Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Полицаите протестират без да блокират улици

Снимка: БГНЕС


Не сме предвиждали да бъдат блокирани улиците. Към момента две групи посрещаме делегацията на ЕС, едната група е на Окръжна болница, другата група е пред входа на паметника на Съветската армия
. Това заяви председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Хрисимов.

Той посочи, че ще тръгнат към следващата локация - Централната поща, , до колоните на бул.”Александър Батемберг”, където ще се съберат, но няма да има шествие или задръстване по улиците. Първоначалната идея да протестират по бул. “Брюксел” е променена след като са разговаряли с колеги им, които отговарят за охраната на трасето.

Заедно са решили, че е по-целесъобразно да се преместят, за да не пречат.Хрисимов припомни, че още на протестите през лятото са обявили, че ще протестират на всеки празник на ведомството и изпълняват обещанието си, както и по време на българското европредседателство.

След като премиерът Бойко Борисов по-рано днес обяви, че ще бъдат отпуснати допълнително още 100 млн. лв. за заплати на полицаите, Хрисимов заяви, че след като приключи протеста, ще се събере УС и ще се реши дали да продължат да протестират.

Ако бъдат изпълнени основните искания които са за увеличаване на заплатата и след което започнем да мислим за нов закон (за МВР - бел. ред.), ще прекратим протестите”, обясни той. Какво още каза Хрисимов, чуйте в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 30 инсталации представят научни явления и закони в Музей - Експериментариум в "София Тех Парк"

“София Тех Парк“ организира днес информационен ден по втората фаза на проекта „Научно-технологичен парк“, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Първата фаза на проекта беше реализирана с безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007-2013 година...

публикувано на 17.01.18 в 19:16

VORTEX вкарва публиката в състояние на неопределеност

"Театър на сетивата София" представя VORTEX - новия и дългоочакван проект от вида „театър на сетивния лабиринт“. Спектакълът превръща публиката в съставен елемент от случващото се, тя се разделя с обичайната си сигурност и попада в състояние на неопределеност. Вероятно, точно в това е разликата между традиционния и сетивния театър.  Актрисата и..

публикувано на 17.01.18 в 18:27

Акушерките настояват за самостоятелни практики и начална заплата, колкото 3 минимални

Дни преди професионалния си празник – Бабинден (21 януари), акушерки и специалисти по здравни грижи изпращат до държавни и здравни институции Декларация с искания за условията на работа и заплащането. Те настояват за регламентиране на акушерски пренатални, постнаталани и патронажни грижи; изработване и приемане на акушерски стандарт, съобразен с..

публикувано на 17.01.18 в 16:52

Най-голямото сватбено събитие в страната с 10-о юбилейно издание

За десети пореден път София ще бъде домакин на изложението, което ще събере над 50 фирми от всички сфери на сватбената индустрия. След като вземат решение за съвместно съжителство, двойките се сблъскват с по-трудната част от това да кажеш ДА - организацията на сватбата. Зад мечтания сватбен ден стои много труд по организацията, контакт с много фирми..

публикувано на 17.01.18 в 16:22

Escape room и българското училище

През последните години пъзел стаите се превърнаха в хит сред малки и големи, защото са забавен начин да избягаме от натовареното напрежение и да се превърнем в детективи и да попаднем в приказка. Една българска студентка обаче създаде образователна пъзел стая, която вече успешно се прилага в училище. Това е 21-годишната Катерина Ценкуловска,..

публикувано на 17.01.18 в 16:19