Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Рожденият ден на Столичната библиотека започва още тази вечер

Снимка: БГНЕС

С поетично четене и светлинно шоу още от тази вечер започват честванията по случай 91-вия рожден ден на Столичната библиотека. Официално културният институт има празник утре, 24 октомври, но събитията, с които отбелязва важната годишнина ще се провеждат през цялата седмица. Специална програма е предвидена и в двата филиала на Столичната библиотека - в „Люлин“ и в „Студентски град“. В събота ще се проведат и занимания за децата в детския център.

Директорът на културно-образователният институт Юлия Цинзова обясни пред Радио София, че в събитието ще се включат едни от най-добрите български поети - Мирела Иванова, Марин Бундаков, Бойко Ламбовски и др.

Също тази вечер ще се проведе и представяне на творби на млади автори в Литературния клуб на Столичната библиотека, което се утвърждава като традиция.

На 24 октомври Столичната библиотека ще открие интерактивно 3D студио за учениците до 12 години - едно ново пространство за знания.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Любомир Аламанов

Любомир Аламанов: Хората трябва да разберат, че силата е в тях

Политическият пиар, като част от сферата на комуникациите, е във фокуса на днешното предаване “Радиоприемница”. Пример за политик, който умее да общува със своите избиратели е премиерът Бойко Борисов, който успява в почти всяка ситуация да намери някакъв начин с човек от съответното населено място да поговори, да каже нещо, да общува, обяснява..

публикувано на 20.11.19 в 15:08
Севар Иванов

Актьорът Севар Иванов се подготвя за... бара

На 21 ноември актьорът Севар Иванов ще влезе в ролята на барман в столично заведение и ще забърка негови коктейли в собствено представление. Събитието е част от традицията хора от различни сфери да се докажат и зад бара. Поне на мен барманството винаги ми се е струвало интересно и непознато. Много се радвам, че получих тази покана и за мен..

публикувано на 20.11.19 в 13:59

Диана Тотинска - "бяла лястовица" в облагородяването на градската среда

Да е чиста и подредена градската среда - всички го искаме, но малцина работят в тази посока. Днес ще ви срещнем с едни от малкото, които отделят от свободното си време, за да ремонтират и чистят това, което някой е съсипал преди тях. Диана Тотинска от Hoodtransformers и нейният приятел Ники Игнатов от август досега са обновили вече близо пет..

публикувано на 20.11.19 в 12:55

"Мулти култи колектив" започват национална кампания "Мигранти с таланти"

"Мулти култи колектив" решават да изведат на преден план талантите на мигранти и бежанци в нашата страна, чрез национална тригодишна медийна кампания. Тя ще се реализира по проект към Норвежката програма. Тази кампания няма да коментира мигрантите и бежанците в нашата страна, а ще нормализира присъствието им в българското общество...

публикувано на 20.11.19 в 12:38

Амалфи - едно от най-живописните места в Европа

Крайбрежието на Амалфи е безспорно едно от най-живописните и романтични места в Европа. Драматичният скалист бряг обгражда тюркоазените води на тиренско море, образувайки на места фиорди. Разноцветните кокетни сгради на Амалфи, Позитано, Праяно и другите крайбрежни градове, са накацали стъпаловидно върху стръмния бряг. Пинии и маслинови градини..

публикувано на 20.11.19 в 12:16

Започва зимното поддържане на републиканските пътища

От днес се въвежда зимното поддържане на републиканските пътища. От Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да подготвят автомобилите си за пътуване при зимни условия. Следващата седмица се очаква застудяване и по високопланинските райони е възможно дъждовете да преминат в сняг. 3000 машини - снегорини и друга техника, ще участват в..

публикувано на 20.11.19 в 11:47

ЧЕЗ отново ще зарадва ученици със стипендии

Преди 8 години, ЧЕЗ - България започна своята стипендиантска програма с професионални гимназии от западна България. До момента в нея са участвали 850 младежи, 54 от тях са били стипендианти, а 17 са започнали работа в компанията. Стипендиите, в размер на 600 лева, се дават на дванайсетокласници с високи резултати от състезанията, които организира..

публикувано на 20.11.19 в 11:21