Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Не сила, а любов и нежност са в основата на женското лидерство

2
Снимка: БГНЕС
Фондация "Деца на България" организира безплатни семинари във филиал “Сердика” на Столична библиотека, които са насочени към жените, които са или искат да бъдат лидери. Целта на семинарите е да бъдат очертани основните проблеми в съвременния свят, които пречат на хората да се развиват, както в личностен план, така и в кариерата си. Лекторите ще обърнат индивидуално внимание на всеки от присъстващите и ще дадат съвети как можем да бъдем добри лидери и да се развиваме в своята област и да израстваме.


Вече 11 месеца водим лекциите, които са на различни теми - жената-лидер като майка, в професията, във всички аспекти на живота. Стараем се да повдигнем самочувствието на българската жена и да й докажем, че тя може да бъде лидер и да води хората след себе си като се осланя на нежност, любяща доброта, знания и умения. Интересът към семинарите се увеличава, посещават ни дори и мъже от различни възрастови групи, коментира Гергана Андонова, водещ на лекциите „Жената лидер“.

Когато говорим за каста, това определение може да ни прозвучи някак дискриминационно, но всъщност в този случай ролята на кастите е обединяваща. Разглеждаме кастите общо и от страна на кариерната ориентация, която жените избират. Кастата е както социална, така и психологическа и духовна. Тя не цели да ни разделя, а по-скоро да ни покаже общото, което ни свързва. Кампанията ни за женско лидерство е насочена към развитие на толерантност, съчувствие и състрадание, коментира Теодора Иванова, част от екипа на фондация „Деца на България“.

В съвременния свят границите между „мъжките“ и „женските“ професии се размива. Само мъжки професии вече няма, защото жените взимат много голямо участие във всяка една сфера, коментира Андонова.

Относно това дали има дискриминация на работното място в заплащането и кариерното израстване, Андонова заяви, че такова все още се наблюдава. На някои места на жените не се гледа сериозно. Следователно и заплащането е по-ниско и отношението е по-различно. Но, има много места, където хората са разбрали, че жените са равни и адаптивни към всички професии. В тези случаи  жените взимат дори по-високо възнаграждение от мъжете. Това кара доста мъже да се чувстват потиснати, но това не бива да е така, защото жените и мъжете лидери са еднакви. Трябва двата пола да вървят заедно и да се развиват.

В крайна сметка, не със сила, а с любов и нежност жената може да се превърне в един истински лидер, както в професията си, така и в личния си живот. Ако искате да научите повече за кастите и жените лидери можете да посетите семинара днес точно в 18.30 часа във филиал “Сердика” на Столичната библиотека.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пътна полиция със засилени мерки за сигурност около баловете

На територията на София общо 128 училища са заявили, че ще имат празнуващи абитуриенти.   Организирани са тържества в 43 увеселителни заведения, като основните са в централната градска част.  Столичната Пътна полиция ще подпомага движението на абитуриентите, но няма да ги съпровожда организирано, поясни комисар Любомир Костадинов - зам.-началник на..

публикувано на 22.05.19 в 18:26

Писателска експедиция предизвиква столичани

Писателска експедиция из София по случай 24 май организират създателите на "Софияда". Четири нови маршрута очакват 4 отбора, като всеки отбор включва  между 2 и 5 човека. Задачата на участниците е да откриват любопитни неща за столицата, обикновено свързани с културни обекти, които са зададени като загадки. Участниците трябва да ги разгадават и..

публикувано на 22.05.19 в 18:14

Подходът към децата със специални потребности трябва да е индивидуален

В „Радиоприемница“ днес наш гост беше д-р Филипа Каменова - психолог, удостоен с награда за професионализъм, отдаденост и иноваторство от Синдиката на българските учители. Д-р Каменова работи в Центъра за специална образователна подкрепа "Едуард Сеген" в жк. „Надежда“, а с нея разговаряхме за приобщаващото образование и задачите, които то поставя...

публикувано на 22.05.19 в 17:44

Природните науки дават много възможности за професионално развитие

Тази седмица в Радиоприемница“ сме се съсредоточили върху ученето и учителската професия. Да бъдеш учител е призвание, но и предизвикателство, а днес с Людмила Михова, преподавател по химия и опазване на околната среда в НПМГ „Академик Любомир Чакалов“, разговаряхме за мястото на природните науки в съвременното образование, интересът към тях и..

публикувано на 22.05.19 в 16:25

Млади художници показват невидимото у пациенти в живописна изложба

"Да направим невидимото видимо" - това е темата на съвместен проект за живопис на Националната художествена академия и Българска асоциация болест на Крон и улцерозен колит. Поводът е Международният ден на хората, страдащи от хронични възпалителни чревни заболявания - 19 май, а участниците са подбрани след вътрешен конкурс, проведен в академията...

публикувано на 22.05.19 в 16:19
Празникът ще се проведе за втори път

Празник на буквите привлича и меломани до лятната сцена на НДК

За втора поредна година НДК, Столичната община и БНР ви канят на Празник на буквите на открито по случай 24 май. Тържественото откриване на новата лятна сцена НДК ще се състои в Деня на славянската писменост и българската култура. Тогава от 17 ч. започва превърналият се вече в традиционен и обичан от столичани и гости празник. В..

публикувано на 22.05.19 в 13:03

Почистват драсканиците от фасадите, графити майсторите - с обособени места за творчество

От началото на годината Столичният инспекторат работи по кампания за почистване на драсканиците от фасадите на столичните училища.  За няколко месеца са заличени драсканиците от фасадите на 9-та френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ , 133 СУ „А. С. Пушкин”, СМГ „П. Хилендарски”, 6 ОУ „Граф Игнатиев”, 126 ОУ „П. Ю. Тодоров” и 142 ОУ „В...

публикувано на 22.05.19 в 12:27