Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В Деня на Европа се запознаваме с правата си в ЕС

Снимка: БГНЕС
Днес можем да празнуваме Деня на Европа и на голямата поляна в Южния парк. Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов и Татяна Калканова, изпълнителен директор на Център за развитие на човешките ресурси, са специални гости на събитието, на което младежи от столични училища демонстрираха способността си да бъдат много бързи, умни и креативни.

Организаторите на инициативата ще отворят информационни щандове, където ще предоставят безплатни информационни материали за Европейския съюз, правата ни при пътуване, почивка, работа и учене в рамките на Общността. Ще бъдат представени също европейски програми, които помагат на младите хора в тяхното образование и кариерно развитие като "Еразъм+".

Празникът по случай Деня на Европа продължава до 18:00 часа днес на голямата поляна в Южния парк, а още за инициативата - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Паметна вечер в чест на Стойо Крушкин в Бистрица

Паметна вечер в чест на българския гвардейски и емигрантски музикант Стойо Крушкин ще се проведе в неделя, 27 май, от 16:00 часа в сградата на читалище „Цар Борис I“ в софийското село Бистрица. Ще бъде открита също фото изложба и ще бъде направена презентация за живота и делото на бележития българин. Миналата година официално беше открита..

публикувано на 24.05.18 в 15:05

Президентът Румен Радев: Да бъдем непримирими към невежеството

Хиляди столичани, сред които учители, ученици и хора на културата изпълниха центъра на София по време на традиционното шествие за Деня на просветата и славянската писменост. В празничното си слово президентът Румен Радев призова „ да бъдем непримирими към невежеството “. Според него свободата на духа се отвоюва ден след ден със знание.  Шествието за..

публикувано на 24.05.18 в 15:02
Емилия Бонева

Емилия Бонева: За да работиш с деца, трябва да ги обичаш

На 24 май - празника на българската просвета и култура и на славянската писменост, посветихме "Радиоприемница" на любовта към езика и словото. Гостува ни Емилия Бонева - „Учител на годината“ в направление „Предучилищно възпитание и подготовка“ според Синдиката на българските учители. Тя е главен учител в 85-а детска градина „Родина“ в София...

публикувано на 24.05.18 в 14:49
Слушайте от 14 до 17 часа

"Ритъмът на столицата" на 24 май

И този следобед от 14:00 до 17:00 часа ще се движим в ритъм с живота в столицата и региона. А той днес е под знака на, може би, най-светлия нерелигиозен празник у нас. Затова и ние ще му отдадем дължимото, като ви пренесем част от атмосферата, царяла в столицата ни по време на празничното шествие и церемонията пред Народната библиотека, носеща имената на..

публикувано на 24.05.18 в 13:23

Своге ще бъде домакин на „Празници на Искърското дефиле“ 2018

Tази година Община Своге ще бъде домакин на фестивала „Празници на Искърското дефиле“, който по традиция се провежда между трите общини - Своге, Мездра и район Нови Искър на Столичната община.

публикувано на 24.05.18 в 11:09