Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

В неделя спортуваме #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ в Южния парк

Не отлагайте всекидневните физически упражнения - колкото и да се леки, укрепват здравето
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Сдружение АЦЕС Европейски столици - България и Центърът за градска мобилност се обединяват зад кампанията #БЕЗ ОПРАВДАНИЯ, която е насочена към здравословния и активен начин на живот.
Безплатни спортни демонстрации, в които можете да се включите, ще се проведат на 16 септември от 10:30 часа на голямата поляна в Южния парк. Посетителите ще имат възможност да практикуват пилатес, стречинг, йога, дансело, футбол и баскетбол. Те ще могат да се срещнат с лицата на кампанията - състезателката по художествена гимнастика Ренета Камберова и известните блогъри Павел Колев и Ицака.

„Да си физически активен и да живееш здравословно зависи от желанието и мотивацията. Важно е също да се храниш правилно. Можем да бъдем активни навсякъде - вкъщи, в парка, в офиса или в училище. Трябва да се престрашим да започнем. Грешно е твърдението, че само трудните и болезнени тренировки са ефективни. Повече разходки и движение 2-3 пъти в седмицата, са абсолютно достатъчни, за да се чувстваме добре“ - сподели пред Радио София гимнастичката Ренета Камберова.

Сдружение АЦЕС Европейски столици - България продължава активната си кауза. На 26 септември спортът и танците ще завладеят света на учениците и ще им покажат защо е важно да се хранят здравословно и да са физически активни.

Какво още ви очаква в парка тази неделя - чуйте от Ренета Камберова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Валери Цеков: Единственият начин да се опазим от грип е ваксинацията

Преди началото на есенно-зимния сезон специалисти и здравните власти отново призовават хората да се ваксинират срещу грип. Периодът до края на октомври е най-подходящ за това. Българското сдружение за иновативна медицина постави акцент върху темата с кръгла маса, проведена под патронажа на здравната комисия, с участието на всички ангажирани..

публикувано на 23.09.18 в 13:15

САЩ и Европа през погледа на един пътешественик

В "Турагент" ще ви запознаем с Ангел Георгиев - IT специалист, който живее в Испания от няколко години. Казва, че испанците усещат живота по много близък за него начин. В серия от срещи Олга Добрева ще ни представи пътешественика, стъпил на седемте континента до 37-ата си годишнина.  Всъщност, целта на Ангел е била да посети 7-те континента до..

публикувано на 23.09.18 в 10:05

Как се готви боб в Радуил

При гостуването на пътуващото ни "Радиокафе" в село Радуил (само на 8 километра от Боровец), имахме много колоритни срещи. Една от тях беше с Цветанка и Добринка - двете дами, които от 14 години приготвят 10-те казана боб, необходими за изхранване на гостите на ежегодния Фестивал на боба в селото. Те бяха първите ни гости, защото така и така бяха..

публикувано на 22.09.18 в 10:30

Бегачи на Витоша разпределят 6000 награден фонд

Петото издание на популярното планинско бягане "Витоша моята планина" ще се проведе тази неделя (на 23 септември) и ще е с внушителния награден фонд от 6000 лв. Сред организаторите и тази година са "Витоша ски", Сдружение "Маратон" и "София - Европейска столица на спорта". Материалните награди за томболата сред участниците са над 60. Участие може да..

публикувано на 22.09.18 в 10:25

Отбелязваме Международния ден на мира

С тържествена церемония пред Паметника на Незнайния воин в столицата Дружеството за ООН в България отбеляза Международния ден на мира.  Международният ден на мира - 21 септември, е обявен от ООН през 1981 г. с резолюция 36/67 и повторно приет през 2001 г. с резолюция 55/282. Тази година празникът е обвързан със седемдесетата годишнина от приемането на..

публикувано на 21.09.18 в 16:15