Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба на творби на млади художници илюстрира европейската идея

Снимка: Петър Георгиев


Моята европейска идея“ е името на изложбата, която през миналата седмица отвори врати в мраморното фоайе на Българското национално радио. Експозицията включва творби на млади художници от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ и е реализирана от проекта "Европа за мен", финансиран от Главната дирекция "Комуникация" на Европейския парламент.

Учениците бяха подбрани чрез предварителен конкурс сред най-добрите, изразили чрез изобразителното изкуство своята, лична представа за европейското гражданство и европейските права.

Екипът на "Европа за мен" награди и трети участник в конкурса „Моята европейска идея“. Това е Божидара Йонова, чиито колаж ще бъде превърнат в специалното лого на медийната информационна кампания на Българското национално радио за предстоящите европейски избори на 25 май.

Чуйте какви отзиви сред учениците събра Лъчезар Христов. Чуйте и впечатленията на директора на Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ Чавдар Вълов от инициативата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.