Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселинов: Преливането на язовира в село Росина е главната причина за наводненията в Априлово

Снимка: Радио Шумен

Преливането на язовира в село Росина, е главната причина в продължение на години село Априлово да бъде наводнявано. Нивото на язовира не се контролира чрез изпускателните кранове и затова, когато водата излезе през преливника, причинява огромни щети на хората от село Априлово, каза след оглед на щетите от бедствието кметът на община Попово доктор Людмил Веселинов. 

Нивото на водата в момента се задържа на едно ниво около метър и половина и няма непосредствена опасност за живота на здравето на жителите на Априлово, каза кметът Сергей Стоянов.

В момента язовир Росина прелива. На самата река Черни Лом, коритото ѝ не може да побира водата. Наводнени са къщи, земеделска земя, техника. Занесли сме хляб, продукти от първа необходимост, абсолютно всичко, каквото трябва. Народът е наплашен, хората са наплашени.

Наводнени са дворовете и сградите на джамията и църквата и е осигурено непрекъснато дежурство за следене на нивото на водата в село Априлово.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44