Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Георги Георгиев от "Остава" пусна втора своя песен под името Homeovox

Кадър от клипа на "Само ти"

Преди около 3 години излезе първият сингъл – „Изгубен“, на Homeovox – проект на Георги Георгиев – музикант и композитор от любимата група „Остава“. Днес в „Радиокафе“ Георги гостува с готова втората песен – „Само ти“, дори за нея е готов и видеоклипът.

До края на лятото искам да спретна един малък албум (ЕР), да се освободя емоционално от някои свои песни, които ми харесват и са израз на личния ми музикален вкус – призна музикантът в ефира на Радио София.

По новия запис Георги е направил почти всичко сам. Той е автор на текста, музиката, на аранжимента (заедно с Мартин Стоянов).
В клипа на „Само ти“ участват и актьорите Гергана Плетньова, Надя Керанова, Любов Череш, Атанас Кочев, Сияна Шишкова, Мина Петрова.

В заключение да припомним, че Homeovox даде и пръв БГ тласък на вече доста популярната и заобичана група Hayes & Y, както и на Bears And Hunters , Taking Heed и др.

За да се присъедините към пожеланията за успех на новите песни на Георги Георгиев, чуйте разговора с него на Лили Големинова и Лъчезар Христов и изгледайте клиповете.

Ако искате да видите „Остава“ на живо и на открито – тази събота отидете до фонтана пред Регионалния исторически музей на София, след 20 ч. в Нощта на музеите. (чуйте още за бъдещи живи изяви)

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Зеленият отбор на България“ ще залеси 3 дка със смърч над Драгалевци

Доброволците от „Зеленият отбор на България“ отново организират акция по залесяване. Този път мястото гората над кв. Драгалевци в Природения парк Витоша, а датата 3 ноември (събота). Доброволците (сред които можете да бъдете и вие) ще засадят 900 фиданки смърч на 3 дка площ. Това е едно от най-красивите иглолистни дървета. Достига до 95 метра..

публикувано на 21.10.18 в 14:25

Находките от гробница на ул. „Московска“ ще бъдат експонирани на повърхността

Извършени са предварителни проучвания и превантивна консервация на новооткритата гробница на ул. „Московска“, а целта е находките да бъдат експонирани.  Гробното съоръжение е открито случайно при ремонтни дейности в близост до базиликата „Света София“ и попада в границите на Източния некропол на древна Сердика.  Разработени са няколко проекта за това,..

публикувано на 20.10.18 в 10:10

Състезание по бягане за шестата годишнина на "Trail Series"

Със състезание по бягане ще бъде отбелязана шестата годишнина на "Trail Series" - веригата от надпревари по тичане на пресечен терен.  Това са едни от най-предизвикателните състезания, които се организират около София, а и не само тук, като предстоящото за рождения ден ще се проведе в неделя, 21 октомври.  Стартът ще бъде даден от 11:00 ч, а откъде и..

публикувано на 19.10.18 в 17:00
Дора Делийска

Дора Делийска идва от Виена (с роял) за да свири Лист в зала "България"

В петъчното ни "Радиокафе" гостува една красива и талантлива пианистка. Името й е Дора Делийска , от 2000-та година живее в най-музикантския град в света - Виена, а сега е в София за концерт със Софийската филхармония, посветен на ... Унгария. Определено много музикални култури се преплитат в нашия разговор, който обаче започва от инструмента, на..

публикувано на 19.10.18 в 16:09

Петя Александрова: За добрата екранизация е нужен режисьорски стил

В седмицата, посветена на киното и литературата, предаването “Радиоприемница” завършва с разговор с кинокритика Петя Александрова . Книгата или филма, а може би и двете - в каква последователност трябва да се следват, какви са тенденциите, които задава единственият в световен мащаб кино-литературен фестивал "Cinelibri", разказва кинокритикът. Много..

публикувано на 19.10.18 в 15:43