към следващата локация - Централната поща, , до колоните на бул.”Александър Батемберг”, където ще се съберат, но няма да има шествие или задръстване по улиците. Първоначалната идея да протестират по бул. “Брюксел” е променена след като са разговаряли с колеги им, които отговарят за охраната на трасето.

Заедно са решили, че е по-целесъобразно да се преместят, за да не пречат.Хрисимов припомни, че още на протестите през лятото са обявили, че ще протестират на всеки празник на ведомството и изпълняват обещанието си, както и по време на българското европредседателство.

След като премиерът Бойко Борисов по-рано днес обяви, че ще бъдат отпуснати допълнително още 100 млн. лв. за заплати на полицаите, Хрисимов заяви, че след като приключи протеста, ще се събере УС и ще се реши дали да продължат да протестират.

Ако бъдат изпълнени основните искания които са за увеличаване на заплатата и след което започнем да мислим за нов закон (за МВР - бел. ред.), ще прекратим протестите”, обясни той. Какво още каза Хрисимов, чуйте в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Калин Сърменов

Трябва ли ни Дон Кихот днес, питат в Сатирата

На 19 и 20 декември Сатиричният театър кани на премиерата на постановката по мотиви от романа на Сервантес "Дон Кихот де ла Манча". Спектакълът е озаглавен "За какво ви е Дон Кихот". Драматургичната версия е на Юрий Дачев, постановката на Бина Харалампиева, а в образа на Дон Кихот е Калин Сърменов. Ние живеем в едно време, в което девалвацията на..

публикувано на 18.12.18 в 11:54

Биокомпозитен материал донесе отличие на български иноватори

Този месец бяха връчени обявени победителите в ежегодния конкурс „Иновативно предприятие на годината“. В надпреварата бяха отличени общо 9 български компании.  Сред отличените з а „Зелена иновация“ за 2018 г. бе отличен Байомик .  В момента, в който компанията стане световно известна, искаме да сме познати като основатели на Байомик –..

публикувано на 18.12.18 в 11:50

Заработи нова социална кухня "Не хаби - дари"

Златните момичета от Националния ансамбъл по художествена гимнастика, заедно с омбудсмана Мая Манолова, откриха в двора на православен храм "Св. Св. Кирил и Методий" (до Женския пазар) социална кухня "Не хаби - дари". Кухнята ще бъде отворена всеки ден от 12.00 до 14.00 ч. за всеки в нужда. Кампанията е насочена към социално слаби хора. Инициативата се..

публикувано на 17.12.18 в 17:49

3D шоу разказва за значението на водата върху фасадата на "Квадрат 500"

Светлинни триизмерни анимации, разказващи за водата, дивата природа и изпълнявани от държавата екологични каузи, ще се прожектират до 21 декември  върху фасадата на Националната галерия "Квадрат 500“. 3D шоуто може да се види всеки делничен ден от 18.30 до 19.30. В 60 минути се редуват две петминутни триизмерни анимации, изработени с пари от..

публикувано на 17.12.18 в 17:13

Педиатрията на Александровска болница получи нов дигитален детектор за рентгенов апарат

Университетската болница "Александровска" получи нов дигитален детектор за рентгенов апарат, благодарение на миналогодишното издание на дарителската кампания "Българската Коледа". Апаратът е необходим на Клиниката по педиатрия, превърнала се в своеобразен център, към който се насочват усложнени или трудно диагностични случаи от цялата страна в областта..

публикувано на 17.12.18 в 16:55