Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас ветроходци вдигат платната

 

 

Утре стартира традиционната за Бургас Ветроходна седмица. Регатата е и най-мащабното събитие в календара на БФВ. Регатата се организира от Яхт клуб „Порт Бургас”, със съдействието на общината, пристанището и частни спонсори.

До 5 май гостите и жителите на града ще могат да наблюдават ежедневно гонките, които ще бъдат непосредствено пред мостика на плажа. Бургаският залив ще се изпълни с платната на млади ветроходци, които ще покажат своите умения и ще се борят за победа.

До настоящия момент са заявени състезатели в класовете “Оптимист”, “Лазер-стандарт”, “Лазер-радиал”, „Лазер 4,7”, “Фин”, “470” и “420” - от ветроходни клубове в Румъния, Турция, Кувейт, Гърция и България. Съдийският екип от 20 съдии ще бъде от Регионална съдийска колегия-Бургас и международно жури от Гърция, Израел, Турция и България.

По публикацията работи: 63


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антон Коджабашев

Нужни са големи промени в българските щанги

След големия успех на българските щанги на олимпиадата в Париж, на следващата страната ни може да има поне 4-5 потенциални медалисти. За да се случи това обаче са нужни промени в управлението на този спорт, каза председателят на федерацията по вдигане на тежести Антон Коджабашев.  Златният медалист от Париж Карлос Насар не е получавал заплата от..

публикувано на 12.08.24 в 12:12
Христо Стоичков и Джани Инфантино

Стоичков започва работа във ФИФА

Футболната легенда Христо Стоичков е приел покана на президента на Световната  федерация (ФИФА) Джани Инфантино да започне работа в тази структура, написа българинът в страницата си в интернет. От публикацията не стана ясно с какво точно ще се занимава Стоичков, но по всичко изглежда, че ще влезе в Панела за развитието на играта, който е поверен на..

публикувано на 12.08.24 в 09:09
Карлос Насар стана олимпийски шампион

България на 26-о място в класирането по медали на Олимпийските игри

Б ългария завърши на 26-о място в класирането по медали на ХХХIII Олимпийски игри във френската столица, които бяха закрити снощи. За сравнение на Игрите в Токио 2020 България се нареди на 30-о място по медали, в Рио 2016 на 54-о, в Лондон 2012 на 51-о, в Пекин 2008 на 40-о и т.н. България заема 15-а позиция от държавите в Европа и 11-а от страните..

публикувано на 12.08.24 в 08:17

65 души участваха в плувния маратон на Черноморец

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев награди най-бързите плувци в традиционния плувен маратон на гр. Черноморец. В състезанието взеха участие 65 души от цялата страна. При жените първа се класира Ива Христова, която спечели и маратона "Света Марина" в Созопол. Втора финишира Александра Вачкова, а трета – Тиана Темелкова. При мъжете..

публикувано на 11.08.24 в 17:00

Новиков и Калейн ще бъдат знаменосци по време на закриването на Олимпиадата

Олимпийският шампион по борба класически стил в категория до 87 килограма Семен Новиков и вицешампионката в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика Боряна Калейн ще бъдат знаменосци на българската делегация на закриването на Игрите в Париж 2024. Церемонията ще се състои тази вечер от 22:00 часа на "Стад де Франс" във френската столица...

публикувано на 11.08.24 в 13:30

Без българско участие в днешния последен състезателен ден на Олимпиадата в Париж

Без българско участие ще премине днешния последен състезателен ден на Олимпийските игри в Париж. Ще бъдат изиграни последните 13 финала, в които ще бъдат определени шампионите на маратон за жени (начален час 9:00), модерен петобой за жени (12:00), вдигане на тежести за жени в категория над 81 килограма (12:30), борба свободен стил за мъже в категориите..

публикувано на 11.08.24 в 09:30

Състезание по подводен риболов се проведе в Черноморец

Заместник-кметът на Община Созопол Тодор Дамянов даде първата награда на най-добре представилия се състезател по подводен риболов. Това е Александър Перухов от СКПР „Несебър“. На второ място се класира Валентин Люцканов от КПР „Черноморец“. Трети остана Петър Петров. Той спечели и приза за най-голяма уловена риба. Зам.-кметът Дамянов поздрави..

публикувано на 11.08.24 в 09:00