Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малкотърновци пресъздадоха освобождението на града

 

Стотици жители и гости на Малко Търново се стекоха в неделя на площад „Преображение“ в града, където се проведе възстановка на събитията от Балканската война. Със затаен дъх зрителите следяха развитието на действията от паметните години.

По време на възстановката беше пресъздадено подписването на Акта за предаване властта от турските на българските власти в Малко Търново. Тържеството е едно от последните събития, с които се честват 100 години от паметната Балканска епопея, организирани от Областния инициативен комитет.

По публикацията работи: 63


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изплащането на великденските добавки започва от петък

От петък ще започне изплащането на великденските добавки от 100 лева за пенсионерите с пенсии до линията на бедност от 526 лева, съобщават от Националния осигурителен институт (НОИ). Парите ще са налични на 26 април както по банковите сметки на пенсионерите, така и по преводите към пощенските станции. Право на празничните суми имат около 534 000 души...

публикувано на 24.04.24 в 10:23

Докладна записка за стопиране на соларния парк край Дюлево в Общинския съвет в Средец

Извънредна докладна записка за стопиране на проекта за соларен парк край Дюлево се очаква да бъде внесена на днешното заседание на местния парламент в Средец. Според Валентин Киров от сдружение „За чиста природа - село Дюлево“, предложението е инициирано от шестима съветници и е стигнало до комисии, но ден преди сесията е отпаднало от дневния ред...

публикувано на 24.04.24 в 09:22

„Заедно днес, заедно утре – местните общности в подкрепа на подобрено oбразование и грижи в ранна детска възраст“

На 22.04.2024г. от 11:30 часа в Заседателна зала на община Бургас се състоя Заключителна пресконференция по проект „ Заедно днес, заедно утре – местните общности в подкрепа на подобрено oбразование и грижи в ранна детска възраст “  относно приключването на проекта и представянето на постигнатите резултати. Проектът бе осъществен с..

публикувано на 24.04.24 в 08:45

"Движение на българските майки" - Бургас организират Великденски благотворителен базар

"Движението на българските майки" в Бургас за поредна година организира благотворителен базар преди Великден.  Той ще се проведе от 26 до 28 април на пл. “Тройката”. Проявата ще е факт за 17 -та година и цели да събере средства за деца в неравностойно положение, повече ще научим от Людмила Стоянова от организацията: „Ще предложим..

публикувано на 24.04.24 в 08:40

Планова техническа профилактика на предавател на БНР Бургас

Прекъсвания на ефирния сигнал на БНР Бургас са възможни днес за района на Царево.  Причината е редовната годишна профилактика на предавателя Папия  на честота 91,7 MHz.  Програмата на общественото радио няма да може да се слуша ефирно в споменатия район днес от 9:00 до 17:00 часа.  Може да слушате програмите на БНР през интернет сайта binar.bg.

публикувано на 24.04.24 в 08:12

Заради ВиК, променят движението по част от ул. "Одрин" за 17 дни

Въвежда се нова временна организация на движението по част от ул. "Одрин". Причината е  извършването на реконструкция на съществуващ водопровод там.  Ограничението се въвежда от днес до 10 май за североизточното платно на ул. „Одрин“, в участъка от ул. „Цар Калоян“ до новоизградената част на улицата от страната на завод „Победа“. Преминаването..

обновено на 24.04.24 в 07:48

Концерт събира средства за 132-годишния храм в с. Долно Ябълково

Благотворителен концерт събира средства за възстановяването и реставрацията на църквата в средетското село Долно Ябълково. Храмът е над сто годишен и притежава ценни икони и богата история, разказа оперната прима на бургаската опера Мария Цветкова – Маджарова. Идеята за благотворителното събитие е на нейната майка - Наска Цветкова, която е..

публикувано на 23.04.24 в 16:42