Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Полицаите протестират без да блокират улици

Снимка: БГНЕС


Не сме предвиждали да бъдат блокирани улиците. Към момента две групи посрещаме делегацията на ЕС, едната група е на Окръжна болница, другата група е пред входа на паметника на Съветската армия
. Това заяви председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Хрисимов.

Той посочи, че ще тръгнат към следващата локация - Централната поща, , до колоните на бул.”Александър Батемберг”, където ще се съберат, но няма да има шествие или задръстване по улиците. Първоначалната идея да протестират по бул. “Брюксел” е променена след като са разговаряли с колеги им, които отговарят за охраната на трасето.

Заедно са решили, че е по-целесъобразно да се преместят, за да не пречат.Хрисимов припомни, че още на протестите през лятото са обявили, че ще протестират на всеки празник на ведомството и изпълняват обещанието си, както и по време на българското европредседателство.

След като премиерът Бойко Борисов по-рано днес обяви, че ще бъдат отпуснати допълнително още 100 млн. лв. за заплати на полицаите, Хрисимов заяви, че след като приключи протеста, ще се събере УС и ще се реши дали да продължат да протестират.

Ако бъдат изпълнени основните искания които са за увеличаване на заплатата и след което започнем да мислим за нов закон (за МВР - бел. ред.), ще прекратим протестите”, обясни той. Какво още каза Хрисимов, чуйте в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Селфитата на форума са разрешени

Sofia Fashion Week 2018 стартира с представяне на български дизайнери

Тази седмица започна един от най-големите модни форуми в България - Sofia Fashion Week . В понеделник бяха представени колекции на млади български дизайнери. В следващите дни ще дефилират моделите на известни български и световни дизайнери, както и на известни фризьори и стилисти. На събитието беше и нашият репортер Лили Друмева, която направи..

публикувано на 18.09.18 в 19:35

Център за 1 млн. лева в район "Слатина" ще подкрепя 30 души с увреждания

Договор за изпълнение на проект за изграждане на „Център за подкрепа за лица с увреждания“ в София подписаха кметът Йорданка Фандъкова и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. По проекта ще бъде създадена пилотна услуга „Център за подкрепа за лица с увреждания“. Ще бъде осигурена комплексна подкрепа чрез..

публикувано на 18.09.18 в 16:33

Проектът "КиндиРу" дава добри резултати

Резултатите от експерименталния проект, който бе проведен в шест софийски детски градини, по австралийската програма за ранно детско развитие "КиндиРу", бяха представени в Столичната община. Децата, работили по специализираната програма, са постигнали по-високи резултати в сравнение с тези, които са останали извън нея. В проекта, започнал миналата..

публикувано на 18.09.18 в 16:18

Промени в закона премахват двойните стандарти при храните

Храните, които се внасят в България, трябва да имат официален сертификат, за са еднакви с продуктите, продавани в страната на произход. Това предвижда проектозакон за изменение и допълнение на Закона за храните. Автори на проектозакона са Съюз „Произведено в България“ и Националният съюз на земеделските кооперации в България. Едно от предложенията е..

публикувано на 18.09.18 в 16:12

София в 105 минути

Тази седмица предаването ни е посветено на София – на нейната култура, история и дух. Може ли историята на града да бъде разказана в 105 минути, кои са най-ярките събития и факти, достиженията в архитектурата и градоустройството, постиженията в науката и изкуството, кои са ярките личности в историята на нашия град – за всичко това разговаряхме в..

публикувано на 18.09.18 в 15:59