Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Операции на живо чрез телемост от Лион и Осло гледат на конгрес гастроентеролози в София

Снимка: ВМА
Операции, предавани чрез телемост на живо от болници от Франция и Норвегия, бяха основен акцент в първия ден на 13-ия национален конгрес по гастроентерология, който се провежда в столицата. Форумът представя най-новите практики в лечението, както и постиженията на фармацевтичната индустрия. Официалното откриване е днес, с представянето на най-високите постижения и практики ("The best ot EASL")на водещи европейски специалисти в областта на гастроентерологията и хепатологията.

Интервенциите спестяват тежки и продължителни класически операции на пациенти, обясни пред Радио София
проф. Крум Кацаров,
Снимкапредседател на Българското дружество по гастроентерология
и началник на едноименната клиника на ВМА.

В програмата днес сериозно внимание е отделено на лечението на вирусните заболявания.

На демонстрациите присъства и Лилия Герчева. Чуйте репортажа й.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Находките от гробница на ул. „Московска“ ще бъдат експонирани на повърхността

Извършени са предварителни проучвания и превантивна консервация на новооткритата гробница на ул. „Московска“, а целта е находките да бъдат експонирани.  Гробното съоръжение е открито случайно при ремонтни дейности в близост до базиликата „Света София“ и попада в границите на Източния некропол на древна Сердика.  Разработени са няколко проекта за това,..

публикувано на 20.10.18 в 10:10

Състезание по бягане за шестата годишнина на "Trail Series"

Със състезание по бягане ще бъде отбелязана шестата годишнина на "Trail Series" - веригата от надпревари по тичане на пресечен терен.  Това са едни от най-предизвикателните състезания, които се организират около София, а и не само тук, като предстоящото за рождения ден ще се проведе в неделя, 21 октомври.  Стартът ще бъде даден от 11:00 ч, а откъде и..

публикувано на 19.10.18 в 17:00
Дора Делийска

Дора Делийска идва от Виена (с роял) за да свири Лист в зала "България"

В петъчното ни "Радиокафе" гостува една красива и талантлива пианистка. Името й е Дора Делийска , от 2000-та година живее в най-музикантския град в света - Виена, а сега е в София за концерт със Софийската филхармония, посветен на ... Унгария. Определено много музикални култури се преплитат в нашия разговор, който обаче започва от инструмента, на..

публикувано на 19.10.18 в 16:09

Петя Александрова: За добрата екранизация е нужен режисьорски стил

В седмицата, посветена на киното и литературата, предаването “Радиоприемница” завършва с разговор с кинокритика Петя Александрова . Книгата или филма, а може би и двете - в каква последователност трябва да се следват, какви са тенденциите, които задава единственият в световен мащаб кино-литературен фестивал "Cinelibri", разказва кинокритикът. Много..

публикувано на 19.10.18 в 15:43

Кариера с кауза: Здраве без пауза

„Здраве без пауза“ е мотото на тазгодишното издание на форума "Кариера с кауза", който се провежда за шеста поредна година. Целта на инициативата е да представи различните възможности за работа и доброволчество в неправителствения сектор в България, а също така да мотивира младите хора да бъдат по-активни.  За втора поредна година, в рамките на..

публикувано на 19.10.18 в 15:21