Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не сила, а любов и нежност са в основата на женското лидерство

2
Снимка: БГНЕС
Фондация "Деца на България" организира безплатни семинари във филиал “Сердика” на Столична библиотека, които са насочени към жените, които са или искат да бъдат лидери. Целта на семинарите е да бъдат очертани основните проблеми в съвременния свят, които пречат на хората да се развиват, както в личностен план, така и в кариерата си. Лекторите ще обърнат индивидуално внимание на всеки от присъстващите и ще дадат съвети как можем да бъдем добри лидери и да се развиваме в своята област и да израстваме.


Вече 11 месеца водим лекциите, които са на различни теми - жената-лидер като майка, в професията, във всички аспекти на живота. Стараем се да повдигнем самочувствието на българската жена и да й докажем, че тя може да бъде лидер и да води хората след себе си като се осланя на нежност, любяща доброта, знания и умения. Интересът към семинарите се увеличава, посещават ни дори и мъже от различни възрастови групи, коментира Гергана Андонова, водещ на лекциите „Жената лидер“.

Когато говорим за каста, това определение може да ни прозвучи някак дискриминационно, но всъщност в този случай ролята на кастите е обединяваща. Разглеждаме кастите общо и от страна на кариерната ориентация, която жените избират. Кастата е както социална, така и психологическа и духовна. Тя не цели да ни разделя, а по-скоро да ни покаже общото, което ни свързва. Кампанията ни за женско лидерство е насочена към развитие на толерантност, съчувствие и състрадание, коментира Теодора Иванова, част от екипа на фондация „Деца на България“.

В съвременния свят границите между „мъжките“ и „женските“ професии се размива. Само мъжки професии вече няма, защото жените взимат много голямо участие във всяка една сфера, коментира Андонова.

Относно това дали има дискриминация на работното място в заплащането и кариерното израстване, Андонова заяви, че такова все още се наблюдава. На някои места на жените не се гледа сериозно. Следователно и заплащането е по-ниско и отношението е по-различно. Но, има много места, където хората са разбрали, че жените са равни и адаптивни към всички професии. В тези случаи  жените взимат дори по-високо възнаграждение от мъжете. Това кара доста мъже да се чувстват потиснати, но това не бива да е така, защото жените и мъжете лидери са еднакви. Трябва двата пола да вървят заедно и да се развиват.

В крайна сметка, не със сила, а с любов и нежност жената може да се превърне в един истински лидер, както в професията си, така и в личния си живот. Ако искате да научите повече за кастите и жените лидери можете да посетите семинара днес точно в 18.30 часа във филиал “Сердика” на Столичната библиотека.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 5300 души до момента са подписали петицията "За свързани, удобни и безопасни велоалеи"

Петицията на екологично сдружение "За Земята" - "За свързани, удобни и безопасни велоалеи"  е подписана от над 5300 души до момента.  Документът съдържа шест символни искания, сред които такива за изграждане и свързване в смислена мрежа на велосипедни алеи, велосипедни ленти и успокоени зони, съгласно утвърдените нормативни изисквания и..

публикувано на 23.04.24 в 09:53

Отново дъжд, със значителни количества на места в Западна България

Днес ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. На места в Западна България количествата ще са значителни, съобщиха от НИХМ. Вечерта валежите ще отслабват и спират, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, главно в Лудогорието ще е временно силен. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София..

публикувано на 23.04.24 в 07:35
Ротацията във властта не се осъществи, но някои предричат нова сглобка.

"Форум", 22.04.24: Ще има ли второ издание на сглобката?

Тази предпразнична седмица (преди кратка предизборна ваканция) форматът на предаването ще бъде малко по-нестандартен за "Форум". Познатите от предишни коментари  доц. Иво Инджов - експерт по политически комуникации, и журналистът Иво Божков ( ►) този път се спират на следните явления и процеси от последните дни и седмици:..

публикувано на 22.04.24 в 19:35

Богомил Николов: Потребителят е силен преди да купува, не след това

Великденските празници наближават. В предстоящите дни ще пазаруваме повече, ще пътуваме повече.  За какви рискове трябва да внимаваме по време на Великденското пазаруване като потребители? Агенцията за безопасност на храните вече извършва проверки, непосредствено преди празничните дни. С акцент по темата е разговорът с Богомил..

публикувано на 22.04.24 в 18:55

Д-р Веселин Василев: Космосът е с потенциал за всички професии и двигател за развитие на новости

Симбиозата между бизнеса и технологичния сектор ще обсъдят водещи мениджъри и експерти, авторитет, предприемачи и инвеститори на форума  Technovation 2024 , който ще се проведе в София на 23 април . Сред въпросите, които ще бъдат дискутирани , са: Как технологиите подпомагат иновационния потенциал на компаниите?; Кои решения..

публикувано на 22.04.24 в 18:48

Половин милион агнета ще обогатят празничната трапеза на българина

Спрямо миналата година поскъпване на агнешкото месо няма да и не трябва да има. Цените варират в това дали агнето се закупува от фермата или от магазинната мрежа. Това отбеляза пред БНР-Радио София съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев . "Ако от фермата цените се движат около 10 лв. на..

публикувано на 22.04.24 в 16:20