Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В неделя спортуваме #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ в Южния парк

Не отлагайте всекидневните физически упражнения - колкото и да се леки, укрепват здравето
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Сдружение АЦЕС Европейски столици - България и Центърът за градска мобилност се обединяват зад кампанията #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ, която е насочена към здравословния и активен начин на живот.
Безплатни спортни демонстрации, в които можете да се включите, ще се проведат на 16 септември от 10:30 часа на голямата поляна в Южния парк. Посетителите ще имат възможност да практикуват пилатес, стречинг, йога, дансело, футбол и баскетбол. Те ще могат да се срещнат с лицата на кампанията - състезателката по художествена гимнастика Ренета Камберова и известните блогъри Павел Колев и Ицака.

„Да си физически активен и да живееш здравословно зависи от желанието и мотивацията. Важно е също да се храниш правилно. Можем да бъдем активни навсякъде - вкъщи, в парка, в офиса или в училище. Трябва да се престрашим да започнем. Грешно е твърдението, че само трудните и болезнени тренировки са ефективни. Повече разходки и движение 2-3 пъти в седмицата, са абсолютно достатъчни, за да се чувстваме добре“ - сподели пред Радио София гимнастичката Ренета Камберова.

Сдружение АЦЕС Европейски столици - България продължава активната си кауза. На 26 септември спортът и танците ще завладеят света на учениците и ще им покажат защо е важно да се хранят здравословно и да са физически активни.

Какво още ви очаква в парка тази неделя - чуйте от Ренета Камберова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Готов е проектът за велоалея от Банкя до "Люлин"

Администрацията на Район “Банкя” на Столичната община е инициатор за изграждане на велоалея, която да свързва град Банкя с жилищен комплекс “Люлин”, а оттам и с центъра на столицата. Вече е изготвен проектът за регулационния план и предстои той да бъде подложен на обсъждане.  Съоръжението ще бъде с дължина 7-8 километра и ще преминава предимно в..

публикувано на 16.02.19 в 14:14
Рангел Марков

Рангел Марков: Банкя ще има модерен Център за личностно развитие на децата

Възстановяването на Централната минерална баня и превръщането й в модерен СПА център е приоритетна задача за Район “Банкя” на Столичната община през тази година. Столичният кмет Йорданка Фандъкова наскоро лично извърши проверка на започналите на 1 ноември 2018 година дейности по реконструкцията. Заедно с това, обаче, на дневен ред е обновяването на..

публикувано на 16.02.19 в 11:19

"eCall" спасява при пътен инцидент с автоматично предаване на данни

След 31 март 2018 г. всички нови леки и лекотоварни моторни превозни средства, продадени в Европейският съюз, трябва да са оборудвани с eCall устройство, базирано на спешния телефон 112. " eCall може да се задейства ръчно от пътниците или автоматично, веднага след като сензор регистрира данни за сериозен удар. След активиране се изпраща минимален..

публикувано на 15.02.19 в 16:55

Жилищните кредити за последните две години се увеличават с 24%

Само 10% от българите са застраховали своите жилища, като процентът за западна Европа е над 90%. Това стана ясно на среща между представители на сектора недвижими имоти, застрахователи и банки днес в София.  Покупките на нови имоти се увеличават, както и взимането на ипотечни кредити. Броят не жилищните ипотечни кредити в страната се увеличава. До..

публикувано на 15.02.19 в 16:32

"Честита нова смърт" в кината от днес

"Честита нова смърт" - продължение на хита "Честита смърт", в който колежанката Трий Гелбман попада във времева примка и е принудена да преживява отново и отново деня на своята смърт, докато не разкрие самоличността на собствения си убиец, е вече в кината. "Честита нова смърт" променя и разширява митологията на познатия ни свят и разкрива какви са..

публикувано на 15.02.19 в 16:27

Българинът – все още консервативен и „полово свит“

Тази седмица предаването ни "Радиоприемница“ беше посветено на любовта и виното, а в последния работен ден решихме да разберем каква е сексуалната ни култура и добро ли е сексуалното ни здраве. Наш събеседник беше сексологът д-р Тодор Еров, който обясни, че  сексът е неизменна част от нашето съществуване.  "Сексът е източник не само на физическо..

публикувано на 15.02.19 в 15:40
Петър Попангелов

Петър Попангелов: "Боровец" е най-удобният курорт за ски

Продължаваме да ви разказваме за гостуването на пътуващото ни "Радиокафе" в Боровец. Един от най-ярките гости в предаването безспорно беше Петър Попангелов , който буквално преди дни беше отбелязал своя 60-годишен юбилей. Всъщност човек никога не би му дал тези години. Легендата на българските ски е в чудесна физическа форма, добронамерен,..

публикувано на 15.02.19 в 15:39