Започна кандидатстудентската борса в Бургас

За 25-ти пореден път в Бургас беше открита кандидатстудентска борса. Тя е във фоайето на Младежки културен център. В нея два последователни дни се включват 17 от най-престижните български университети, каза доц.Борислав Попов, член на Управителния..

публикувано на 15.03.19 в 15:18

Откриха ново спортно игрище в СУ "Христо Ботев" в Айтос

Многофункционално спортно игрище има вече в двора на средно училище „Христо Ботев“ в Айтос. Изграждането му е финасирано по реда на Наредба № 2 на Министерството на младежта и спорта за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни..

публикувано на 14.03.19 в 17:22

Безплатно Пролетно училище по интереси в Бургас

ЦПЛР-Бургас (Център за подкрепа на личностното развитие) дава възможност на родителите да запишат своите деца безплатно в Пролетно училище по интереси (1 група от 15 ученика на възраст I-IV клас) за периода 1-5 април 2019 г. Заниманията са полудневни - от..

публикувано на 14.03.19 в 12:51

Увеличават заплатите на директорите на общинските детски градини в Сливен

Кметът Стефан Радев се срещна с директорите на общинските детски градини. При разговорите бяха обсъдени постъпилите предложения във връзка с утвърждаването на правилата за определяне на основните работни заплати и видовете допълнителни възнаграждения...

публикувано на 14.03.19 в 08:27

Екскурзоводи ще обучава Колежът по туризъм в Бургас

Бъдещи екскурзоводи ще обучават в бургаския Колеж по туризъм, с цел да отговорят на търсенето на бранша. Туроператори алармираха, че има голям недостиг на такива специалисти. Учебното заведение разкрива от тази година уникална за страната ни..

публикувано на 13.03.19 в 14:17

Технологичен семинар ще се проведе в ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“

Център за творческо обучение и ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията", с подкрепата на компютърния гигант "Acer", ще проведат безплатен обучителен семинар на тема "Компютърен кабинет навсякъде по всяко време". На събитието, което ще се проведе на 18..

публикувано на 13.03.19 в 12:00

Увеличават техническите специалности в бургаските професионални гимназии

Нови специалности ще има в част от бургаските професионални гимназии от следващата учебна година, съобщи директорът на Регионалното управление на образованието в Бургас Виолета Илиева.  „За новата учебна година са предложени няколко нови..

обновено на 11.03.19 в 15:45

В Бургас ще отвори врати голяма кандидатстудентска борса

На 15 - 16 март в изложбената зала и фоайето на Младежки културен център - Бургас ще се настани голяма кандидатстудентска борса. В нея потвърдиха участие някои от най-престижните български университети. Това е двадесет и пето поредно издание на форума,..

публикувано на 11.03.19 в 11:31

Детски работилнички от тази неделя в "Акве Калиде"

С шарено настроение и смях се завръща на 10 март поредицата за детско творчество "Арт-И-Факти" в Туристически комплекс "Акве Калиде" във Ветрен. Ателието за детски работилнички ще се проведе от 11.00 до 13.00 часа. Малките посетители ще могат да си..

публикувано на 08.03.19 в 14:36

Ученици от две гимназии ще дебатират възможностите за образование и реализация

Ученици от клубовете по дебати на Английска и Природоматематическа гимназии ще обсъдят възможностите за обучение и реализация, които предлага градът ни. Дискусията ще се проведе днес в рамките на проект "Подобряване на институционалния капацитет и..

обновено на 08.03.19 в 10:54