Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Великобритания запазва таксите за бакалаври от Европейския съюз

Оксфордският университет е най-старият университет във Великобритания
Снимка: pixabay.com
Тези дни стана ясно, че студентите от Европейския съюз, които започват бакалавърски програми в университети в Англия, през 2019/2020 година, ще могат да учат при абсолютно същите такси и финансови условия, които важат за британските студенти. Това решение съобщи в ефира на радио София Ели Тончева от консултантска агенция „Едланта“.

От обявената от британския министър на образованието Деймиън Хиндс новина стана ясно, че няма да има промяна в годишната такса, която е 9 250 паунда за бакалавърски програми. Също така, студентите от Европейския съюз ще имат достъп до финансиране чрез заем, който покрива 100% от таксата за обучение, при това за целия период.
Тази новина определено е успокояваща за всички, които искат да започнат да учат на Острова през есента на 2019-та година, тъй като Брекзит внесе много напрежение и песимизъм по отношение на бъдещите възможности за образование в Англия. Студентският заем ще трябва да се изплаща след завършване на образованието, за период от 30 години. Ако студентът започне работа и годишните му приходите надвишават 25 000 британски паунда, тогава може да стартира изплащането, като месечната вноска зависи от доходите.
Друга хубава новина е, че се повишава интересът и към езикови ваканции в чужбина. Тенденциите около най-желаните дестинации за езиково обучение в чужбина се запазват и през 2018-та година. Според данни, предоставени от консултантска агенция за образование в чужбина, повечето от българските родители се спират на езикови ваканции в Европа, заради директните и редовни полети на авиокомпаниите. От изключително значение е и самата цел на летния езиков курс. Някои родители желаят децата им да съчетаят полезното с приятното и в този случаи най-подходящите дестинации за тях са Кипър, Португалия, Франция, Испания и Малта.
Напоследък се наблюдава интерес и към езикови ваканции за деца и родители към по-екзотични дестинации, като Япония и Нова Зеландия. Езиковите курсове в по-далечни и интересни страни са предпочитани от ученици и възрастни, които са се насочили към изучаване на екзотичен език. Тези пакети са направени така, че да улеснят пътуващите, понеже включват цена за курс на обучение, настаняване и полупансион.
Още по темата за образованието в чужбина - в кои страни то е безплатно и кога е добре да започнем своята подготовка за обучение извън България - чуйте в интервюто на Петя Зунгорлиева с консултанта Ели Тончева. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Защо учителите са измислили домашните

В най-искреното предаване на Радио София "Радиолексикон" заедно с децата от 7-а детска градина „Детелина“ ви напомнихме за отговорностите, които имаме. И в частност за отговорностите на първокласниците. Оказа се, че една от най-важните е написването на домашните. Разбулихме и една дълго пазена тайна - защо учителите са измислили домашното...

публикувано на 20.09.18 в 17:12

Над 100 фирми и 1500 българи участват във форума "Кариера в България. Защо не?"

Над 100 фирми-изложители и около 1500 българи с образование или опит в чужбина, които търсят работа у нас, взеха участие в най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина "Кариера в България. Защо не?". За 11-и път форумът среща бизнес компании с търсещи работа в рамките на днешния ден. Събитието е предназначено за студенти, специалисти и..

публикувано на 20.09.18 в 16:34

"Дипломация и доблест" разкрива оригинални документи за Независимостта

Изложбата „Дипломация и доблест“, посветена на 110-годишнината от провъзгласяване на Независимостта на България, бе открита днес в Националния исторически музей. В нея ще бъдат експонирани изключително рядко показваният Манифест за обявяване на Независимостта, художествено изработен от Харалампи Тачев, и „Сребърната конституция“ на Царство България от..

публикувано на 20.09.18 в 16:30

Glo Bal Kan със свои интерпретации на I Feel Good и Libertango

След като завладя публиката на сцената на фестивала "A to Jazz" Glo Bal Kan се отправят към нови срещи с публиката. Първата е още днес в 19.00 часа в Експозиционен център "Флора" - Бургас, а след това са наред Стара Загора и Пловдив. Кавалджията Недялко Недялков, който е и солист на Оркестъра за народна музика на Българското национално радио, каза..

публикувано на 20.09.18 в 15:57
Трудно е да се борим с незаконната сеч, ако няма сигнали на бдителни защитници на българските гори

Наградиха професионалисти и любители за принос в защитата на природата

Българското дружество за защита на птиците и Изпълнителната агенция по горите връчиха наградите в кампанията "Аз пазя горите и орлите на България", чиято основна цел е предотвратяване на престъпления срещу дивата природа. Инициативата започна преди пет години като проект между неправителствената организация и институцията. За това време са..

публикувано на 20.09.18 в 15:57