Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Дислексията е дар, а не вход към ТЕЛК

В СОС обсъждат създаването на общински център за деца със специални заложби

Снимка: Ани Петрова, БНР
Започва процедура по изваждането на хората с дислексия от ТЕЛК и създаването на единен център за деца със специални дарби. Това съобщи председателят на групата съветници от БСП Калоян Паргов преди днешното заседание на Столичния общински съвет.
Във фоайето на заседателната зала беше подредена изложба, на която всеки желаещ можеше да закупи картина на дете с дислексия.
Само за 30 минути бяха продадени над 10 творби. Кампанията е под мотото "Моля, не лекувайте таланта, дислексията е дар".

Със събраните средства от продадените картини ще бъдат организирани летни арт практики чрез методиката "Пробуждане в цветове", за да може повече деца с дислексия да имат възможност да рисуват с помощта на именити български художници.

Зад каузата застават именитият художник Иван Яхнаджиев и Мария Виденова, които също са хора със  специални дарби.

Чуйте повече по темата.ВИЖТЕ ОЩЕ

Къс сигнал блокира пешеходци насред столично кръстовище

Тази седмица ни потърси колега от националното радио, за да ни разкаже, че зеленият сигнал на светофара на бул. "Мадрид" при бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" е много кратък и хората, които пресичат, остават блокирани в средата на кръстовището, от където минава и трамвайна линия. Мая Данчева посочи, че проблемът стои нерешен от години, а..

публикувано на 18.01.19 в 14:32

Иранската режисьорка Рогие Таваколи в "Sofia MENAR"

Иранската режисьорка Рогие Таваколи гостува на единадесетото издание на фестивала за кино от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка "Sofia MENAR". В 19.00 ч. тази вечер в Дома на киното и в 20.00 ч. на 19 януари в Културен център “G8” тя ще представи пред българската публика филма си “Майчинство”, определян като най-силния дебют в иранското..

публикувано на 18.01.19 в 13:29

"Кинематограф" събира Арктика и Антарктика само за една вечер

18 януари е интересен ден от историята на Антарктида, тъй като на тази дата през 1997 година норвежкият пътешественик и изследовател Бьорг Ослунд става първият човек, прекосил сам ледения континент, и то при температури от минус 56 градуса по Целзий. Ивайло Дончев , един от основателите на българската платформа за късометражно кино "Кинематограф", ще..

публикувано на 18.01.19 в 12:19

Отворените офиси са предпочитани от младите хора

Още преди няколко години редица водещи световни компании въведоха работния модел "отворен офис". И макар този модел да навлиза все повече като решение, има и някои негативи в него, тъй като концепцията му поставя служителите пред предизвикателството да нямат никакво лично пространство. Независимо от негативните следствия от въвеждането на отворени офис..

публикувано на 18.01.19 в 09:35

Етажната собственост с индивидуални контейнери за събиране на отпадъци

Етажната собственост ще има възможност за индивидуални контейнери за събиране на отпадъци, реши на днешното си заседание Столичният общински съвет.  Това става възможно чрез нов договор за организиране на системата за разделно събиране на териториятга на Столичната община, обясни председателят на постоянната комисия по опазване на околната среда Лорита..

публикувано на 17.01.19 в 18:40