Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

С почистване на плаж Ропотамо започва иницатива за по-чисто Черно море

Специална инсталация на Destructive Creation ще привлече вниманието към замърсяването на водите

Десетки доброволци ще се съберат на устието на река Ропотамо на 15 и 16 юни, за да почистят заедно прилежащия плаж. Почистването за втора поредна година се случва навръх Международния ден на сърфа и е част от инициативата WIND2WIN с кауза за чисто Черно море, свободно от пластмаса и други вредни отпадъци.

Организатори са сърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев, които символично са озаглавили събитието Сърф MARмалад (MAR  на испански означава море, а malad - е френска дума за болен).
Миналата година серията от почиствания започна на плаж „Перла", където бяха събрани близо 1000 кг отпадъци, и завърши на варненския плаж „Ветеран“. За всички, дошли да „излекуват“ морето с чували и ръкавици, инициаторите са подготвили безплатни сърф уроци.

Тази година стартираме на 15 юни с почистване на плажа на Ропотамо. Интересно събитие, в което освен почистване, всички, които ще участват ще имат възможност да се докоснат до водните спортове. Подготвили сме безплатни сърф уроци и награди, които са с мисъл за природата и намаляване на пластмасата за еднократна употреба, разказа Илияна Стоилова.

След почистването предстоят безплатни сърф уроци, интересна лекция, а вечерта ще има и филмова прожекция на плажа.
Специална инсталация на Destructive Creation от събраните отпадъци ще привлече вниманието към все по-наболелия проблем със замърсяването на моретата и океаните.
Повече за инициативата чуйте в звуковия файл.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Екатерина Димитрова: В обществото ни нуждата от правдоподобна информация е все по-належаща

На обществените комуникации и рекламата е посветено тази седмица предаването “Радиоприемница”. Как влияят на обществото, как го променят, докато те самите търпят развитие? - за всичко това ще става дума до края на седмицата. "Пиар (от англ.ез. PR - public relations или връзки с обществеността - бел.ред.) професията е една от най-дискутираните в днешно..

публикувано на 18.11.19 в 16:59
Савина Савова

В район „Възраждане“ има специално внимание към сградите паметници на културата

Един от централните райони на София е „Възраждане“. Тук се намират много от важните софийски места за пазаруване (Женския и пазар „Димитър Петков“, както и мол), за спорт и отдих (парк „Възраждане“ и други зелени кътчета), привлекателни учебни заведения. На последните местни избори жителите избраха отново Савина Савова да управлява района. На..

публикувано на 18.11.19 в 16:13

Пл. Димитров: Няма да допуснем да се отнемат права на близо един милион българи

Опитваме се да заявим на масата на преговорите с управляващите защо политическото предложение да не се изплаща първият ден от болничните е неуместно, нецелесъобразно и античовешко, заяви пред Радио София президентът на КНСБ Пламен Димитров : В момента някой ни казва косвено, че всички хора, които са използвали болнични листове през миналата..

публикувано на 18.11.19 в 15:16

След разширение учениците в 64-о ОУ в кв.„Симеоново“ минават на едносменен режим

Около 20 млн.лв. ще бъдат заложени в бюджета на Столичната община за следващата година, с които да се построят   нови сгради на училища и детски градини. През последните години толкова средства се използват за това перо, уточни кметът на София Йорданка Фандъкова. Днес тя инспектира изграждането на нова сграда, с която се разширява 64-о основно..

публикувано на 18.11.19 в 14:48

Топла храна в училище за над 1660 деца

През студените зимни месеци 1 663 нуждаещи се деца ще получават всеки учебен ден безплатна топла храна в училище на територията на 24 области в страната. В градовете Сливница и Драгоман кампанията започна на 1 ноември. От днес безплатен обяд ще бъде сервиран на деца в Кърджали и Варна в хода на благотворителната кампания „Топъл обяд в училище“. До..

публикувано на 18.11.19 в 15:35

Има чай за всяко време от деня

Има си чай за всяка нужда - има такъв, който дава по-силен тонус от кафето дори, има и такива, които предразполагат повече към отпускане и релакс. Има чай за всяко време. “Най-важно е действието на билките. Важно е да бъдат правилно съчетани - има билки, които са с много характерен вкус и аромат и не е желателно да бъдат смесвани. Има и такива, които..

публикувано на 18.11.19 в 14:15
Като всеки артист Веси Бонева умее да бъде различна

Веси Бонева: Връзката между публика и артисти винаги е емоционална, понякога – разтърсваща

За поредна радио среща в студиото на „Кой кой е“ влиза едно слънчево момиче, за чийто талант граници няма. Тя е един от най-позитивно настроените музиканти, който заразява с хубаво настроение всеки, докоснал се дори за малко до нея. Казва, че е силен характер и това й помага във всяка житейска битка, с която се захване. Тя е Веси Бонева. Талантът я..

публикувано на 18.11.19 в 13:35