Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Не сила, а любов и нежност са в основата на женското лидерство

2
Снимка: БГНЕС
Фондация "Деца на България" организира безплатни семинари във филиал “Сердика” на Столична библиотека, които са насочени към жените, които са или искат да бъдат лидери. Целта на семинарите е да бъдат очертани основните проблеми в съвременния свят, които пречат на хората да се развиват, както в личностен план, така и в кариерата си. Лекторите ще обърнат индивидуално внимание на всеки от присъстващите и ще дадат съвети как можем да бъдем добри лидери и да се развиваме в своята област и да израстваме.


Вече 11 месеца водим лекциите, които са на различни теми - жената-лидер като майка, в професията, във всички аспекти на живота. Стараем се да повдигнем самочувствието на българската жена и да й докажем, че тя може да бъде лидер и да води хората след себе си като се осланя на нежност, любяща доброта, знания и умения. Интересът към семинарите се увеличава, посещават ни дори и мъже от различни възрастови групи, коментира Гергана Андонова, водещ на лекциите „Жената лидер“.

Когато говорим за каста, това определение може да ни прозвучи някак дискриминационно, но всъщност в този случай ролята на кастите е обединяваща. Разглеждаме кастите общо и от страна на кариерната ориентация, която жените избират. Кастата е както социална, така и психологическа и духовна. Тя не цели да ни разделя, а по-скоро да ни покаже общото, което ни свързва. Кампанията ни за женско лидерство е насочена към развитие на толерантност, съчувствие и състрадание, коментира Теодора Иванова, част от екипа на фондация „Деца на България“.

В съвременния свят границите между „мъжките“ и „женските“ професии се размива. Само мъжки професии вече няма, защото жените взимат много голямо участие във всяка една сфера, коментира Андонова.

Относно това дали има дискриминация на работното място в заплащането и кариерното израстване, Андонова заяви, че такова все още се наблюдава. На някои места на жените не се гледа сериозно. Следователно и заплащането е по-ниско и отношението е по-различно. Но, има много места, където хората са разбрали, че жените са равни и адаптивни към всички професии. В тези случаи  жените взимат дори по-високо възнаграждение от мъжете. Това кара доста мъже да се чувстват потиснати, но това не бива да е така, защото жените и мъжете лидери са еднакви. Трябва двата пола да вървят заедно и да се развиват.

В крайна сметка, не със сила, а с любов и нежност жената може да се превърне в един истински лидер, както в професията си, така и в личния си живот. Ако искате да научите повече за кастите и жените лидери можете да посетите семинара днес точно в 18.30 часа във филиал “Сердика” на Столичната библиотека.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Фокусниците черпят силата си от... Великия магьосник от Луната

Има ли магия около нас? Това попитахме децата от 29-а детска градина „Слънце“ в предаването ни "Радиолексикон". За тях, оказа се, най-впечатляващите МАГИИ са тези на фокусниците. Изненадващо , но варианти да станеш фокусник или магьосник има много. Само трябва да изберете един от тях и да поемете на пътешествие или пък да слушате цяла..

публикувано на 23.02.19 в 10:15

Тодор Гаджалов: Надявам се "Важното е да вървя" да вдъхне сили на много хора

Тодор Гаджалов се завръща след тежък житейски период с нов авторски проект, озаглавен „Важното е да вървя“. Видеоклипът е заснет през различни сезони и показва красиви планински гледки от България. „В момент на слабост, когато чувствах, че съм спрял на едно място и нищо не се случва, когато нямах стимул и желание да творя, свободата и..

публикувано на 22.02.19 в 17:01

В музея „Земята и хората“ влизат и котки, участват в изложба-конкурс

Мейн кун, Британска късокосместа, Девън рекс, Канадски сфинкс, Минск, Бобтейл - това са само част от прекрасните породи котки, които ще можете да разгледате в рамките на международното изложение на котки в музея „Земята и хората“. То ще се проведе този уикенд (23 и 24 февруари). По време на събитието ще имате възможност да видите както..

публикувано на 22.02.19 в 16:55

Предприемаческа програма предизвиква студентите

Започна кандидатстването за първата предприемаческата програма у нас - "Challenge YOU". Тя е отворена за студенти от страната между 17-и 29-годишна възраст.   Инициативата цели да помогне на участниците да подобрят предприемаческите си уменията и да развият идеите си до работещи бизнеси. В края на програмата най-добрият екип ще получи и..

публикувано на 22.02.19 в 16:41

Английската гимназия минава на едносменен режим на обучение догодина

До средата на 2020 г. ще бъде завършено разширението на Първа английска гимназия, съобщи кметът на София при проверка ремонта. Тогава училището ще има готовност да премине на едносменен режим на обучение. В момента до съществуващата сграда се прави разширение заедно с нов физкултурен салон. В сградата се помещават две училища - Първа английска..

публикувано на 22.02.19 в 16:34

12 фермерски пазара са в културния календар на София за 2019-а

Фермерските пазари вече са част от културния календар на София. За шеста поредна година на улица "Оборище", точно зад катедралата "Александър Невски" над 80 производители ще изложат много вкусна храна и интересни изделия. Така, че ако запасите на домашен мед, млечни продукти или пък зеленчуци са на привършване, освободете си час време на 24 февруари -..

публикувано на 22.02.19 в 16:33
Арета Франклин

Арета Франклин - "Say a Little Prayer

Днес в рубриката "Незабравимите" слушаме песен, която е изпята на два пъти, от две певици, в рамките на две години - все с огромен успех. Името ѝ е "Say a Little Prayer", написана е от Брт Бакара и Хал Дейвид, първоначално за Дион Уоруик, която я записва още през 1966-а. Този запис остава неиздаден цяла година по ред причини. Въпреки че самият..

публикувано на 22.02.19 в 16:25