Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

София през обектива на Иво Йованович

До 19 февруари 2019 г. галерия „Сердика“ ще бъде домакин на фотографската изложба #хаштагсофия на Иво Йованович. Детайлите в архитектурата в градската среда винаги са впечатлявали Иво Йованович като автентични следи от минали времена. Затова и фотографиите му са директна препратка към приказните места в София, които остават незабелязани в бързината на ежедневието.

Той определя фотографиите си като моментни снимки на онази София, която е останала недокосната от модернизацията и урбанизма. Те показват столицата като град със спокойно излъчване и европейско самочувствие, като град, чиято красота не трябва да бъде забравена.

 Столичани и гостите на София ще имат щастието да видят неговите нови фотографии, запечатали в кадър красиви детайли от архитектурата на столицата. Досега творби на Иво Йованович са били експонирани за деня на София във фоайето на театър "Иван Вазов" през миналата година.

Иво Йованович е роден и живее в София. Прекарва голяма част от живота си в Белград, където следва операторско майсторство. Работил е като оператор в RTS, BBC, WTN, ITV, YUTEL. Страстта към фотографията наследява от баща си - фотографа Душан Йованович.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Настъплението на електромобилите - бъдеще сега

Все повече големи автомобилни производители се нaдпpeвapвaт дa влaгaт милиapди дoлapи зa paзpaбoтвaнe нa технологиите за производство на електрически автомобили. Този вид превозни средства навлизат интензивно и на българския пазар. Електромобилите вече спокойно покриват 60 километровия пробег, който се изминава средно на ден, а притежават и редица..

публикувано на 14.11.19 в 19:27
Вася Попова

Вася Попова: Музиката е усещане, тя е дълбока свързаност с другия

За Вася Попова музиката е всичко. Противно на повечето очаквания, тя не мечтае от малка да стане певица, въпреки че музиката е неизменна част от нейния живот.  Като малка тя мечтае да стане археолог, най-голямото й богатство е било една купчинка от камъни, която  чистила и подреждала. Като всеки човек и нейният житейски път е имал спадове и върхове,..

публикувано на 14.11.19 в 18:01

Почти до всички училища в София се продават цигари

Младите хора (на възраст до 40 години) и жителите на градовете - областни центрове по-често от останалите забелязват рекламите на тютюневи изделия. 73% от българите са против това децата да виждат реклами на билбордове и транспаранти. Почти толкова - 71% от българите, са на мнение, че децата не следва да имат достъп до реклами на тютюневи изделия и в..

публикувано на 14.11.19 в 17:48

Експерти: Агресията сред подрастващите се разширява

Езиковата агресия може да бъде свързана със самото приложение на езика и начина, по който се употребява. Вербалната агресия, на свой ред, е целенасочена. Тя има определена цел и се свързва с негативна конотация и негативно значение, насочено към определен субект. Това разграничаване направи пред Радио София психотерапевтът Филипа Каменова по време на..

публикувано на 14.11.19 в 17:26
Детската болница ще бъде изградена на замразен строеж преди повече от 20 г. на територията на Александровска болница

Арх. Бакалова: Изграждането на нова Национална детска болница ще бъде по-евтино

Очаква се Върховният административен съд да обяви днес становището си по жалбата на Камарата на архитектите в България срещу обществената поръчка на Министерството на здравеопазването за изграждането на Национална детска болница в столицата. От камарата настояват заданието да се преработи. Пред Радио София зам.-председателят й арх. Петкана Бакалова..

публикувано на 14.11.19 в 16:23

Проф. Герджиков представя програмата си за управление на СУ

Единственият кандидат за поста ректор на Софийския университет "Св. Климент Охридски" - проф. Анастас Герджиков, ще се срещне с академичната общност в университета. На дискусията ще бъде разгледана детайлно предлаганата програма за управление през следващите 4 години. На 20 ноември ще бъде взето решение кой ще бъде следващият ректор на най-старото..

публикувано на 14.11.19 в 16:00
Росина Станиславова

Росина Станиславова: Отваряме вратите за широки експертни съвети в "Красно село"

Росина Станиславова от Обединение „Демократична България“ е новият кмет на столичния район "Красно село". На балотажа тя успя да надделее над кандидата на Местна коалиция (ГЕРБ/СДС) и досегашен кмет Христо Апостолов, след сериозна разлика на първия тур. От няколко години Росина Станиславова активно участва в обществения живот в района като..

публикувано на 14.11.19 в 14:55