Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Операции на живо чрез телемост от Лион и Осло гледат на конгрес гастроентеролози в София

Снимка: ВМА
Операции, предавани чрез телемост на живо от болници от Франция и Норвегия, бяха основен акцент в първия ден на 13-ия национален конгрес по гастроентерология, който се провежда в столицата. Форумът представя най-новите практики в лечението, както и постиженията на фармацевтичната индустрия. Официалното откриване е днес, с представянето на най-високите постижения и практики ("The best ot EASL")на водещи европейски специалисти в областта на гастроентерологията и хепатологията.

Интервенциите спестяват тежки и продължителни класически операции на пациенти, обясни пред Радио София
проф. Крум Кацаров,
Снимкапредседател на Българското дружество по гастроентерология
и началник на едноименната клиника на ВМА.

В програмата днес сериозно внимание е отделено на лечението на вирусните заболявания.

На демонстрациите присъства и Лилия Герчева. Чуйте репортажа й.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Голям Сечко рън" събира любители на планинското бягане в Стара планина

Десетки любители на зимната планина ще се включат в планинско бягане по южния склон на Стара планина в покрайнините на София. Датата е 13 януари, а началната точка - Бухово, което е в рамките на столичния район "Кремиковци". Трасетата са три - късо, средно и дълго, а посоката е хижа "Мургаш". Южните склонове на Стара планина предполагат приятно за..

публикувано на 15.12.18 в 11:05

Александър е на 12. Не може да говори, но не спира да опитва

Александър Василев от Перник e eдно изключително лъчезарно момче, на 12 години, на което „Българската Коледа“ помага вече три години. С дарените средства Александър провежда терапия, която му помага, за да подобри социалните, емоционалните и умствени нарушения, които има заради аутизма. Едно от най-явните подобрения, които майка му Албена..

публикувано на 14.12.18 в 18:01

Яви ни подарява "Безброй луни"

"Безброй луни" е озаглавен новият сингъл на Явор Велчев - Яви. Песента е по музика на Явор Велчев - Яви и Светлин Къслев, текстът е на самия Яви, а аранжиментът на Светлин Къслев.  Както сам споделя Яви, звученето на песента е новаторско и различно от предходните му проекти.  Яви е на музикалната сцена от ранна детска възраст. На 16 години основава..

публикувано на 14.12.18 в 17:56

Доц. д-р Баки Хюсеинов: Дискриминацията пречи на икономическия растеж

Дискриминационните въпроси трябва да бъдат сред приоритетите на държавата и ЕС, защото те са залегнали и в Стратегия 2020 на ЕС за интелигентен приобщаващ растеж. Ако не се премахнат въпросите за дискриминацията, няма как да има икономически растеж в държавите. Това каза доц. д-р Баки Хюсеинов, зам.-председател на Комисията за защита от..

публикувано на 14.12.18 в 17:34

Новата книжарница “Перото” като витрина на българското книгоиздаване

НДК винаги е бил дом на книгата, но по време на панаира на книгата и Софийския литературен фестивал, е още по-прекрасно, с толкова много читатели и почитатели на книгите Настроението и топлината, която излъчват е прекрасна , каза директорът на Националния център на книгата в НДК и Литературен клуб „Перото“ Светлозар Желев . От началото на..

публикувано на 14.12.18 в 16:23