Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заедно в теснолинейката на 3 март

Снимка: fb/tesnolineika

За седма поредна година, навръх Националния празник - 3 март, се осъществява ежегодното пътуване с теснолинейка до гр. Якоруда.

Влакът „Родопи“ за Якоруда отпътува от гара „Септември“ в 08.50 ч. Пристига в Якоруда към 12.00 на обяд и потегля обратно в 15.50 ч. Вечерта в гара „Септември“ също има връзка с влакове за София, Пазарджик и Пловдив, съобщават организаторите.

„Няма как да се откажем от нещо, което се утвърди като добро, като положително, като чакано от хората, като повод и начин на отбелязване на Националния празник. Цялата организация се прави доброволно и обратната връзка показва, че хората го усещат. Няма напудрени речи, всички сме заедно, непознатите си стават приятели по време на пътуването“, разказа в ефира на Радио София Кристиян Ваклинов, председател на Гражданско сдружение „За теснолинейката“.

Тази година, за да не се струпват много хора в читалищния салон, организаторите са планирали да заменят концерта на закрито с разходка до „Бръчината” – хълмчето, от което се открива красива гледка към Якоруда и снежна Рила. На площада пък е планирано да се случи традиционното празнично българско хоро и обяд.

Подробности можете да чуете в звуковия файл


Снимка:fb/tesnolineika



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Водещите Мариана Попова и Лили Големинова с художника Евгени Серафимов

В 21 век Кюстендил говори за изкуство

Срещата ни с някои интересни хора от град Кюстендил продължават. Евгени Серафимов е създател и ръководител на школата "Новите майстори", художник и иконописец, автор на редица проекти за промяна в градската среда. Той е учител по рисуване в училище "Кирил и Методий“, което е най-старото в Западна България и едно от най-старите български..

публикувано на 17.06.24 в 13:41

D2 в подкрепа на младите таланти в изкуството

В съвместна свързаност в полза на слушателската ни аудитория, днес  предаването  “Радиокафе“ се излъчва заедно с екип на Радио Благоевград, директно от град Кюстендил. Димитър Кърнев от група D2 е наш събеседник от центъра на Кюстендил. Той разказа за представлението „Финтът Бекенбауер“, което ще бъде представено от Общински драматичен..

публикувано на 17.06.24 в 12:36

Театралите от "Трупата" празнуват 10-годишен юбилей с постановката "Финтът Бекенбауер"

Предаването Радиокафе днес е съвместна продукция между Радио София и Радио Благоевград и се излъчва на живо от Кюстендил, едновременно по двете програми на БНР. Тази вечер на сцената на Драматичен театър - Кюстендил, жителите и гостите на града могат да гледат постановката „Финтът Бекенбауер“, с автор Станислава Ризова, с което се отбелязва..

публикувано на 17.06.24 в 12:35

Работна група ще решава проблема със свободно пасящите коне в ж.к. "Връбница" 2

Проблемът със свободно пасящите коне в ж. к. „Връбница“ 2 е много голям, признава кметът Румен Костадинов. Пред Радио София той обясни, че няма кой да прибере животните. „Това би следвало да е задача на „Екоравновесие“, но те нямат техническата възможност да се справят с това нещо. Доколкото ми е известно в Столичната община в момента има..

публикувано на 17.06.24 в 10:07

Паркиране в тревни площи или паша за животни в ж.к. "Връбница" 2

Недоволство сред живеещи в ж.к. „Връбница“ 2 от паркирали в тревните площи около блоковете с номера от 604 до 606, провокира сутрешният екип да провери дали това е факт. Вместо спрели коли в поляните наоколо, попаднахме на пасящи коне. Някои от жителите на блоковете споделят, че това е проблем, с който се опитват да се справят от години. Подробности..

публикувано на 17.06.24 в 09:03

Слънчево начало на седмицата, с температура в София около 30°

Днес ще бъде слънчево, след обяд над планинските райони в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Възможно е и да прегърми, съобщиха от НИМХ. Ще духа слаб вятър от западната четвърт. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°, в София - около 30°. В планините ще е предимно..

публикувано на 17.06.24 в 07:35

Всяка година успяваме да докараме нови почитатели

Мариана Карпатова представя поредния шести фестивал " Неотъпкана пътека " и детския лагер преди него: "Свързана съм с фестивала от самото начало. Израснала съм там. От 2018 съм част от инициативната група, до Лора Чекоратова. Районът ни е толкова прекрасен, всички колеги, част от фестивала, са влюбени в Ковачевица и Гоце Делчев. Мястото никога не..

публикувано на 16.06.24 в 11:52