Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Щастие от картички...

Младежи с увреждания са щастливи, че ги изработват, а основателите на "КаритАрт" - че създават условия други да са щастливи

Снимка: caritart.bg
От около 9 месеца едно социално предприятие се опитва да подпомага хора с увреждания – деца и младежи като предоставяме местенце, където те правят картички и глинени изделия.

В това малко пространство тези хора не стоят в очакване нещо да се случи, а общуват, справят се със задачки и предизвикателства… и намират свои щастливи моменти – обясни в ефира на Радио София Емануела Границка – една от основателките на КаритАрт. - Ние сме удовлетворени, но не ние сме важни, а те да са щастливи.

Наистина, проектът, по който работят, е на по-малко от година и за да продължат им трябват спонсори и партньори. Надеждата на Емануела и съмишлениците ѝ е с течение на времето да се разберат вкусът и интересът на клиентите, а хората, които правят картичките и предметите, да свикнат и да им е по-лесно.

Емануела Границка кани желаещите и да посетят центъра им, който се казва „Благовещение“ – намира се до 73-то училище, до Южния парк.

Дневният център работи от 9 до 15:30 часа.

Чуйте разговора на Лили Големинова с Емануела.

ВИЖТЕ ОЩЕ

В "Читалнята" се вижда колко добри хора има

В градинката пред Народния театър „Иван Вазов“ - едно от най-оживените места в София, се намира стар павилион, който преди 4 години бе превърнат в Читалня . Ако не сте влизали вътре, едва ли предполагате колко много книги има на това малко уютно местенце, голяма част от които са съвременна литература. Палитрата от читатели е много..

публикувано на 17.10.19 в 16:59

Здравословното хранене като обсесия

В съвременния начин на живот, с широк достъп до информация, често объркваща и противоречива, а и с налагани критерии за външен вид, не е изненада, че се появяват хранителни разстройства. Съществува едно състояние, което се характеризира с мания по „здравословното“ и „правилно“ хранене, за което обаче е спорно дали е хранително разстройство или..

публикувано на 17.10.19 в 16:35

В Пета градска болница преглеждат безплатно за диабетна ретинопатия

Кампания с безплатни прегледи за диабетна ретинопатия започва от утре в Пета градска болница в София. Инициативата ще продължи до края на месец ноември и няма да има ограничение на пациентите, които ще бъдат прегледани, но трябва предварително записване. Това съобщи хирургът Борил Петров - изпълнителен директор на Пета МБАЛ. Целта на кампанията..

публикувано на 17.10.19 в 16:23
Хората, които получават подкрепа в Розовата къща, я приемат като свой дом

Юлия Георгиева: Наркозависимите се нуждаят от подкрепа, не от репресия

Говорейки за зависимостите в „Радиоприемница“ през тази седмица, не може да подминем една от най-тежките ѝ форми – наркотичната. И още – неизменно спирайки се на тази тема, стигаме и до помощта, която може и (дали) се оказва на хората, станали вече зависими от дрогата. В студиото ни гостува Юлия Георгиева , която близо 20 години е..

публикувано на 17.10.19 в 15:50

Архивистиката като памет на нацията

В Софийския университет започна национален двудневен семинар „Архиви и история: взаимодействия, перспективи“. Събитието се организира от Историческия факултет. Научният семинар беше открит от доц. д-р Тодор Попнеделев - декан на Историческия факултет на Софийския университет. “Архивистиката е наука, която за много хора е извън разбирането за..

публикувано на 17.10.19 в 15:34
Светослав Костов

СЕМ прекрати предсрочно мандата на генералния директор на БНР

С единодушно решение Съветът за електронни медии прекрати предсрочно мандата и договора на генералния директор на БНР Светослав Костов. Регулаторният орган реши, че временно поста ще поеме директорът на дир. Архив” Антон Митов. Сред аргументите на СЕМ, за предсрочното прекратяване на мандата на Костов, са нарушеното доверие, липсата на убедителни..

публикувано на 17.10.19 в 14:43

Пастор Иводор Ковачев за Джок Полфрийман: Определено излиза от затвора емоционален

Едва ли има човек страната, който да не е запознат със случая на предсрочно освободения от затвора Джок Полфрийман. Все още остава отворен въпросът дали е морално предсрочното му освобождаване, от една страна, от друга - дали е законно задържането му, след като веднъж вече съдът се е произнесъл по неговото освобождаване. Какъв човек излиза от затвора..

обновено на 17.10.19 в 14:00