Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтът по бул. „Сливница“ отпадна от тазгодишната програма за рехабилитация

Надлезът над Захарна фабрика също ще бъде рехабилитиран заедно с отсечката по "Сливница", ама най-рано през пролетта
Снимка: Георги Нейков
Ремонтът по булевард „Сливница“ отпадна от тазгодишната програма за рехабилитация. Още през зимата от Столичната община и от район „Илинден“ предвиждаха преасфалтиране на важната и рушащата се отсечка на булеварда между улиците „Константин Величков“ и „Орион“.

Още през февруари бе ясно, че посочената отсечка на бул. „Сливница“, която попада в район „Илинден“ и е с дължина 2200 метра, е включена в програмата за пътна рехабилитация в столицата. Тогавашният районен кмет Миглена Веселинова съобщи пред Радио София:
“Това се очаква да се случи през лятото на 2013 година. Надявам се колегите от „Транспортна инфраструктура“ да се справят със сроковете, които те сами са си предначертали“.

Въпреки острата нужда и въпреки сигналите за рушащия се и опасен мост при Захарна фабрика, явно рехабилитацията остава за следващия възможен за работа сезон. Това съобщи новият кмет на район „Илинден“ Иван Божилов:
„Има осигурени средства, доколкото разбрах даже има и избран изпълнител. От догодина обаче ще бъде започнато, предполагам от пролетта, защото все пак това е голям булевард и трябва да се прецени къде ще се отклони и трафикът. Ще се обхване и мостът и е абсолютно належащо“.
По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.