Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Милан Димов: Карането в планината е несравнимо

Снимка: Милан Димов

Петият старт от планинските колоездачни серии ще се проведе през този уикенд. Поредното издание на събитието „Спици и бодли“ в Казанлък ще събере състезатели в дисциплината крос-кънтри маратон, като има предвидена надпревара и за бегачи. През тази година предстоят общо 28 старта в различните видове колоездачни серии -  ендуро, даунхил, детски, крос-кънтри олимпик и крос-кънтри маратон.

Всъщност планинското колоездене е спорт, който може да се практикува почти през цялата година, а у нас условията са повече от подходящи. Затова не е учудващо, че и интересът към него е огромен, въпреки сериозните разходи за велосипед и екипировка. Усещането, което дава карането в планината е несравнимо, споделя един от най-добрите ни планински колоездачи - Милан Димов, известен като Касапина (както и Касапакис), заради агресивния си стил на каране.

Ако видите календара със състезанията, включени в българските колоездачни серии, или дори проследите събитията на някой от колоездачните клубове у нас, със сигурност ще се учудите от натоварения график. Това само свидетелства за огромния интерес към спорта, а атмосферните условия сякаш не могат да спрат ентусиастите.

Понякога не атмосферните условия, а непознатият и вълнуващ терен, е причината да избереш друго състезание. През този уикенд един от най-добрите ни планински колоездачи Милан Димов, ще се състезава в Румъния. Това е второто му посещение в северната ни съседка, а този път ще се състезава в дисциплината ендуро, за разлика от миналогодишното му участие за Балканската купа по даунхил, която той печели.

Повече за особеностите на планинското колоездене и отделните дисциплини в него, ще научите в предавенето „Турагент“ тази събота от 10.00 ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят тунела на "Люлин" в събота през нощта

В събота срещу неделя през нощта  ще бъде извършено миене на транспортния тунел на „Люлин“ и той ще бъде затворен, съобщиха от Столичната община. От 24.00 часа на 24.08.2019 г. до 05.00 часа на 25.08.2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по..

публикувано на 23.08.19 в 17:47

Под 10 улици на "Люлин" има нови водопровод и канализация

Завърши изграждането на канализация в столичния кв. "Люлин" 9. По десет нови улици вече е изградена канализационна и ВиК мрежа. В предаването "Вашият глас" през месец февруари ви разказахме, че жителите в тази част на Люлин, от 50 години чакат изграждането на мрежата. За по-малко от шест месеца канализацията вече е изградена по 10 улици, обясни..

публикувано на 23.08.19 в 16:08

Фондация „За Нашите Деца“ отваря врати за желаещите да научат как работят

Фондация „За Нашите Деца“ провежда ден на отворените врати днес в рамките на втория Годишен форум на социалните услуги в Столична община и инициативата „Качеството означава промяна".Трите центъра на фондацията - Център за обществена подкрепа „Св. София“, Център за приемна грижа и Детска къща - отварят врати за всички желаещи да се запознаят..

публикувано на 23.08.19 в 15:59
Белослава Димитрова

Дневникът на една софиянка: Какво означава да сме сексапилни?

Мили розови фламинги, след като за пореден път обмислях начини и способи как да остана завинаги на морето и да бъде август вечно и съответно установих, че няма да стане, каквито и мисловни и фантасмагорни ресурси да вкарвам, не се изтощих напълно и реших да ви пиша отново в Дневника. Петък е все пак… Първо си мислех да се завъртя около темата за..

публикувано на 23.08.19 в 14:26

“Probation” - откровено за емиграцията чрез кино-театрален моспектакъл

Владимир Диков е главното действащо лице в моноспектакъла “Probation”, чиито продуцент е Моника Мирчовска. Спектакълът е по пиесата на Николай Гундаров. Двамата живеят в Торонто.   Пиесата е написана за четирима души, но претърпява трансформация и докато търсят как да бъде трансформирана пиесата за Диков в Канада, Моника Мирчовска и авторът Гундаров..

публикувано на 23.08.19 в 12:54

Катастрофа затруднява движението преди първия тунел на АМ "Струма"

Катастрофа между леки автомобили затруднява движението в едното платно на автомагистрала "Струма" в района на Мало Бучино. На мястото на инцидента е пристигнал екип на полицията, който е предприел необходимите действия за изясняване на обстоятелствата. Няма данни за сериозно пострадали.

публикувано на 23.08.19 в 12:08
Мирослава Кацарова

Мирослава Кацарова поднася електронна нежност под звездите в лятна София

Продължава лятната концертна обиколка Electronic Summer на джаз изпълнителката Мирослава Кацарова . Тази вечер тя ще пее в София и по този повод разказа пред Радио София, че е подбрала една музикална палитра, свързана много силно с лятото. В нея са включени авторски композиции, изпълнявани от нея през годините, на композитори като Веселин Веселинов -..

публикувано на 23.08.19 в 11:14