Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кралете на винтидж културата за трети път в България

Postmodern Jukebox идват с нов концерт у нас на 15 май в Зала 1 на НДК

Една от последните формации, която е събрал Скот Брадли
Непринуден джаз поглед към съвременната поп музика и щипка ретро носталгия - Скот Брадли прояви музикалния си гений със създаването на Postmodern Jukebox. Вече на два пъти групата доведе до екстаз феновете си у нас и предстои трети концерт - на 15 май в Зала 1 на НДК. Овации, бисове и възторжени коментари съпътстваха първите две изяви на формацията у нас. Малко повече от година след последното си гостуване Postmodern Jukebox отново излизат на родна сцена с нова доза суинг, джаз и рагтайм.

По непосредствен и естествен начин Postmodern Jukebox си създадоха почитатели в целия свят – да си помогнем с цифрите: 3 300 000 последователи и над половин милиард гледания в ютюб.
Само кавърът на Creep на Radiohead има над 45 млн. гледания, следван от хитовете All About That Bass с 36 млн. и Bad Romance - с над 20 милиона.

Роденият в Лонг Айланд Скот Брадли е израснал и възпитан с вкус към суинг и джаз стандартите. Получава класическо музикално образование, но бързо разбира, че не може да изрази таланта си в неговите рамки. Така се ражда идеята да съчетае традициите и съвремието по нов и неочакван начин, зареден с много хумор, финес и енергия.

Талантливият американец доказва, че в основата на съвременната музика е джазът, а новото е добре забравено старо. В свои интервюта Скот Брадли споделя, че не съществува песен, която да не може да „състари“, с изключение на песните, които още в оригиналния си вариант носят ретро усещане. С идеята за ъндърграунд в основата, той заснема първите видеоклипове на кавъри в своето мазе. Оригиналният му подход бързо привлича цветна палитра от музиканти и съмишленици, а също и вниманието на медиите и публиката.

Така „машината на времето“ Postmodern Jukebox започва да работи на пълни обороти през 2012 г.
Формацията няма постоянен състав. Непрекъснато обновяваща се, в нея досега са се включили над 70 таланта - инструменталисти, певци и танцьори. Голяма част от тях са финалисти в големи риалити формати като Amеrican Idol, а някои са носители на наградата „Грами“. Тъй като всичко е много лично, вокалистите имат пълната свобода в избора на винтидж тоалети, прически и грим, за да влязат в предпочетената от тях роля от епохата.

Всяка песен идва със собствена стилистика, инструменталисти и певци. Момчетата са с тиранти, карета и костюми. А неустоимите дами допълват божествените си гласове със зашеметяващи винтидж тоалети, прически и грим. Изпълнителите сами избират дрехите си и влизат в роли от епохата.

Последните 3 години групата не спира и се изявява от Канада до Австралия.

На 15 май ще видим Postmodern Jukebox и в София с концерт.
Дотогава разгледайте и послушайте тук.
А повече за групата явление може да чуете в интервюто на Петя Зунгорлиева с един от най-големите им фенове - специалистът по винтидж култура - Рубен Лазарев. 

Postmodern Jukebox не правят просто кавъри, те правят нови хитове - убеждава Рубен, но чуйте всичко, плюс невероятна версия на My Heart Will Go On от филма "Титаник"...

ВИЖТЕ ОЩЕ

Тийнейджърите и градът - забавления на открито

По-малко от месец остава до началото на новата учебна година и на учениците да се насладят на свободното си време.  Докато по-малките от тях са ограничени от задължителното присъствие на възрастен, вече поотрасналите тийнейджъри могат да бъдат видени сами в много паркове и басейни в столицата. Естествено, дейностите на открито са най-предпочитани..

публикувано на 21.08.18 в 15:45
Иван Чакъров може дълго да разказва

Иван Чакъров: Националното изложение на занаятите в Орешак е отворено целогодишно

Традициите и българските занаятите са живи. Това не е лозунг или призив, а нагледно доказателство за това може да се види (и пипне) в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак близо до Троян. Комплексът е построен през 1971 година. Сега той разполага с 9 изложбени зали на площ от 4200 км. м. Всяка от..

публикувано на 21.08.18 в 15:13

Магията на блуса и рока завладява село Миндя

В десетото издание на "Миндя рок фест" ще пеят повечето хедлайнери от предишните издания - Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд, Милена Славова и сърбите от "Cotton Pickers". По време на двете вечери, посветени на блуса и рока, с добра музика и неповторима енергия ще ни заредят и "Drivers", "Delta Roosters", "Рестарт", "Асамбленд" и "Магистри"...

публикувано на 21.08.18 в 15:00
Троян

Донка Михайлова: Елате в Троян, за да срещнете истинските балканджии

"150 причини да посетите Троян" - това е мотото, с което градът се подготвя да отбележи своята 150-а годишнина. Самото селище обаче се заражда много по-рано - още през I век от н.е, когато наследниците на император Траян правят път през планината, който свързва Дунав и Бяло море. Преди 150 години троянци се обединяват и измолват от Мидхат паша селището..

публикувано на 21.08.18 в 14:57

Писатели и визуални артисти се присъединяват към Капана фест

Европейската столица на културата отправя поредната си покана – този път за осмото издание на Капана Фест Есен’18 Театърът ще бъде силен акцент в програмата тази есен – каза в аванс пред Радио София Елица Мавродинова – част от организационния екип на събитието. - Ще има, разбира се, книжен базар. В музикално отношение минаваме на..

публикувано на 21.08.18 в 11:32