Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Дислексията е дар, а не вход към ТЕЛК

В СОС обсъждат създаването на общински център за деца със специални заложби
Снимка: Ани Петрова, БНР
Започва процедура по изваждането на хората с дислексия от ТЕЛК и създаването на единен център за деца със специални дарби. Това съобщи председателят на групата съветници от БСП Калоян Паргов преди днешното заседание на Столичния общински съвет.
Във фоайето на заседателната зала беше подредена изложба, на която всеки желаещ можеше да закупи картина на дете с дислексия.
Само за 30 минути бяха продадени над 10 творби. Кампанията е под мотото "Моля, не лекувайте таланта, дислексията е дар".

Със събраните средства от продадените картини ще бъдат организирани летни арт практики чрез методиката "Пробуждане в цветове", за да може повече деца с дислексия да имат възможност да рисуват с помощта на именити български художници.

Зад каузата застават именитият художник Иван Яхнаджиев и Мария Виденова, които също са хора със  специални дарби.

Чуйте повече по темата.ВИЖТЕ ОЩЕ

Художници ще творят върху фасади и ел. табла по бул. "Дондуков"

Фасади и електрически табла по бул.„Дондуков“ ще бъдат изрисувани с графити. Такова намерение има Столичният инспекторат, който общува с художници, които да разкрасят пространствата. Може би за някои това е неудачно, но именно свободното предоставяне на местата е начин за контролиране на вандалските рисунки. Дейността по премахването им е целогодишна,..

публикувано на 20.06.18 в 09:50

Индекс за безопасно шофиране дава обективна оценка на шофьорите

Много се изговори за това как можем да подобрим безопасността на пътя. Обучения, системи за сигурност, подобряване на пътната инфраструктура, но досега нямаше обективна оценка на самите шофьори. Тук е мястото на индекса за безопасно шофиране. Индексът представлява самооценка на поведението и реакциите ни на пътя в рутинни и рискови ситуации, базиран на..

публикувано на 19.06.18 в 18:54

Близо 3000 участници от 25 държави ще се включат в "Обиколката на Витоша"

Близо 3000 участници от 25 държави се очаква да се включат в 42-рото издание на едно от най-масови състезания в България и на Балканите - "Обиколката на Витоша". Проявата е насрочена за този уикенд (23 и 24 юни). Началото и финалът на състезанието, което е част от инициативата „Европейска столица на спорта“, са пред резиденция “Бояна”. “Витоша 100” е..

публикувано на 19.06.18 в 16:45

Предмети на мигранти разказват трогателни и красиви истории

Трима българи, живели далеч от страната ще разкажат за дългия път на миграцията на публична дискусия, организирана от онлайн медията Успелите тази вечер от 19:00 часа в центъра на София. Събитието е част от фото-предметната изложба „89 пътя на миграцията“ , в която можем да видим 89 предмета с вдъхновяващи и откровени истории, в които..

публикувано на 19.06.18 в 16:45

Наградиха победителите в конкурса „Посланици на здравето“

Ученици от цялата страна, победители в националния ученически конкурс „Посланици на здравето“, бяха наградени на тържествена церемония в Сатиричния театър „Алеко Константинов“. Инициативата "Посланици на здравето“ насърчава творчеството и самостоятелността на децата от I до XI клас. Тя акцентира върху здравословното хранене и активния начин на живот...

публикувано на 19.06.18 в 16:26