Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичният куклен театър показва три представления, номинирани за ИКАР

видин куклен театър изгубеният ключ
Снимка: http://dkt-vidin.com

Три представления, номинирани за наградите ИКАР за детско куклено изкуство, ще бъдат показани от днес до 26-и март на сцената на Столичния куклен театър. Началото е от 16.30 и започва с парад пред сградата на театъра.

Огнено шоу, цирково шествие, спектакъл с акробати са прояви, които ще предшестват откриването на тазгодишния куклен театрален салон.

Веднага след парада, от 17 часа на сцената на театъра ще се играе и първата номинирана за наградата ИКАР детска постановка "Джуджето дългоноско" на Сливенския куклен театър.

По предложение на ръководството на театъра и Съюза на артистите в България, всяко едно от трите представления ще има възможност да се гледа напълно безплатно от деца в неравностойно положение, казва директорът на кукления театър Киряко Саркилопулос:

За всички представления с автобуси от различни краища на София ще докараме деца, които не могат винаги да бъдат наши зрители. На "Джуджето дългоноско" и в последващите дни следват басните на Лафонтен и нашето представление, което е куклено, но и за възрастни – "Думите на Шекспир". Стараем се да не слизаме на нивото на преразказване на някаква приказка, а да ѝ дадем повече художествен смисъл, повече послания да има представлението към децата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.