Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Актьорът Димитър Николов: В „Безкрайната градина“ има нежност, но и суровост

Димитър Николов (вляво) с Мартин Димитров в кадър от "Безкрайната градина"
Както вече Радио София анонсира, от 5 октомври на голям екран „тръгват“ прожекциите на „Безкрайната градина“ – първия филм на успешния театрален режисьор Галин Стоев.
Самият той определя кино дебюта си като съвременна градска драма, под чиято повърхност се крият невидими светове и се раждат неочаквани чувства.
В основата е пиесата на Яна Борисова „Приятнострашно“, но не е просто киноримейк на театралната постановка.

Филмът пресъздава емоциите на двама братя – единият по-затворен в общуването, а по-големият – преуспял, по професия пиар на кмет. До тях има жени, а едната (Ема) е особено привлекателна за двамата – безмълвна и странно отдадена в изграждането на градина-макет…

Четирите главни роли се изпълняват от Мартин Димитров, Елица Матева, Димитър Николов, Глория Петкова. Тук е и последната роля на Никола Анастасов.
И един любопитен факт, съобщен от продуцента Мартичка Божилова – цветарският магазин, в който е сниман филма, ще бъде прекръстен в…  „Безкрайната градина“…

Георги Нейков ни среща с младия актьор Димитър Николов, който във филма играе ролята на по-малкия брат Виктор, а от една седмица в кината е и филмът „Христо“, в който играе главната роля. Чуйте.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Състезание по бягане за шестата годишнина на "Trail Series"

Със състезание по бягане ще бъде отбелязана шестата годишнина на "Trail Series" - веригата от надпревари по тичане на пресечен терен.  Това са едни от най-предизвикателните състезания, които се организират около София, а и не само тук, като предстоящото за рождения ден ще се проведе в неделя, 21 октомври.  Стартът ще бъде даден от 11:00 ч, а откъде и..

публикувано на 19.10.18 в 17:00
Дора Делийска

Дора Делийска идва от Виена (с роял) за да свири Лист в зала "България"

В петъчното ни "Радиокафе" гостува една красива и талантлива пианистка. Името й е Дора Делийска , от 2000-та година живее в най-музикантския град в света - Виена, а сега е в София за концерт със Софийската филхармония, посветен на ... Унгария. Определено много музикални култури се преплитат в нашия разговор, който обаче започва от инструмента, на..

публикувано на 19.10.18 в 16:09

Петя Александрова: За добрата екранизация е нужен режисьорски стил

В седмицата, посветена на киното и литературата, предаването “Радиоприемница” завършва с разговор с кинокритика Петя Александрова . Книгата или филма, а може би и двете - в каква последователност трябва да се следват, какви са тенденциите, които задава единственият в световен мащаб кино-литературен фестивал "Cinelibri", разказва кинокритикът. Много..

публикувано на 19.10.18 в 15:43

Кариера с кауза: Здраве без пауза

„Здраве без пауза“ е мотото на тазгодишното издание на форума "Кариера с кауза", който се провежда за шеста поредна година. Целта на инициативата е да представи различните възможности за работа и доброволчество в неправителствения сектор в България, а също така да мотивира младите хора да бъдат по-активни.  За втора поредна година, в рамките на..

публикувано на 19.10.18 в 15:21
Улица

Живеещите на ул. "Върба": Ходим в цивилизацията, за да си изхвърлим боклука

Тази седмица в предаването "Вашият глас" обърнахме внимание на ул. "Върба" в кв. "Карпузица". Преди около месец живеещите на улицата организираха протест, за да алармират за липсата на асфалт по нея. Това е съпътсвано от много проблеми, тъй като хората чупят колите си в дупките, през зимата в улицата не влиза снегорин, както и всякакви други..

публикувано на 19.10.18 в 15:07