Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В неделя спортуваме #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ в Южния парк

Не отлагайте всекидневните физически упражнения - колкото и да се леки, укрепват здравето
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Сдружение АЦЕС Европейски столици - България и Центърът за градска мобилност се обединяват зад кампанията #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ, която е насочена към здравословния и активен начин на живот.
Безплатни спортни демонстрации, в които можете да се включите, ще се проведат на 16 септември от 10:30 часа на голямата поляна в Южния парк. Посетителите ще имат възможност да практикуват пилатес, стречинг, йога, дансело, футбол и баскетбол. Те ще могат да се срещнат с лицата на кампанията - състезателката по художествена гимнастика Ренета Камберова и известните блогъри Павел Колев и Ицака.

„Да си физически активен и да живееш здравословно зависи от желанието и мотивацията. Важно е също да се храниш правилно. Можем да бъдем активни навсякъде - вкъщи, в парка, в офиса или в училище. Трябва да се престрашим да започнем. Грешно е твърдението, че само трудните и болезнени тренировки са ефективни. Повече разходки и движение 2-3 пъти в седмицата, са абсолютно достатъчни, за да се чувстваме добре“ - сподели пред Радио София гимнастичката Ренета Камберова.

Сдружение АЦЕС Европейски столици - България продължава активната си кауза. На 26 септември спортът и танците ще завладеят света на учениците и ще им покажат защо е важно да се хранят здравословно и да са физически активни.

Какво още ви очаква в парка тази неделя - чуйте от Ренета Камберова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Запознайте се - Vanski

В ролята на “непознатия” влиза Иван Иванов-Vanski. Той е едва на 18 години, а вече има сериозни музикални постижения зад гърба си. През 2011-а печели правото да представя страната ни на детската Евровизия в Ереван, Армения и се класира на 8-о място. Младият изпълнител взима участие в предаванията „Големите надежди“ и „Гласът на България“ -..

публикувано на 21.11.18 в 18:16

До дни започва първият коледен базар в София

Коледните базари в София започват седмица преди началото на декември. Тази година събитието за ръчно изработени продукти - базар на изкуствата, ни изненадва и с ПредКоледно издание за ПредВидливите хора, които обичат да планират всичко до най-малкия детайл. Тази събота и неделя 24 и 25 ноември ще можем да разгледаме, а и да си купим всякакви джунджурии,..

публикувано на 21.11.18 в 16:35

Концертът "Виртуозите" - акцент в Новогодишния музикален фестивал

„Музиката е енергия“ е мотото на 32-ия новогодишен музикален фестивал, който ще се проведе от 5 декември до 1 януари в НДК. Той се посвещава на 70-а годишнина от рождението на композитора Емил Чакъров. Акцент в Новогодишния музикален фестивал в НДК е симфоничният концерт „Виртуозите“, който ще се състои на 14 декември в зала 1. Солисти са цигуларят..

публикувано на 21.11.18 в 16:20

Различните аспекти на българския език

На науката и постиженията е посветено предаването “Радиоприемница” тази седмица. Събеседници са учени от различни институти на Българската академия на науките. Акцентът днес е върху Института за български език към БАН, защото владеенето на езика ни е част от нашата идентичност и на фона на бързата глобализация, носител на отличителните характеристики на..

публикувано на 21.11.18 в 15:41

Децата на село - най-щастливи

Приятелският и семейният кръг са определящи за щастието на децата. Това показва национално представително проучване „Гласовете на децата“, проведено сред подрастващи, които са между  9 и 17 години, поръчано от УНИЦЕФ - България. Мнозинството от  децата - 81%, твърдят, че се чувстват щастливи, което е с цели 22 пункта повече от предходното изследване,..

публикувано на 21.11.18 в 15:16