Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ставри Фотев показва връзката си с природата и духовното в изложбата "По пътя"

Последните творби на художника може да видите в столичното арт пространство The Art Foundation

| обновено на 24.05.19 в 16:02
"По пътя" - така е озаглавена самостоятелната изложба с акварел и живопис на Ставри Фотев, подредена в столичното арт пространство The Art Foundation. Художникът е завършил Ландшафтна архитектура и се занимава и с парково изкуство и архитектура.

Ставри Фотев /сн. Виктор Димчев/Има множество участия в изложби, негови творби са в частни колекции в България, Германия, Русия, Холандия, Великобритания, САЩ, Сърбия.

В последната си изложба Ставри Фотев включва предимно творби, които разкриват връзката му с природата и духовното. Пейзажите са запечатали част от историята и красотата на природата - различни културно-исторически забележителности и колорита и посланията на планината - "Тракийското светилище Харман Кая", "Зима в Рила", "Старият дъб при входа на Татул", "Река Ерма край Погановския манастир".

Иконите носят усещане за автентичност и древност. Посетителите могат да видят реплики на икони от XII и XIII век - "Св. Богородица Горгоепиокос от Несебър", "Христос Халкидис от Несебър", както и авторската икона "Свети Свети Константин и Елена"; "Свети Йоан Предтеча - Ангел на пустинята" и други. Изложбата е отворена за посетители до 26 май, неделя, включително.

За "пътя" на създаването на творбите и търсенията на художника - чуйте в прикачения звуков файл!Галерия