Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Шофьорите недоволни от изнесена трамвайна спирка, пътниците се чудят откъде всъщност минават колите

| обновено на 07.08.18 в 17:47
Докато камионът за боклук е тук, не може да се мине по пътното платно и се образува задръстване
Снимка: Георги Нейков
Преди повече от месец от Столичната община съобщиха за идеята по бул. „Константин Величков“ да бъдат обособени трасета за споделено движение между автобуси и трамваи. В момента все още се работи по проекта.

Според анализите на Центъра за градска мобилност, в участъка от бул. „Сливница“ по „Константин Величков“ до пазара в "Красна поляна" задръствания и светофари причиняват закъснения от около 10 минути.
Сега общите спирки на автобуси и трамваи се изнасят в средата на булеварда, а колите ще се движат в крайните ленти.

В единия край на споменатия участък - между ул. "Цар Симеон" и „Сливница“, спирката на трамвая вече е обособена на островче, така че и да спре мотриса, а автомобилите не спират, а да се движат по единствената останала (най-дясна) лента.
Доколко удачна е тази организация на движение провери на място репортерът Георги Нейков.

Чуйте мненията на шофьори, пътници и хора, които работят в близост и вече имат наблюдения.

Още по темата

Автобуси и трамваи ще се движат споделено по бул. „Константин Величков“ и бул. „Възкресение“

Една от новите мерки на Столичната община за по-бърз и удобен градски транспорт предвижда направата на обособени скоростни трасета за споделено движение между автобуси и трамваи. Първата локация, на която ще бъде направено това нововъведение, е бул...

публикувано на 26.06.18 в 09:25
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стефан Дойчев и Ненчо Нейков вярват, че добротворчеството променя съдби

В днешно време спортът и благородните каузите вървят ръка за ръка, като едни спортисти работят с деца, а други работят за деца. Героите, с които ви срещнахме тази седмица, вече 15 години организират благотворителни турнири по тъч ръгби, а събраните..

публикувано на 23.10.18 в 17:35

Над 150 инициативи, свързани с четенето, ще се проведат в София

Над 150 инициативи, свързани с четенето, ще се проведат в София по случай Национална седмица на четенето, която ще продължи до 26 октомври. В България над 40% от българските ученици до 15 г. не могат да разберат това, което четат, показват данните от..

публикувано на 23.10.18 в 16:41

Метрото оказва силно влияние за разрастването на пренебрегвани градски зони

Метрото е един от основните градоустройствени фактори, които оказват влияние за разрастването на пренебрегвани до скоро зони. Това подчерта на форум за градското развитие главният архитект на Столичната община Здравко Здравков . Той даде пример с..

публикувано на 23.10.18 в 16:29

Столичната библиотека бележи 90-годишен юбилей

С много и различни инициативи Столичната библиотека ще отбелжи своята 90-та годишнина. Всичко това се случва именно в седмицата на четенето. В наши дни Столичната библиотека и филиалите й съхраняват около един милион библиотечни единици, осигуряват..

публикувано на 23.10.18 в 16:21

Как се „познава“ времето

Какво ще бъде времето? Това е въпросът, който си задаваме всяка вечер, преди да се приготвим за утрешния ден, а и преди да излезем в планувана годишна отпуска. Как се „познава“ времето, как ни влияе то и как се променя? За да си отговорим на всички тези..

публикувано на 23.10.18 в 16:02