Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В Деня на Европа се запознаваме с правата си в ЕС

Снимка: БГНЕС
Днес можем да празнуваме Деня на Европа и на голямата поляна в Южния парк. Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов и Татяна Калканова, изпълнителен директор на Център за развитие на човешките ресурси, са специални гости на събитието, на което младежи от столични училища демонстрираха способността си да бъдат много бързи, умни и креативни.

Организаторите на инициативата ще отворят информационни щандове, където ще предоставят безплатни информационни материали за Европейския съюз, правата ни при пътуване, почивка, работа и учене в рамките на Общността. Ще бъдат представени също европейски програми, които помагат на младите хора в тяхното образование и кариерно развитие като "Еразъм+".

Празникът по случай Деня на Европа продължава до 18:00 часа днес на голямата поляна в Южния парк, а още за инициативата - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Великобритания остава най-предпочитана от българските студенти

Според данните на Националния статистически институт през 2017 г. 31 586 българи са напуснали страната, а други 25 597 българи са се завърнали. Голяма част от завърналите се са студенти, които след завършване на висшето си образование решават да търсят реализация не къде да е, а в родината ни. Основната причина за сънародниците ни, завършили висшето си..

публикувано на 16.10.18 в 11:16

„София и хвърчащото креватче“ идва с благодорна кауза

Днес решихме да ви върнем в детството и да ви представим една нова детска книжка – „София и хвърчащото креватче“, която има и свой аудио вариант, записан с гласовете на едни от любимите български актьори – Албена Павлова и Ненчо Балабанов, звучащи върху музикалния съпровод на младия диригент и композитор Милен Апостолов и цигуларя Иван Стайков...

публикувано на 16.10.18 в 10:47

Черната статистика по пътя и причините за нея

Христо Радков, председател на Българското обединение на шофьорите, бе наш гост в „Трафик София“, за да се фокусираме върху проблемите по пътищата и черната статистика, която не се променя много през годините. "Според статистиката на МВР, над 95% от произшествията в България стават по вина на шофьора" , посочи Христо Радков. "Вината на..

публикувано на 15.10.18 в 18:41

В нова сграда ще бъде преместена детската градина в с.Томпсън

В нова сграда ще бъде преместена детската градина в с.Томпсън, община Своге. В момента детското заведение се помещава в старото училище, но поддръжката на обекта е твърде скъпа и затова местната администрация ще инвестира в ремонта на по-малко и функционално помещение. Намеренията на общинската администрация на Своге е през следващата учебна година,..

публикувано на 15.10.18 в 16:54

Има сериозен недостиг на жестови преводачи в България

15 души с увреден слух преминаха обучение как да бъдат социални асистенти по проекта „Иновативни практики за хора с увреден слух”. Идеята на проекта е да накара институциите да създават адаптирано съдържание за глухите хора на жестов език, за да имат възможност те да се развиват в повече сфери. Председателят на асоциация „Заслушай се“ Ашод Дерандонян..

публикувано на 15.10.18 в 16:38