Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Лили Иванова открива 60-ия юбилеен сезон в Слънчев бряг

Курортният комплекс „Слънчев бряг“ празнува своя 60-ти рожден ден. Комплексът е разположен в залив във формата на полумесец, обърнат на изток. Северната част на курорта опира в полите на последните възвишения на Старопланинския масив, където граничи със Свети Влас. Южната му част опира в разположения на полуостров древен град Несебър.

Проектирането на Слънчев бряг започва през 1957 г., а изграждането започва с постановление №120/30 юни 1958 г. на Министерския съвет на НРБ.

Първият хотел – „Калина“ – посреща туристи на 8 юни 1959 г., няколко минути след излизането на строителите от обекта. Първият турист пък е от тогавашна Чехословакия.

Колегата ни Красимир Мартинов, който в момента е в курорта, ни разказа, че въпреки неофициалната информация и прогнозите за по-слаба туристическа активност през това лято, курортът все повече започва да се пълни с туристи.

Хотелите на първа линия имат достатъчно гости, а се очакват и още. Най-често чуваната чужда реч е на немски, английски и руски език. Поляци, французи и румънци също са гости на курорта.

60-ият юбилеен сезон на к.к. "Слънчев бряг" ще бъде открит от Лили Иванова с вечерен концерт. Очаква се на място да присъства и министърът на туризма Николина Ангелкова.

През тази година в к.к. „Слънчев бряг" са инвестирани над милион и половина за подготовката на инфраструктурата за сезона, а курортът е най-големият у нас, като легловата му база възлиза на над 300 хиляди легла.

Още за празничната атмосфера в курорта - чуйте от Красимир Мартинов

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Ананиев

Кирил Ананиев проверява болниците за новата методиката за формиране на заплатите

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев започва проверки на болниците за представянето на новата методиката за формиране на заплатите на персонала в общинските и областните здравни заведения. Здравното министерство реши да изпробва подготвената от него методика за формиране на заплатите и да промени формулата, по която досега се изчисляват..

публикувано на 24.06.19 в 16:49
Кирил Ананиев поздрави участниците, които тази година са 1989

1989 ученици и 391 учители станаха посланици на здравето в ХІ едноименен конкурс на МЗ

Ученици от цялата страна бяха наградени за проекти им в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“, който се проведе за 11-а поредна година. Участниците този път са 1989 и заедно със своите родители и учители са реализирали 46 проекта. Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването. Щастлив съм, че този..

публикувано на 24.06.19 в 16:40

Да казваме "извинявай", без да прекаляваме

Какво правим, когато обидим някой? Най-често казваме ИЗВИНЯВАЙ разбира се. Точно за тази "вълшебна" думичка разговаряхме с децата от 29-а детска градина "Слънце". От тях разбрахме, че ако сте наказани без мобилен телефон, таблет или излизане навън - най-добре е да използвате думата "извинявай". Само когато се налага, разбира се, не е нужно да..

публикувано на 24.06.19 в 16:40

Кюстендил отново бе домакин на "Празник на черешата"

През изминалите почивни дни в град Кюстендил се проведе емблематичният "Празник на черешата". Той винаги се състои в три поредни дни в края на юни от 2008 година насам. Празникът е наследник на Първото овощарско изложение в страната, което започва именно в Кюстендил през 1896 г. Тогава е учредена и Първата национална овощарска изложба. Тази..

публикувано на 24.06.19 в 16:25

Софийските пазари - място за срещи, покупки, а защо не и култура

Тази седмица в предаването “Радиоприемница” ще говорим за традиционните пространства за търговия, срещи, а защо не и за култура - пазарите в София. Фокусът ще бъде върху това как се стопанисват и как се осъвременяват. “Женски пазар” е едно емблематично място в София. Това е най-стария пазар с над 140 -годишна документирана история досега. Освен това..

публикувано на 24.06.19 в 16:03

Защо всичко в живота на Надежда Дерменджиева е "без упойка"

Надежда Дерменджиева е изпълнителен директор на Българския фонд за жените. Представяме я в предаването "Кой кой е", защото в столичното общество тя стои като твърда феминистка, която се бори срещу насилието над жените и половата равнопоставеност. Нейният студентски път минава през много различни специалности - от "Новогръцка филология", през..

публикувано на 24.06.19 в 15:38

„Библиотеката между листата“ в Борисовата градина отваря врати тази вечер

„Библиотеката между листата“ в Борисовата градина тази вечер отваря врати с над 300 дарени книги. Заглавията, които можем да открием там, са както на български, така и на чуждестранни автори.  Библиотеката, реализирана благодарение на фондация "За Оборище", е със свобден достъп, а инициаторите разчитат на добрината и справедливостта на хората, както и..

публикувано на 24.06.19 в 15:34