Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

3500 първокурсници посрещна Техническият университет

Снимка: Луиза Лазарова

3500 първокурсници прекрачиха прага на Техническия университет за новата академична година 2018/2019. Те ще се обучават в София, Пловдив, Сливен, а също така и в новооткрития колеж в град Казанлък. Ректорът проф. Георги Михов тържествено откри новата академична година във висшето учебно заведение. На церемонията присъстваха представители на държавни институции и университети, членове на Настоятелството на ТУ-София и студенти.

Най-желаните специалности при нас в момента са от IT сектора. От тази година въведохме нова специалност - "Информатика и компютърни науки". Постоянно осъвременяваме учебните планове, за да оправдаем потребностите на бизнеса. Участваме в много международни и национални проекти, благодарение на които обновяваме материалната база на университета, най-вече лабораториите, коментира проф. Михов пред Радио София.

СнимкаПразничната програма по случай откриването на 73-та академична година завърши с народни танци и състезание с рали автомобилите на ТУ-София.

Снимки: Луиза Лазарова

ВИЖТЕ ОЩЕ

Яви ни подарява "Безброй луни"

"Безброй луни" е озаглавен новият сингъл на Явор Велчев - Яви. Песента е по музика на Явор Велчев - Яви и Светлин Къслев, текстът е на самия Яви, а аранжиментът на Светлин Къслев.  Както сам споделя Яви, звученето на песента е новаторско и различно от предходните му проекти.  Яви е на музикалната сцена от ранна детска възраст. На 16 години основава..

публикувано на 14.12.18 в 17:56

Доц. д-р Баки Хюсеинов: Дискриминацията пречи на икономическия растеж

Дискриминационните въпроси трябва да бъдат сред приоритетите на държавата и ЕС, защото те са залегнали и в Стратегия 2020 на ЕС за интелигентен приобщаващ растеж. Ако не се премахнат въпросите за дискриминацията, няма как да има икономически растеж в държавите. Това каза доц. д-р Баки Хюсеинов, зам.-председател на Комисията за защита от..

публикувано на 14.12.18 в 17:34

Новата книжарница “Перото” като витрина на българското книгоиздаване

НДК винаги е бил дом на книгата, но по време на панаира на книгата и Софийския литературен фестивал, е още по-прекрасно, с толкова много читатели и почитатели на книгите Настроението и топлината, която излъчват е прекрасна , каза директорът на Националния център на книгата в НДК и Литературен клуб „Перото“ Светлозар Желев . От началото на..

публикувано на 14.12.18 в 16:23
Зорница Христова описва впечатленията си от срещите с малките читатели

Зорница Христова: Децата четат по-гладко езика на картинките, отколкото възрастните

На Панаира на книгата и Литературния фестивал срещнах страхотни умни, находчиви деца – сподели впечатленията си пред Радио София и Зорница Христова – известна преводачка от английски език, журналистка и авторка на детски книги (позната и като Точица ). Повечето книги са на два езика – на думите и на картинките - обясни тя в..

публикувано на 14.12.18 в 15:31

Новите ограничители по "Графа" - старите, но разрязани на две

Новите ограничители по ул. "Граф Игнатиев" бяха представени днес. Те ще разделят трамвайното движение от пешеходната част и са последен вариант на проектантите след смяната на предишните каменни блокове. Призмите са с височина около 30 см., а поставянето им започва от днес. Новите призми са досегашните блокове, но разрязани на две. Първите 250 от..

публикувано на 14.12.18 в 14:13