Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес се променя част от маршрута на столичната нощна автобусна линия № 2

Снимка: БГНЕС

От днес (1.05.2024 г.) се въвежда промяна в организацията на движение на нощна автобусна линия № 2 (кв. "Обеля" – Студентски град), съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Променя се маршрутът на линията - от бул. „8-ми декември“, по ул. „Акад. Стефан Младенов“, по ул. „Доктор Йордан Йосифов“, наляво по ул. „Акад. Борис Стефанов“, по ул. „Проф. д-р Иван Странски“, по ул. „Акад. Стефан Младенов“, по бул. „8-ми декември“ и по маршрута си.

Автобусите ще спират на новооткритите еднопосочни преминаващи спирки, разположени на ул. „Акад. Стефан Младенов“ (посока ул. „8-ми декември) в района на кръстовищата с ул. „Атанас Иширков“ и ул. „Атанас Манчев“.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Щитовидната жлеза има принос за успешно забременяване и здрав плод

Няма национална програма за превенция на заболяванията на щитовидната жлеза, затова всеки трябва да бъде отговорен за своето здраве, да следи за симптоми и поне веднъж в годината да посещава ендокринолог . Това подчерта пред БНР-Радио София специалистът д-р Мария Калинкова . На 25 май ще отбележим Световния ден за заболяванията на..

публикувано на 22.05.24 в 15:27

11 минути аплодисменти след премиерата на "Стажантът" в Кан

Дългоочакваният филм „Стажантът“ - един от 22-ата игрални филма в надпреварата за „Златната палма“ в Кан, се радва на продължителни аплодисменти след прожекцията му. Филмът разказва за ранните години на Доналд Тръмп , тогава строителен предприемач, и за отношенията му с неговия довереник и ментор, адвокатът Рой Кон, който е тясно свързан с..

публикувано на 22.05.24 в 13:50

В Самоков официално откриха шахматен клуб за деца

Клуб по шахмат "Самоков“ бе официално открит в Градската художествена галерия "Проф. Васил Захариев“ в града. Автор на инициативата е Евгени Гюнкин. Пред Радио София той посочи, че това е добра възможност за децата да не стоят дълго пред компютъра, да имат смислена дейност и друга насока на свободното си време. Младите шахматисти бяха..

публикувано на 22.05.24 в 13:49

Авария остави без топла вода голяма част от София

За три дни без топла вода остават няколко големи района в столицата, поради авария на колектор на основни съоръжения в ТЕЦ "София", съобщиха от "Топлофикация – София". Създадена е незабавна организация на аварийните екипи, които ще работят денонощно до пълното възстановяване на услугата. Без топлоподаване ще бъдат сградите в карето бул...

публикувано на 22.05.24 в 13:28

Фасадата на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ оживява с внушителен 3D мапинг

Внушителен 3D мапинг ще бъде прожектиран на фасадата на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ в навечерието на 24 май. Той е част от проекта „Скритите букви“ на фондация „Прочети София“ и се показва за втори път в столицата, по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската..

публикувано на 22.05.24 в 12:07