Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Дислексията е дар, а не вход към ТЕЛК

В СОС обсъждат създаването на общински център за деца със специални заложби
Снимка: Ани Петрова, БНР
Започва процедура по изваждането на хората с дислексия от ТЕЛК и създаването на единен център за деца със специални дарби. Това съобщи председателят на групата съветници от БСП Калоян Паргов преди днешното заседание на Столичния общински съвет.
Във фоайето на заседателната зала беше подредена изложба, на която всеки желаещ можеше да закупи картина на дете с дислексия.
Само за 30 минути бяха продадени над 10 творби. Кампанията е под мотото "Моля, не лекувайте таланта, дислексията е дар".

Със събраните средства от продадените картини ще бъдат организирани летни арт практики чрез методиката "Пробуждане в цветове", за да може повече деца с дислексия да имат възможност да рисуват с помощта на именити български художници.

Зад каузата застават именитият художник Иван Яхнаджиев и Мария Виденова, които също са хора със  специални дарби.

Чуйте повече по темата.ВИЖТЕ ОЩЕ

Потърпевшите от фалита на ЗК "Олимпик" могат да потърсят обезщетение

Горещата трафик тема от тази седмица бе фалитът на кипърската застрахователна компания „Олимпик“ АД, който засегна близо 200 хил. български граждани. Според оценките, въпреки сътресението застрахователният пазар в България остава стабилен. Редица български застрахователи са се опитали по различни начини да предупредят своевременно клиентите си за..

публикувано на 17.08.18 в 17:47
Перперикон

Проф. Николай Овчаров: Перперикон ни разкри тайните си

След 19 години разкопки на Перперикон успяхме да разкрием тайните на скалния град, каза проф. Николай Овчаров по време на представянето на последните открития на археологическия обект. Една от най-големите находки е уникалният царски дворец светилище, а най-главната част в него е церемониалната тронна зала, дълга почти 30 метра. Според археолога, до..

публикувано на 17.08.18 в 16:25

Любители на волейбола се събират на турнир в парк "Възраждане"

Септември месец считаме за началото на есента, но все още не сме готови да се разделим с летните емоции. Това е и причината ентусиастите от Adventure Team Bulgaria да ни зарадват с волейболен турнир за любители, който ще се проведе на 2 септември в парк Възраждане в столицата. За целта са подготвени модерни игрища с пясък, а организаторите на..

публикувано на 17.08.18 в 16:10

Близо 3600 са бездомните кучета в София

3589 са безстопанствените кучета в София, показват резултатите от извършено преброяване на територията на Столична община за 2017/2018 година. Резултатите от преброяванията през последните 11 години показват явна тенденция за намаляване броя на уличните кучета в столицата – от 11 124 през 2007 до 3589 през 2018-а. Ако погледнем резултатите..

обновено на 17.08.18 в 14:58

На плаж в "Дружба", но не в бившия черноморски курорт, а в софийския квартал

Тъмният загар през лятото е задължително допълнение към самочувствието на много хора. Местата, на които е възможно да събираш тен са многобройни - от обичайните басейни до градските градинки и дори терасите на блоковете. А точно зелената прохлада, която предлагат парковете, е причината и повечето столичани да ги избират, още повече, че те са и..

публикувано на 17.08.18 в 12:12