Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ive с нетърпелив поглед към лятото в новата си песен „Намирам смисъл“

„Намирам смисъл“ е новата поп песен на Ive. С нетърпелив поглед към лятото, изцяло по нейна музика и текст, парчето има всички предпоставки да се превърне в летен хит. Към него Ive записа и много цветно, свежо, весело и стилно видео, което се гледа на един дъх с усмивка. То е дело на Васил Стефанов, който режисира и видеото към “Хей ти” - първата ѝ песен на български език. Парчето е записано и аранжирано от Алекс Нушев, с който Ive работи също не за първи път.

„Намирам смисъл“ e третата песен на български език, след “Хей ти” и “Няма път без промяна”, които Ive създаде и записа през последните години. 
Преди това тя покори музикалната сцена в Италия. Там нейни продуценти са „Renilin Music Lable“, с които работи по различни музикални проекти в Европа. 
През 2012 песента ѝ „Sunlight“ оглави италианските музикални класации и влезе в няколко международни денс компилации. 


За премиера на новата си песен Ive подхожда нестандартно, представяйки първото издание на отдавна замислен от нея музикален проект. Той е озаглавен „Забранената музика“ и има за цел да даде сцена и пространство за изява на млади и талантливи музиканти и певци, чиято музика трудно успява да стигне до публиката.
Повече чуйте от самата нея в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Ананиев

Кирил Ананиев проверява болниците за новата методиката за формиране на заплатите

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев започва проверки на болниците за представянето на новата методиката за формиране на заплатите на персонала в общинските и областните здравни заведения. Здравното министерство реши да изпробва подготвената от него методика за формиране на заплатите и да промени формулата, по която досега се изчисляват..

публикувано на 24.06.19 в 16:49
Кирил Ананиев поздрави участниците, които тази година са 1989

1989 ученици и 391 учители станаха посланици на здравето в ХІ едноименен конкурс на МЗ

Ученици от цялата страна бяха наградени за проекти им в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“, който се проведе за 11-а поредна година. Участниците този път са 1989 и заедно със своите родители и учители са реализирали 46 проекта. Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването. Щастлив съм, че този..

публикувано на 24.06.19 в 16:40

Да казваме "извинявай", без да прекаляваме

Какво правим, когато обидим някой? Най-често казваме ИЗВИНЯВАЙ разбира се. Точно за тази "вълшебна" думичка разговаряхме с децата от 29-а детска градина "Слънце". От тях разбрахме, че ако сте наказани без мобилен телефон, таблет или излизане навън - най-добре е да използвате думата "извинявай". Само когато се налага, разбира се, не е нужно да..

публикувано на 24.06.19 в 16:40

Кюстендил отново бе домакин на "Празник на черешата"

През изминалите почивни дни в град Кюстендил се проведе емблематичният "Празник на черешата". Той винаги се състои в три поредни дни в края на юни от 2008 година насам. Празникът е наследник на Първото овощарско изложение в страната, което започва именно в Кюстендил през 1896 г. Тогава е учредена и Първата национална овощарска изложба. Тази..

публикувано на 24.06.19 в 16:25

Софийските пазари - място за срещи, покупки, а защо не и култура

Тази седмица в предаването “Радиоприемница” ще говорим за традиционните пространства за търговия, срещи, а защо не и за култура - пазарите в София. Фокусът ще бъде върху това как се стопанисват и как се осъвременяват. “Женски пазар” е едно емблематично място в София. Това е най-стария пазар с над 140 -годишна документирана история досега. Освен това..

публикувано на 24.06.19 в 16:03

Защо всичко в живота на Надежда Дерменджиева е "без упойка"

Надежда Дерменджиева е изпълнителен директор на Българския фонд за жените. Представяме я в предаването "Кой кой е", защото в столичното общество тя стои като твърда феминистка, която се бори срещу насилието над жените и половата равнопоставеност. Нейният студентски път минава през много различни специалности - от "Новогръцка филология", през..

публикувано на 24.06.19 в 15:38

„Библиотеката между листата“ в Борисовата градина отваря врати тази вечер

„Библиотеката между листата“ в Борисовата градина тази вечер отваря врати с над 300 дарени книги. Заглавията, които можем да открием там, са както на български, така и на чуждестранни автори.  Библиотеката, реализирана благодарение на фондация "За Оборище", е със свобден достъп, а инициаторите разчитат на добрината и справедливостта на хората, както и..

публикувано на 24.06.19 в 15:34