Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Дислексията е дар, а не вход към ТЕЛК

В СОС обсъждат създаването на общински център за деца със специални заложби
Снимка: Ани Петрова, БНР
Започва процедура по изваждането на хората с дислексия от ТЕЛК и създаването на единен център за деца със специални дарби. Това съобщи председателят на групата съветници от БСП Калоян Паргов преди днешното заседание на Столичния общински съвет.
Във фоайето на заседателната зала беше подредена изложба, на която всеки желаещ можеше да закупи картина на дете с дислексия.
Само за 30 минути бяха продадени над 10 творби. Кампанията е под мотото "Моля, не лекувайте таланта, дислексията е дар".

Със събраните средства от продадените картини ще бъдат организирани летни арт практики чрез методиката "Пробуждане в цветове", за да може повече деца с дислексия да имат възможност да рисуват с помощта на именити български художници.

Зад каузата застават именитият художник Иван Яхнаджиев и Мария Виденова, които също са хора със  специални дарби.

Чуйте повече по темата.ВИЖТЕ ОЩЕ

Находките от гробница на ул. „Московска“ ще бъдат експонирани на повърхността

Извършени са предварителни проучвания и превантивна консервация на новооткритата гробница на ул. „Московска“, а целта е находките да бъдат експонирани.  Гробното съоръжение е открито случайно при ремонтни дейности в близост до базиликата „Света София“ и попада в границите на Източния некропол на древна Сердика.  Разработени са няколко проекта за това,..

публикувано на 20.10.18 в 10:10

Състезание по бягане за шестата годишнина на "Trail Series"

Със състезание по бягане ще бъде отбелязана шестата годишнина на "Trail Series" - веригата от надпревари по тичане на пресечен терен.  Това са едни от най-предизвикателните състезания, които се организират около София, а и не само тук, като предстоящото за рождения ден ще се проведе в неделя, 21 октомври.  Стартът ще бъде даден от 11:00 ч, а откъде и..

публикувано на 19.10.18 в 17:00
Дора Делийска

Дора Делийска идва от Виена (с роял) за да свири Лист в зала "България"

В петъчното ни "Радиокафе" гостува една красива и талантлива пианистка. Името й е Дора Делийска , от 2000-та година живее в най-музикантския град в света - Виена, а сега е в София за концерт със Софийската филхармония, посветен на ... Унгария. Определено много музикални култури се преплитат в нашия разговор, който обаче започва от инструмента, на..

публикувано на 19.10.18 в 16:09

Петя Александрова: За добрата екранизация е нужен режисьорски стил

В седмицата, посветена на киното и литературата, предаването “Радиоприемница” завършва с разговор с кинокритика Петя Александрова . Книгата или филма, а може би и двете - в каква последователност трябва да се следват, какви са тенденциите, които задава единственият в световен мащаб кино-литературен фестивал "Cinelibri", разказва кинокритикът. Много..

публикувано на 19.10.18 в 15:43

Кариера с кауза: Здраве без пауза

„Здраве без пауза“ е мотото на тазгодишното издание на форума "Кариера с кауза", който се провежда за шеста поредна година. Целта на инициативата е да представи различните възможности за работа и доброволчество в неправителствения сектор в България, а също така да мотивира младите хора да бъдат по-активни.  За втора поредна година, в рамките на..

публикувано на 19.10.18 в 15:21