Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В неделя спортуваме #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ в Южния парк

Не отлагайте всекидневните физически упражнения - колкото и да се леки, укрепват здравето
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Сдружение АЦЕС Европейски столици - България и Центърът за градска мобилност се обединяват зад кампанията #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ, която е насочена към здравословния и активен начин на живот.
Безплатни спортни демонстрации, в които можете да се включите, ще се проведат на 16 септември от 10:30 часа на голямата поляна в Южния парк. Посетителите ще имат възможност да практикуват пилатес, стречинг, йога, дансело, футбол и баскетбол. Те ще могат да се срещнат с лицата на кампанията - състезателката по художествена гимнастика Ренета Камберова и известните блогъри Павел Колев и Ицака.

„Да си физически активен и да живееш здравословно зависи от желанието и мотивацията. Важно е също да се храниш правилно. Можем да бъдем активни навсякъде - вкъщи, в парка, в офиса или в училище. Трябва да се престрашим да започнем. Грешно е твърдението, че само трудните и болезнени тренировки са ефективни. Повече разходки и движение 2-3 пъти в седмицата, са абсолютно достатъчни, за да се чувстваме добре“ - сподели пред Радио София гимнастичката Ренета Камберова.

Сдружение АЦЕС Европейски столици - България продължава активната си кауза. На 26 септември спортът и танците ще завладеят света на учениците и ще им покажат защо е важно да се хранят здравословно и да са физически активни.

Какво още ви очаква в парка тази неделя - чуйте от Ренета Камберова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Националната филхармония закрива сезона сред красивата природата в двореца Врана

Съзвездие от талантливи творци ще участва в летните концерти на Софийската филхармония и Столична община, обединени с мотото "Споделете музиката в двореца Врана". За поредна година Националната филхармония закрива сезона си сред красивата природата в парка пред двореца. И тази година концертите са съобразени с вкуса на публиката и има за всекиго по..

публикувано на 25.06.19 в 13:19

За мерки срещу насилието над деца трябва да се интегрира информацията от институциите

Насилието над деца съществува във всяка държава, общество, етническа или религиозна група, независимо от социалния статус на детето или семейството. Насилието може да се случи навсякъде и никой не е застрахован. Последиците могат да бъдат огромни – както за децата и техните семейства, така и за обществата като цяло. Икономическата цена на насилието..

публикувано на 25.06.19 в 11:09

Накъде в София

НАУКА В зала "Проф. Марин Дринов" на Българската академия на науките от 13.30 ч. се открива изложба "Нови биоразградими и биоактивни полимерни материали - стратегии и предизвикателства", посветена на 30-годишнината на Лабораторията "Биологично активни полимери" и на 150 години от създаването на Българската академия на науките. По време на..

публикувано на 25.06.19 в 10:52

Официалното откриване на летния сезон в Пампорово е тази събота

Тази събота - 29 юни, официално се открива летният сезон в Пампорово. Курортът ще предложи на своите многобройни гости програма, изпълнена с разнообразни и привлекателни събития и възможности както заради старта на сезона, така и във връзка с   откриването на новия си Конферентен център Перелик, който е с капацитет 1100 човека...

обновено на 25.06.19 в 10:23

Доц. д-р Кирил Карамфилов: "Прескачане" на сърцето и главозамайване са най-честите предиктори за сърдечен арест

Сърдечните аритмии могат да се явят при напълно здрави хора и да са невинни по характер, но в някои случаи могат да бъдат знак за сериозно заболяване. Сред най-опасните е камерното мъждене. При някои пациенти сърцето е напълно здраво, но имат вроден дефект в проводната система. При тях също може да настъпи сериозна аритмия, казват специалистите.  А това..

публикувано на 24.06.19 в 18:13

Наводнени улици и сигнали за паднали дървета

Проливен дъжд се изсипа над София и предизвика завирявания на някои места в града. Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община извършват обходи на терен във връзка с валежите и реагират на сигнали. Те са се отзовали на сигнали за затлачени улици в районите „Витоша“ и „Илинден“. Получени са съобщения и за наводнени подлези и..

публикувано на 24.06.19 в 18:11
Кирил Ананиев

Кирил Ананиев проверява болниците за новата методиката за формиране на заплатите

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев започва проверки на болниците за представянето на новата методиката за формиране на заплатите на персонала в общинските и областните здравни заведения. Здравното министерство реши да изпробва подготвената от него методика за формиране на заплатите и да промени формулата, по която досега се изчисляват..

публикувано на 24.06.19 в 16:49