Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Имотите продължават да поскъпват, защото има търсене

Снимка: БГНЕС
През последните четири години търсенето на недвижими имоти се е увеличило като купувачите предпочитат двустайни или тристайни апартаменти. Най-много имоти са закупени в сгради от нов тип строителство, като след тях се нареждат панелните блокове. Хората най-често избират жилище като се съобразяват с неговото местоположение, вътрешно разположение и дали притежава собствено паркомясто.

От 2014 година насам цените на имотите в новопостроени сгради са скочили, а жилищата в панелни блокове са запазили по-ниските си цени. Като най-сериозен проблем гражданите са посочили липсата на достатъчно паркоместа около жилищните им сгради. Най-предпочитаните квартали за закупуване на имот сред софиянците са “Малинова долина”, “Младост” и “Изток”, като жилищата в центъра се нареждат на едно от последните места.

Въпреки предупрежденията на Европейската комисия и Европейската централна банка, че пазарът ще прегрее, през 2018 година наблюдаваме все по-балансиран и добър пазар. Цените на имотите са се увеличили с 11%, но не забравяйте, че и икономиката ни върви напред, коментира Младен Митов, представител на една от най-големите агенции за недвижими имоти у нас.

Според представените проучвания, “Витоша” е районът с най-много издадени разрешения за строителство, а квартал “Малинова долина” се разраства най-бързо.

Според Георги Шопов от Национална асоциация на строителните предприемачи, най-големите проблеми в столицата, свързани с недвижими имоти, са дисбалансът между търсене и предлагане, наличието на частни имоти под улиците и ниските данъци на сградите.

Гергана Благиева от дирекция “Жилищна политика” представи проект за нова жилищна стратегия на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. В нея са заложени по-добро поддържане на жилищния фонд, по-достъпни жилища за уязвимите лица и изграждане на рамка на националната жилищна система.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Фокусниците черпят силата си от... Великия магьосник от Луната

Има ли магия около нас? Това попитахме децата от 29-а детска градина „Слънце“ в предаването ни "Радиолексикон". За тях, оказа се, най-впечатляващите МАГИИ са тези на фокусниците. Изненадващо , но варианти да станеш фокусник или магьосник има много. Само трябва да изберете един от тях и да поемете на пътешествие или пък да слушате цяла..

публикувано на 23.02.19 в 10:15

Тодор Гаджалов: Надявам се "Важното е да вървя" да вдъхне сили на много хора

Тодор Гаджалов се завръща след тежък житейски период с нов авторски проект, озаглавен „Важното е да вървя“. Видеоклипът е заснет през различни сезони и показва красиви планински гледки от България. „В момент на слабост, когато чувствах, че съм спрял на едно място и нищо не се случва, когато нямах стимул и желание да творя, свободата и..

публикувано на 22.02.19 в 17:01

В музея „Земята и хората“ влизат и котки, участват в изложба-конкурс

Мейн кун, Британска късокосместа, Девън рекс, Канадски сфинкс, Минск, Бобтейл - това са само част от прекрасните породи котки, които ще можете да разгледате в рамките на международното изложение на котки в музея „Земята и хората“. То ще се проведе този уикенд (23 и 24 февруари). По време на събитието ще имате възможност да видите както..

публикувано на 22.02.19 в 16:55

Предприемаческа програма предизвиква студентите

Започна кандидатстването за първата предприемаческата програма у нас - "Challenge YOU". Тя е отворена за студенти от страната между 17-и 29-годишна възраст.   Инициативата цели да помогне на участниците да подобрят предприемаческите си уменията и да развият идеите си до работещи бизнеси. В края на програмата най-добрият екип ще получи и..

публикувано на 22.02.19 в 16:41

Английската гимназия минава на едносменен режим на обучение догодина

До средата на 2020 г. ще бъде завършено разширението на Първа английска гимназия, съобщи кметът на София при проверка ремонта. Тогава училището ще има готовност да премине на едносменен режим на обучение. В момента до съществуващата сграда се прави разширение заедно с нов физкултурен салон. В сградата се помещават две училища - Първа английска..

публикувано на 22.02.19 в 16:34

12 фермерски пазара са в културния календар на София за 2019-а

Фермерските пазари вече са част от културния календар на София. За шеста поредна година на улица "Оборище", точно зад катедралата "Александър Невски" над 80 производители ще изложат много вкусна храна и интересни изделия. Така, че ако запасите на домашен мед, млечни продукти или пък зеленчуци са на привършване, освободете си час време на 24 февруари -..

публикувано на 22.02.19 в 16:33
Арета Франклин

Арета Франклин - "Say a Little Prayer

Днес в рубриката "Незабравимите" слушаме песен, която е изпята на два пъти, от две певици, в рамките на две години - все с огромен успех. Името ѝ е "Say a Little Prayer", написана е от Брт Бакара и Хал Дейвид, първоначално за Дион Уоруик, която я записва още през 1966-а. Този запис остава неиздаден цяла година по ред причини. Въпреки че самият..

публикувано на 22.02.19 в 16:25