Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Студентски град

Снимка
Снимка: БГНЕС


Това е предаване за начина на живот и мислене на младите, както и за възприятието им за света.
Всеки четвъртък от 22.00 до 23.00 часа запознаваме слушателите с реалностите на студентския живот и всекидневните проблеми на студентите.
Автори и водещи са именно студенти, а темите - най-различни: качеството на образованието у нас и в чужбина и добрите практикки в тази област; възможностите за стажове и професионална реализация на студентите; историите на "различните" студенти, носители на алтернативни и субкултури; куриозни и забавни моменти в живота на младежите.

Всеки има право на шанс

Има хора, чиито живот твърде лесно мени посоката си и е подвластен на превратностите на съдбата. Често пъти тези хора се оставят на течението, което ги води към гибелен край. Има обаче и силни личности, които независимо от “интересните” времена, които..

публикувано на 10.01.19 в 15:43

Любомир Маринов дебютира на големия екран с постапокалиптична фантастика

Любомир Маринов, познат в киносредите като Любо, е млад български режисьор и автор на много късометражни филми. През 2018 г. той създаде късометражния филм „Just a date?”, с който участва в австралийския фестивал в Сидни "My RØDE Reel 2018" и влезе в Топ..

публикувано на 08.01.19 в 18:34

Какво носи коледното настроение на студентите

Всички деца се вълнуват щом дойде месец декември. Така е и с порасналите деца, които вече са студенти. Разбира се, те виждат Коледа по различен начин. Надеждата, близостта на семейството и почивката са за тях носителите на коледната идилия. Събрахме..

публикувано на 21.12.18 в 15:24

Какво трябва да знаем преди да заминем на бригада в САЩ

Всяко година хиляди студенти решават да отидат на бригада в Америка. Голяма част от тях, обаче не предполагат с какво ще се сблъскат. Деница Дянковска , която тази година беше на бригада, споделя, че това е нейна мечта от 8-годишна. Работила е на две..

публикувано на 21.12.18 в 14:55

Една опасна игра за любовта

Годината е 1920 г., а мястото е Чикаго. История за любовта пропита с адреналин, вълнение, мафия и много джаз. Този път Даян Шаер излиза на книжният пазар с нова книга коренно различна от "Има ли места в рая" и на "Моята майка Сирия". Ретро..

публикувано на 14.12.18 в 10:35

Професия влогър

Ако 24 часа в денонощието  ви се струват много, то на Борислав Вълов са му крайно недостатъчни. Известен като Ей-Бо в социалните мрежи, Боби се опитва да жонглира между студентският живот, актьорската си кариера и влогърството. Актьорството е..

публикувано на 13.12.18 в 16:54

Библиотеката като единна информационна система

Техническият университет в София от неотдавна разполага с голяма и модерна библиотека от европейски тип, която е приютила тонове научна и образователна литература. В библиотечно-информационния център студентите имат достъп до големи бази от данни в..

публикувано на 05.12.18 в 14:20

Истории за българския спорт от Америка

Петър Георгиев е студент по журналистика, който по-рано тази година започна магистърската си степен в САЩ. Две са причините поради, които избира да учи в Щатите - първата, е опознаването на различните култури, а втората е усъвършенстване в..

публикувано на 05.12.18 в 13:52

За какво пишем, когато искаме да забравим

"Пишеш, за да забравиш. Четеш, за да си спомниш" е първата стихосбирка на Цвета Тодорова. Тя е студент четвърти курс в Нов български университет и учи бизнес. Страстта и към поезията се заражда през юношеските години и една много силна емоция отприщтва..

публикувано на 05.12.18 в 12:28

Танцът като начин на изразяване

Изкуството да изразяваш музиката с тялото си, не се отдава на всеки. За момчетата и момичетата от танцовата група “Groovez” хип-хоп танците са начин на живот. Създателят на групата Здравко Костадинов от осем години се занимава с танци и прави..

публикувано на 23.11.18 в 16:49