Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Виртуози от Световната купа по стрийт фитнес в Княжеската градина

4
Снимка: Луиза Лазарова

Голям международен турнир за Световната купа по стрийт фитнес отбеляза края на "София ърбан зона спорт 2019", организирана от „София – европейска столица на спорта“ и Столичната община.

В България пристигнаха едни от най-добрите майстори на уличния фитнес, които бяха подготвили уникални изпълнения. Участие взеха атлети от Русия, Украйна, Франция, Израел, Гърция и Сърбия. Наред с тях се представиха най-добрите 15 български състезатели според класирането на последното държавно първенство. 10 от тях са над 16-годишна възраст, 5 са под 16 години.

Турнирът беше открит от легендарния гимнастик Йордан Йовчев, четирикратен олимпийски медалист и организатор на турнири по стрийт фитнес и градски паркур. Изпълненията на виртуозите бяха придружени с музика и много настроение на специално изграден сет в Княжеската градина срещу Софийския университет.

Стрийт фитнесът набира все по-голяма популярност по цял свят и чака в близко бъдеще прием в олимпийската програма. България записа напоследък впечатляващия успехи – Цвети Станева спечели световна титла в лека категория, а Даниел Христов е световен шампион в средна категория. Имаме и още трима медалисти от първенства на планетата.

Галерия