Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Общо 6285 български студенти се обучават във Великобритания

БГНЕС
Шотландия запазва безплатното обучение за студенти от ЕС за учебната 2019-2020г. , въпреки Brexit. С това тя се превърна в първата държава от Обединеното кралство, която обяви условията за прием за следващата академична година. По официални данни на Асоциацията на британските университети, към момента в страната учат над 1300 българи, а повече за възможностите за образование в чужбина можем да научим от изложението Световно образования, което ще се проведе на 17 и 18 февруари в София и на 20 февруари във Варна.

Общо 6285 български студенти се обучават към момента във Великобритания, като само за учебната 2018-2019г. документи за кандидатстване са подали 2080 българи - колкото и миналата година. От тях 4640 учат в Англия, 310 в Уелс и 1335 в Шотландия.

Февруари е месецът, в който набират скорост кампаниите за кандидатстване в Холандия, Дания, Германия, Швеция и Франция и вече приключи официалният прием на документи за Великобритания, казва Ирина Христова, координатор на международното изложение Световно образование.

За първи път от десетилетия Франция промени системата за кандидатстване в държавните университети. Студентите ще могат да избират между 10 университета и ще получават отговори от повече от един от тях, а не само от един, както беше до сега. За последната учебна година близо 1500 български студенти са започнали обучението си във Франция, посочва Николай Христов, председател на организаторите на форума.

Традиционно голям е и интересът към, образование в Холандия, а 1 май е крайният срок за кандидатстване.

Февруари е месецът, в който желаещите да запишат магистратура в чужбина, могат да кандидатстват. През последните години се появиха много нови възможности за евтини магистратури, обяснява Христов.

Над 80 образователни институции от цял свят ще посетят страната ни за международното изложение Световно образование, което ще се проведе на 17 и 18 в София и на 20 февруари във Варна. Консултациите и презентациите по време на изложението са безплатни. За първи път ще бъде представен и финансов наръчник на кандидат-студента с ценни съвети за управление на разходите по образованието.

Още нещо ново - от тази година на изложението ще има и консултантски център за кандидатстване в България. В рамките на форума Световно образование водещи български компании ще информират бъдещите и настоящите студенти за възможностите за професионална реализация. В областта на средното образование в чужбина ще бъдат представени над 30 елитни средни училища от Англия, Швейцария, Германия и Франция.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Валидираха марка, посветена на Китайската Нова година

"Български пощи" валидира нова марка на тема "Китайска Нова година - година на Жълтото куче". Десетки филателисти се събраха в Музея на съобщенията в София, за да бъдат сред първите, сдобили се с ограничените бройки, тъй като тиражът е лимитиран. 2 600 години пр. н. е.император Хуан Ди въвежда зодиакалниякалендар в Китай. Според него 12-те..

публикувано на 23.02.18 в 16:06

Кандидатите за "Асистент за независим живот" отново ще получават допълнителни точки

Кандидатите-ползватели на социалната услуга "Асистент за независим живот" отново ще получават допълнителни точки и часове за труд и учебна дейност. Това реши на последното си заседание Столичният общински съвет. Решението е в защита на интересите на хората с увреждания и е събразено с разпореждането на Върховния админстративен съд , съобщи Вяра..

публикувано на 23.02.18 в 15:25
Красотата на Которския залив

Адриатическото крайбрежие, Босненските пирамиди, Которският залив - част от очарованието на Западните Балкани

Тази седмица в „Радиоприемница“ обърнахме внимание на нашия общ дом – Балканите, а днес решихме да направим една разходка из малко познатите забележителности на полуострова. Поканихме Зорница Шепкова, пътешественик, поставил си за цел да превърне пътуванията си от хоби в работа. Тя е и част от екипа на “Adventure club” , които организират различни..

публикувано на 23.02.18 в 15:19
Жителите често разглеждат и обсъждат проектите върху картата

Бъдещият Източен парк обхваща и частни земи на жители в Горубляне

Върху землището на кв. Горубляне е планирано да се изгражда парк „Изток“ . Проектът обхваща значителна неурегулирана досега територия. В бъдещия парк са предвидени различни „функционални активности“. Ще се намира в близост до гъсто населени жилищни квартали в административните граници на район „Младост“. Снощи имаше обществено обсъждане, на което..

публикувано на 23.02.18 в 14:21

Марин Петков: Съчетаваме визуалната игра с разказ, с послание

Големият "плюс" при нас беше, че ние бяхме едни от първите в Европа, които се занимават с 3D мапинг, сподели в предаването "Радиокафе" на Радио София Марин Петков - основател на компанията MP Studio, която получи награда за Иновативно предприятие на годината 2017 в категорията „Иновация в креативните индустрии“. На логичния въпрос откъде..

публикувано на 23.02.18 в 13:05