Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кралете на винтидж културата за трети път в България

Postmodern Jukebox идват с нов концерт у нас на 15 май в Зала 1 на НДК

Една от последните формации, която е събрал Скот Брадли
Непринуден джаз поглед към съвременната поп музика и щипка ретро носталгия - Скот Брадли прояви музикалния си гений със създаването на Postmodern Jukebox. Вече на два пъти групата доведе до екстаз феновете си у нас и предстои трети концерт - на 15 май в Зала 1 на НДК. Овации, бисове и възторжени коментари съпътстваха първите две изяви на формацията у нас. Малко повече от година след последното си гостуване Postmodern Jukebox отново излизат на родна сцена с нова доза суинг, джаз и рагтайм.

По непосредствен и естествен начин Postmodern Jukebox си създадоха почитатели в целия свят – да си помогнем с цифрите: 3 300 000 последователи и над половин милиард гледания в ютюб.
Само кавърът на Creep на Radiohead има над 45 млн. гледания, следван от хитовете All About That Bass с 36 млн. и Bad Romance - с над 20 милиона.

Роденият в Лонг Айланд Скот Брадли е израснал и възпитан с вкус към суинг и джаз стандартите. Получава класическо музикално образование, но бързо разбира, че не може да изрази таланта си в неговите рамки. Така се ражда идеята да съчетае традициите и съвремието по нов и неочакван начин, зареден с много хумор, финес и енергия.

Талантливият американец доказва, че в основата на съвременната музика е джазът, а новото е добре забравено старо. В свои интервюта Скот Брадли споделя, че не съществува песен, която да не може да „състари“, с изключение на песните, които още в оригиналния си вариант носят ретро усещане. С идеята за ъндърграунд в основата, той заснема първите видеоклипове на кавъри в своето мазе. Оригиналният му подход бързо привлича цветна палитра от музиканти и съмишленици, а също и вниманието на медиите и публиката.

Така „машината на времето“ Postmodern Jukebox започва да работи на пълни обороти през 2012 г.
Формацията няма постоянен състав. Непрекъснато обновяваща се, в нея досега са се включили над 70 таланта - инструменталисти, певци и танцьори. Голяма част от тях са финалисти в големи риалити формати като Amеrican Idol, а някои са носители на наградата „Грами“. Тъй като всичко е много лично, вокалистите имат пълната свобода в избора на винтидж тоалети, прически и грим, за да влязат в предпочетената от тях роля от епохата.

Всяка песен идва със собствена стилистика, инструменталисти и певци. Момчетата са с тиранти, карета и костюми. А неустоимите дами допълват божествените си гласове със зашеметяващи винтидж тоалети, прически и грим. Изпълнителите сами избират дрехите си и влизат в роли от епохата.

Последните 3 години групата не спира и се изявява от Канада до Австралия.

На 15 май ще видим Postmodern Jukebox и в София с концерт.
Дотогава разгледайте и послушайте тук.
А повече за групата явление може да чуете в интервюто на Петя Зунгорлиева с един от най-големите им фенове - специалистът по винтидж култура - Рубен Лазарев. 

Postmodern Jukebox не правят просто кавъри, те правят нови хитове - убеждава Рубен, но чуйте всичко, плюс невероятна версия на My Heart Will Go On от филма "Титаник"...

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Джуренец куест" примамва велосипедистите в Своге

Третото издание на състезанието по планинско колоездене – “Джуренец Куест 2018” ще предизвика любителите на планинското колоездене в дисциплината "Крос кънтри". Велосипедната надпревара ще се проведе на 16 юни в Своге. Всички участници трябва да са с подходяща екипировка, като минимумът е каска и ръкавици. Велосипедите трябва да са в добро..

публикувано на 24.05.18 в 17:00
акад. Валентин Бобевски

Акад. Валентин Бобевски: Химнът на Кирил и Методий е великата българска песен

За 24 май сред отличените с най-високата награда на Министерството на културата "Златен век" - огърлие беше и диригентът акад. Валентин Бобевски. Макар и на осемдесет години (на 19 май с юбилеен концерт отбеляза своята годишнина с концерт в зала "България"), той казва че е млад и има още какво да даде на българската култура: Тази голяма награда за..

публикувано на 24.05.18 в 15:31

Олга Борисова: Нашият фолклор е неповторим

По повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, народната певица Олга Борисова получи престижното отличие „Златен век” - печат на Цар Симеон Велики - златен, за приноса ѝ в развитието на българската култура и духовност. " Наградата е признание за моя труд ", казва Олга Борисова и допълва:" През целия си живот не..

публикувано на 24.05.18 в 15:10

Паметна вечер в чест на Стойо Крушкин в Бистрица

Паметна вечер в чест на българския гвардейски и емигрантски музикант Стойо Крушкин ще се проведе в неделя, 27 май, от 16:00 часа в сградата на читалище „Цар Борис I“ в софийското село Бистрица. Ще бъде открита също фото изложба и ще бъде направена презентация за живота и делото на бележития българин. Миналата година официално беше открита..

публикувано на 24.05.18 в 15:05

Президентът Румен Радев: Да бъдем непримирими към невежеството

Хиляди столичани, сред които учители, ученици и хора на културата, изпълниха центъра на София по време на традиционното шествие за Деня на просветата и славянската писменост. В празничното си слово президентът Румен Радев призова „ да бъдем непримирими към невежеството “. Според него свободата на духа се отвоюва ден след ден със знание. Шествието..

публикувано на 24.05.18 в 15:02