Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пост Малоун за първи път с номер едно в британския еърплей чарт

Обзор на радиокласациите на Америка и Великобритания за изминалата седмица

След общо 5 седмици на върха дуетът на Кайго и Уитни Хюстън Higher Love слезе на втора позиция в радиокласацията на Великобритания, като така разчисти пътя за нов шампион. С регистрираните 7 % покачване в импресиите на Острова Circles на Пост Малоун се домогна до върха, като така стана първият номер едно за американеца в британския радио чарт. Според "Рейдиомонитър" песента е била излъчена 3 462 пъти миналата седмица. На номер 3, след скок от една позиция, е Don’t Call Me Angel на Ариана Гранде, Майли Сайърс и Лана Дел Рей от новата екранизация на "Ангелите на Чарли", която се очаква следващия месец. 

Световният мега хит Truth Hurts на Лизо отбеляза четвърта седмица на номер едно в американския поп радио чарт. Спадът от 757 броя излъчвания не попречи на звездата да остане на първото място, като за миналата седмица сингълът е бил с 18 605 пускания и е достигнал аудитория от 92,2 милиона. Един най-големите фенове на Лизо сред звездите е Джъстин Тимбърлейк. През лятото Джъстин взриви социалните мрежи с клип, в който той се кефи в студио с Лизо на фона на песен, за която се предполага, че е тяхна бъдеща колаборация. 

Тази седмица Тимбълейк сподели пред "Ентъртеймънт Тунайт", че се е срещнал с Лизо, след като е лансирал идея пред своите агенти да работи с млади и свежи хора. Той не разкри подробности около съвместния проект само каза, че е "пламенен". 

На номер 2 в Щатите е Señorita на Шон Меднес и Камила Кабейо и на номер 3 е единствената песен в топ 3, която регистрира покачване в излъчванията - Someone You Loved на Луис Капалди.

Последното, което сме си представяли в началото на кариерата на Джъстин Бийбър e да оглави кънтри класации, но ето че това вече е реалност. Парчето на Дан и Шей 10,000 Hours, в което Бийбър е гост е номер 1 в Хот Кънтри Сонгс класацията на "Билборд". Тракът се справя добре и в топ 40 на поп еърплей чарта, където e най-високо класираният дебют - на номер 30. Силен дебют в Щатите и за all the good girls go to hell на Били Айлиш - още един сингъл от супер успешния й дебютен албум When We All Fall Asleep, Where Do We Go? "Билборд" отбелязва, че компилацията е вероятните номинирани за "Грами" за Най-добър албум. Ако това стане, 17-годишната Айлиш ще се превърне в най-младия изпълнител, номиниран за престижния приз. 

Номинациите за наградите Грами ще станат ясни на 20 ноември. 

За актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания слушайте двучасовия ни микс в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пролетното издание на SoFest ще зарадва столичните меломани

Фестивалът SoFest радва столичните меломани и техните гости със симбиоза от изкуства на високо ниво вече седма година, а този път – в цели три издания. Организаторите се движат през сезоните мощно, уверено и обмислено, като се въздържат от експанзивно взети решения и залагат на градска култура и музика, които следват европейските стандарти. Проявите..

публикувано на 14.05.24 в 13:10

25 години група D2

Емблематичната група D2 ще отбележи 25 години на сцената с концерт в зала 1 на НДК. Събитието ще се състои  на 10 май 2024 г. Бандата ще изпълни на живо песните, създали и наложили музикалните правила за няколко поколения, както и съвсем нови песни, които подготвя в момента. Група D2 е създадена в края на 1998 г. от Димитър Кърнев. Вторият..

публикувано на 02.05.24 в 14:25
Мартин Пантелеев и Бернд Глемзер по време на репетиция

Софийската филхармония и Мартин Пантелеев възкресяват Владигерова симфония

На Велики четвъртък, 2 май, Софийската филхармония ще посрещне добре познати на състава и публиката музиканти - диригента Мартин Пантелеев и пианиста от Германия Бернд Глемзер, лауреат на клавирните конкурси „Рубинщайн", „Чайковски", „Бузони", ARD и др. Изявата в зала "България" комбинира две творби, които имат различен статус - любимия на мнозина..

публикувано на 02.05.24 в 13:02

В "Musicca Per Dramma" Йордан Владев влага свои авторски композиции от спектакли и филми

55 души на сцената е ангажирал композиторът Йордан Владев, за да представи авторския си концерт, озаглавен "Musicca Per Dramma", в Централния военен клуб (ЦВК) в София. Събитието е насрочено за 28 април, навръх Цветница. "Това е проект, който е базиран върху музика за театър, за кино, която съм писал през последните над 20 години...

публикувано на 25.04.24 в 13:10

Дами от 5 страни свирят и пеят в любимата на публиката поредица "Ритъмът на Балканите"

На 25 април от 19.00 ч. в Първо студио на БНР   Оркестърът за народна музика с диригент Димитър Христов ще представи деветото издание на "Ритъмът на Балканите".   В концерта публиката ще има възможността да чуе впечатляващи изпълнения на традиционна балканска музика от невероятните  Неда Николич от Сърбия (фрула), Байса Арифовска от..

публикувано на 18.04.24 в 11:05

“Великият Гетсби“ – новият балетен хит на сцената на Софийската опера

В едното от двете най-големи събития в областта на музикално-сценичните изкуства, заедно с “ Фантомът на операта “, които белязват ярко столичния афиш през изминалата и тази седмица, се превърна премиерата на Националния ни балет на “Великият Гетсби“ – спектакъл на знаменития хърватски хореограф Лео Муич по музика на Гершуин, Бърнстейн, Барбър и..

публикувано на 17.04.24 в 12:05
Фантомът на операта

Отзвук от “Фантомът на операта“ в НДК

35 години след премиерата си, след близо 14 000 спектакъла и баснословни приходи, миналата година – на 16-и април, най-дълго играният на Бродуей мюзикъл – “Фантомът на операта“ на Андрю Лойд Уебър, слезе от афиша на нюйоркския Majestic Theatre заради постпандемичната криза. Знаменитият продуцент Камерън Макинтош обеща, че някой ден “Фантомът“ ще се..

публикувано на 16.04.24 в 09:42