Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Великобритания запазва таксите за бакалаври от Европейския съюз

Оксфордският университет е най-старият университет във Великобритания
Снимка: pixabay.com
Тези дни стана ясно, че студентите от Европейския съюз, които започват бакалавърски програми в университети в Англия, през 2019/2020 година, ще могат да учат при абсолютно същите такси и финансови условия, които важат за британските студенти. Това решение съобщи в ефира на радио София Ели Тончева от консултантска агенция „Едланта“.

От обявената от британския министър на образованието Деймиън Хиндс новина стана ясно, че няма да има промяна в годишната такса, която е 9 250 паунда за бакалавърски програми. Също така, студентите от Европейския съюз ще имат достъп до финансиране чрез заем, който покрива 100% от таксата за обучение, при това за целия период.
Тази новина определено е успокояваща за всички, които искат да започнат да учат на Острова през есента на 2019-та година, тъй като Брекзит внесе много напрежение и песимизъм по отношение на бъдещите възможности за образование в Англия. Студентският заем ще трябва да се изплаща след завършване на образованието, за период от 30 години. Ако студентът започне работа и годишните му приходите надвишават 25 000 британски паунда, тогава може да стартира изплащането, като месечната вноска зависи от доходите.
Друга хубава новина е, че се повишава интересът и към езикови ваканции в чужбина. Тенденциите около най-желаните дестинации за езиково обучение в чужбина се запазват и през 2018-та година. Според данни, предоставени от консултантска агенция за образование в чужбина, повечето от българските родители се спират на езикови ваканции в Европа, заради директните и редовни полети на авиокомпаниите. От изключително значение е и самата цел на летния езиков курс. Някои родители желаят децата им да съчетаят полезното с приятното и в този случаи най-подходящите дестинации за тях са Кипър, Португалия, Франция, Испания и Малта.
Напоследък се наблюдава интерес и към езикови ваканции за деца и родители към по-екзотични дестинации, като Япония и Нова Зеландия. Езиковите курсове в по-далечни и интересни страни са предпочитани от ученици и възрастни, които са се насочили към изучаване на екзотичен език. Тези пакети са направени така, че да улеснят пътуващите, понеже включват цена за курс на обучение, настаняване и полупансион.
Още по темата за образованието в чужбина - в кои страни то е безплатно и кога е добре да започнем своята подготовка за обучение извън България - чуйте в интервюто на Петя Зунгорлиева с консултанта Ели Тончева. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Овладей пътя!" ни прави майстори зад волана в зимни условия

Започва кампанията "Овладей пътя", по време на която ще се проведе безплатно теоретично и практическо обучение по безопасно шофиране в зимни условия. Кампанията цели реално да подготви шофьорите за предстоящия зимен сезон, което да повлияе положително на поведението им на пътя, така че да се създаде една по-безопасна среда за всички участници..

публикувано на 14.11.18 в 18:35

Изложба показва протеста на майките срещу обгазяването на Русе

Документалната изложба “Зараждане на гражданското общество в България 1987-1989 г.“ бе открита днес и проследява първите обгазявания на Русе от завода в Гюргево през 1982 г., първата демонстрация на 28 септември 1987 г. и създаването на Движение за самозащита на Русе.  Експозицията разказва в снимки и думи как група жени се обединяват срещу..

публикувано на 14.11.18 в 16:07

„Как да бъдем отговорни към храната" учат децата от 120 ОУ „Г.С.Раковски“

„Как да бъдем отговорни към храната“ бе темата на днешния урок, който експерти от Българския дарителски форум, предадоха на второкласници от 120 ОУ „Г.С.Раковски“ в столицата. Урокът е част от учебната програма, която форумът прилага в 29 български училища, за да насърчи и развива дарителска култура у децата. За третата учебна година Българският..

публикувано на 14.11.18 в 16:06

При онлайн търговията пестите време и избирате информирано от голямо портфолио стоки

Дни преди Черния петък (23 ноември) продължаваме в Радиоприемницата да търсим и предоставяме разностранна информация по темата. Пазаруването през интернет вече не е екзотично занимание, а все по-масова практика -   не само заради улеснението да поръчаш и платиш лесно, но и да очакваш покупката до вратата. Днес ни гостува Петър Ванчев..

публикувано на 14.11.18 в 15:20

С атрибути от опери на Росини започва Седмицата на италианската кухня

От 19 до 25 ноември ще се проведе третата седмица на италианската кухня по света. Идеята е в тази седмица всички дипломатически консулски представителства на Италия по света да посветят различни събития на италианската кухня. У нас инициативата е свързана с редица дегустации и уъркшопи в различни италиански ресторанти. Началото на седмицата ще..

публикувано на 14.11.18 в 16:05