Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Шофьорите недоволни от изнесена трамвайна спирка, пътниците се чудят откъде всъщност минават колите

| обновено на 07.08.18 в 17:47
Докато камионът за боклук е тук, не може да се мине по пътното платно и се образува задръстване
Снимка: Георги Нейков
Преди повече от месец от Столичната община съобщиха за идеята по бул. „Константин Величков“ да бъдат обособени трасета за споделено движение между автобуси и трамваи. В момента все още се работи по проекта.

Според анализите на Центъра за градска мобилност, в участъка от бул. „Сливница“ по „Константин Величков“ до пазара в "Красна поляна" задръствания и светофари причиняват закъснения от около 10 минути.
Сега общите спирки на автобуси и трамваи се изнасят в средата на булеварда, а колите ще се движат в крайните ленти.

В единия край на споменатия участък - между ул. "Цар Симеон" и „Сливница“, спирката на трамвая вече е обособена на островче, така че и да спре мотриса, а автомобилите не спират, а да се движат по единствената останала (най-дясна) лента.
Доколко удачна е тази организация на движение провери на място репортерът Георги Нейков.

Чуйте мненията на шофьори, пътници и хора, които работят в близост и вече имат наблюдения.

Още по темата

Автобуси и трамваи ще се движат споделено по бул. „Константин Величков“ и бул. „Възкресение“

Една от новите мерки на Столичната община за по-бърз и удобен градски транспорт предвижда направата на обособени скоростни трасета за споделено движение между автобуси и трамваи. Първата локация, на която ще бъде направено това нововъведение, е бул...

публикувано на 26.06.18 в 09:25
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ново кръгово в "Драгалевци", местните подозрителни

Ново кръгово кръстовище е изградено в кв. "Драгалевци" на улиците „Папрат“ и „Захарий Зограф“. Кметът на район Витоша Теодор Петков обясни, че придобивката е дълго чакана и се открива на светлия празник Успение Богородично, който е и празник на..

публикувано на 15.08.18 в 17:46

"Удая" пренася у нас събитие, което иначе е на хиляди километри

Любителите на източните практики, ще могат да се насладят на фестивала "Удая", който съчечатава йога и музика. Домакин на събитието е Правец, като се очаква да пристигнат учители, преподаватели и музиканти от целия свят, за да предадат своите умения и..

публикувано на 15.08.18 в 17:16

Нова детска градина отваря врати в "Драгалевци" през септември

В началото на месец септември в кв. "Драгалевци" ще отвори врати нова детска градина, съобщи кметът на район "Витоша" Теодор Петков . Детското заведение ще бъде за около 120 деца: По този начин ще намалим проблема с недостига на места, а за кв...

публикувано на 15.08.18 в 16:51

Био смокини изненадват посетителите на фермерския фестивал

Био смокини са днешната изненада за посетителите на фермерския фестивал пред Министерството на земеделието и храните. Вече традиционно провеждащият се пазар всяка сряда от 10:30 до 18:30 ч, събира сертифицирани производители от цялата страна. Разбира се,..

публикувано на 15.08.18 в 16:38

Денят на спасението напомни за медиците, загинали за чужд живот

С минута мълчание и вой на сирени за 14-та поредна година пред Паметника на загиналите медицински чинове пред Военномедицинската академия бе отбелязан Денят на спасението – ден, в който свеждаме глави за почит пред подвига на над 130-те лекари и..

публикувано на 15.08.18 в 15:37