Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Тази събота - 23 февруари

Специалисти правят демонстрации и отговарят на въпроси в "Академия за родители"

Снимка: parentacademy.bg
За родителството няма час в училище или в университета. А да си родител е радост, но и отговорност.

Всяка майка и татко обаче, в хода на растежа на детето/децата си задават безброй въпроси, свързани с храненето, съня, здравето и възпитанието.

Всъщност въпросите за детето възникват и притесняват още преди посещението в родилното отделение, още по време на бременността.

Наистина, няма училище за родители, но има… Академия за родители, макар и извън системата на МОН.

Инициаторите и организаторите отправят покана за 23 февруари (събота), когато отбелязват пета година – отново с най-важните неща за родителството от най-добрите специалисти от цялата страна.

Вратите са отворени от 9:30 ч. до 17:00 ч., а мястото за първи път е „Музейко“. Ще има на разположение 3 зали за лекции и 3 зали за практика и демонстрации.

В интересните лекции, безплатните консултации и практически работилници, ще дадем отговори на най-смислените въпроси, които си задаваме до седмата година на детето, поясняват от Академията.

Мариела Станулова – една от основателките на родителския форум, обясни повече за предстоящото събитие и най-обсъжданите теми, в разговор на Гергана Пейкова.

На форума в София обикновено идват над 2000 души.
Други пък се възползват от онлайн видеата. След София до края на годината форумът ще посети и други градове.
Чуйте още.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба разказва за зората на актовата фотография в България

Любопитни кадри от зората на актовата фотография в България можете да видят посетителите на галерия “Синтезис”, където е разположена изложбата "Голо тяло" на Георги Ст. Георгиев . Сред немалкото явления в българската фотография, с чието начало се свързва името Георги Ст. Георгиев, е и актовата фотография. Не защото той непременно е първият, решил..

публикувано на 18.06.19 в 17:52

Забелязани са проблеми на мост на Северната скоростна тангента

Част от Северната скоростна тангента на София започна да пропада, едва три години след официалното откриване на трасето. Борис Бонев от "Спаси София" заяви, че при преминаване под моста на река Искър хората са забелязали, че голяма част от панелите, които са под мостовата конструкция са напукани и част от тях са паднали. Вече имаше гаранционен..

публикувано на 18.06.19 в 17:28

Внимавайте в избора на слънцезащитни продукти

Хората трябва да подбират внимателно слънцезащитните продукти и да не вярват безрезервно на рекламните послания. Това каза за радио „София“ Богомил Николов, изп.директор на Асоциация „Активни потребители“. Той поясни, че козметичните продукти, каквито са и средствата за предпазване от вредните слънчеви лъчи, имат по-свободен режим за допускане на..

публикувано на 18.06.19 в 17:24

Професионалното образование не е "втора категория"

Професионалното образование и обучение не е „втора категория“, а точно обратното. Това беше лайтмотивът на форума "Европейските измерения в професионалното образование и обучение". Специалистите в тази област коментираха, че трябва да работят за по-добро разбиране и нови политики в тази посока. Въпреки високото ниво на образование в България, все..

публикувано на 18.06.19 в 16:41

Започва кампанията "Стъпвай смело" за хора с болки в ходилото

Пациентски организации и специалисти започват кампания в подкрепа на страдащите от болести на ходилото. По приблизителни изчисления от подобни проблеми страдат близо 3 млн. от българите . Инициативата под наслов "Стъпвай смело" ще продължи 7 месеца. Започва в Пловдив на 22 юни, прегледите в София са на 25 юни от 11 до 16 ч., а след това..

публикувано на 18.06.19 в 16:29

Театърът като добре сработена машина

Предаването “Радиоприемница” отново е в Народния театър “Иван Вазов”, където тече трескава подготовка за третото издание на “Театър пред театъра”, което ще се проведе от 2 до 11 юли на откритата сцена, която ще бъде издигната в края на месеца. Началото на 2 юли ще даде Малък градски театър “Зад канала” с “Ромул Велики” от Фридрих Дюренмат, с режисьор..

публикувано на 18.06.19 в 15:57

Все повече компании участват в процеса на обучение на гимназистите

Все повече компании започват да участват активно в процеса на обучение на гимназистите у нас. Това става възможно чрез въвеждането на дуалното образование в страната през 2015 г., което позволява учениците едновременно да трупат знания и практически опит. Така гимназистите едновременно могат да изучават теорията по дадена професия и да практикуват..

публикувано на 18.06.19 в 15:39