Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Актьорът Димитър Николов: В „Безкрайната градина“ има нежност, но и суровост

3
Димитър Николов (вляво) с Мартин Димитров в кадър от "Безкрайната градина"
Както вече Радио София анонсира, от 5 октомври на голям екран „тръгват“ прожекциите на „Безкрайната градина“ – първия филм на успешния театрален режисьор Галин Стоев.
Самият той определя кино дебюта си като съвременна градска драма, под чиято повърхност се крият невидими светове и се раждат неочаквани чувства.
В основата е пиесата на Яна Борисова „Приятнострашно“, но не е просто киноримейк на театралната постановка.

Филмът пресъздава емоциите на двама братя – единият по-затворен в общуването, а по-големият – преуспял, по професия пиар на кмет. До тях има жени, а едната (Ема) е особено привлекателна за двамата – безмълвна и странно отдадена в изграждането на градина-макет…

Четирите главни роли се изпълняват от Мартин Димитров, Елица Матева, Димитър Николов, Глория Петкова. Тук е и последната роля на Никола Анастасов.
И един любопитен факт, съобщен от продуцента Мартичка Божилова – цветарският магазин, в който е сниман филма, ще бъде прекръстен в…  „Безкрайната градина“…

Георги Нейков ни среща с младия актьор Димитър Николов, който във филма играе ролята на по-малкия брат Виктор, а от една седмица в кината е и филмът „Христо“, в който играе главната роля. Чуйте.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Българската Коледа" осигури нов апарат за кардиопулмонален стрес тест за МБАЛ НКБ

В Детската клиника към Националната кардиологична болница се очаква всеки момент да пристигне новият апарат за кардиопулмонален стрес тест, който е на стойност над 100 хиляди лева. Благодарение на "Българската Коледа" много деца със сърдечни проблеми ще имат достъп до качествена апаратура, която да помогне в правилното диагностициране и лечение на..

публикувано на 19.12.18 в 15:52

Остават няколко дни до финалното гласуване за „Детска мелодия на годината“

Остават още няколко дни до края на гласуването за най-добра песен в националния фестивал „Детска мелодия на годината“. Конкурсът започна през май месец, а в него участваха 340 деца от цялата страна.Идеята на фестивала е да бъдат набрани нови детски песни, които да вдъхновят децата и младежите и да ги насочат към българската култура и музика. Инициативата..

публикувано на 19.12.18 в 15:47

В двора на Първа АГ болница „Света София“ грейна православен параклис „Рождество Христово“

В навечерието на Коледа в двора на Първа АГ болница „Света София“ днес бе открит и осветен православен параклис. Той носи името „ Рождество Христово“. На събитието присъстваха кметът на район „Красна поляна“ Иван Чакъров, директорът на Дирекция   „Вероизповедания“ към Министерския съвет Емил Велинов, както и председателят на постоянната комисия..

публикувано на 19.12.18 в 15:47

С нощно каране на Лалето откриват зимния сезон на Витоша

С нощно каране на писта „Витошко лале 1“ ще бъде открит зимният сезон на Витоша. Официално пистата ще бъде отворена от 18:30 ч на 21 декември /петък/, а ден по-късно ще бъде пуснат и кабинковият лифт „Симеоново - Алеко“. „Витоша ски“ не предвижда празнична програма за откриването. По празниците - на 24 и 31 декември, нощно каране няма да има, а на..

публикувано на 19.12.18 в 15:42

Стюардесите - кралиците на небето

В „Радиоприемница“ тази седмица ни гостуват хора, упражняващи професии, които не предполагат почивки по празниците. Днешният ни събеседник пък „уловихме“ в Полша и то между два полета. Анжела Ангелова е стюардеса, заедно с това и добър танцьор – преподавател по народни и латино танци, дипломиран икономист. И докато се опитвахме да разберем..

публикувано на 19.12.18 в 15:34