Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Не сила, а любов и нежност са в основата на женското лидерство

1
Снимка: БГНЕС
Фондация "Деца на България" организира безплатни семинари във филиал “Сердика” на Столична библиотека, които са насочени към жените, които са или искат да бъдат лидери. Целта на семинарите е да бъдат очертани основните проблеми в съвременния свят, които пречат на хората да се развиват, както в личностен план, така и в кариерата си. Лекторите ще обърнат индивидуално внимание на всеки от присъстващите и ще дадат съвети как можем да бъдем добри лидери и да се развиваме в своята област и да израстваме.


Вече 11 месеца водим лекциите, които са на различни теми - жената-лидер като майка, в професията, във всички аспекти на живота. Стараем се да повдигнем самочувствието на българската жена и да й докажем, че тя може да бъде лидер и да води хората след себе си като се осланя на нежност, любяща доброта, знания и умения. Интересът към семинарите се увеличава, посещават ни дори и мъже от различни възрастови групи, коментира Гергана Андонова, водещ на лекциите „Жената лидер“.

Когато говорим за каста, това определение може да ни прозвучи някак дискриминационно, но всъщност в този случай ролята на кастите е обединяваща. Разглеждаме кастите общо и от страна на кариерната ориентация, която жените избират. Кастата е както социална, така и психологическа и духовна. Тя не цели да ни разделя, а по-скоро да ни покаже общото, което ни свързва. Кампанията ни за женско лидерство е насочена към развитие на толерантност, съчувствие и състрадание, коментира Теодора Иванова, част от екипа на фондация „Деца на България“.

В съвременния свят границите между „мъжките“ и „женските“ професии се размива. Само мъжки професии вече няма, защото жените взимат много голямо участие във всяка една сфера, коментира Андонова.

Относно това дали има дискриминация на работното място в заплащането и кариерното израстване, Андонова заяви, че такова все още се наблюдава. На някои места на жените не се гледа сериозно. Следователно и заплащането е по-ниско и отношението е по-различно. Но, има много места, където хората са разбрали, че жените са равни и адаптивни към всички професии. В тези случаи  жените взимат дори по-високо възнаграждение от мъжете. Това кара доста мъже да се чувстват потиснати, но това не бива да е така, защото жените и мъжете лидери са еднакви. Трябва двата пола да вървят заедно и да се развиват.

В крайна сметка, не със сила, а с любов и нежност жената може да се превърне в един истински лидер, както в професията си, така и в личния си живот. Ако искате да научите повече за кастите и жените лидери можете да посетите семинара днес точно в 18.30 часа във филиал “Сердика” на Столичната библиотека.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Руслан Мъйнов: В малка България липсва усещане за единение, за братство

Руслан Мъйнов няма нужда от представяне. Името му е добре познато на българите вече 20 години. Актьор, певец и телевизионна звезда. Но зад всичко това се крие един истински достоен човек - честен, добър, възпитан и категорично извън рамката на звездния си статут. Пред Радио София Руслан разказа изключително увлекателно за пътя на едно момче от..

публикувано на 11.12.18 в 11:55

Еco Switch предлага алтернативи на пластмасата

Рециклирането и намаляването на използването на пластмаса, отдавна вече не е само въпрос на личен избор, а глобален. Все повече и повече хора, корпорации, организации и институции се обединяват в опити за разрешаването на този огромен проблем. Една от новите идеи в тази насока в България идва от платфомата Еco Switc h . Компанията ще се..

публикувано на 11.12.18 в 10:27

Майките на деца с увреждания получиха приза "Човек на годината" за 2018 г.

Днес, когато отбелязваме Световния ден за правата на човека, бяха връчени наградите „Човек на годината“. Тази година Български хелзинкски комитет раздаде 8 приза в 6 категории и една подгласна награда. Майките на деца с увреждания получиха приза "Човек на годината" за 2018 г. Те са сред осемте личности и организации със значим принос и активност в..

публикувано на 10.12.18 в 18:16

България като Родина зад граница

От началото на 2018 г. над 1300 чужденци са подали молба за международна закрила. През 2017 г. е имало спад в подадените молби, за разлика от 2016 г. и предходните години. В настоящия момент миграционната обстановка и в частност подадените молби за закрила, са малко. Сред потърсилите международна закрила има и непълнолетни. Хората са предимно от..

публикувано на 10.12.18 в 17:23
Владимир Пенев пръв от актьорите даде пример

Кръвният център на ВМА отбеляза 25-годишнината си с поредна акция кръводаряване

Центърът по транфузионна хематология на ВМА отбеляза 25 години от създаването си с кръводарителска акция, подкрепена от едни от най-обичаните актьори на България, сред които Веселин Анчев, Владимир Пенев, Ирина Митева, Неда Спасова, Диана Димитрова, Васил Бинев, Ернестина Шинова и други. За пореден път в подкрепа на безвъзмездното кръводаряване..

публикувано на 10.12.18 в 16:41