Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ветроходната регата финишира

 

 

Международната ветроходна регата "Порт Бургас" отново доказа, че е най-силното състезание от календара на БФВ. В морската битка с ветровете участваха 145 яхти, а в оспорвана конкуренция влязоха близо 180 ветроходци от пет държави. Под логото "Бургаска ветроходна седмица" осемте гонки в класовете Оптимист, Лазер Стандарт, Радиал, 4.7, 420, 470 и Фин преминаха успешно.

В най-масовия клас "Оптимист", където платна опънаха 80 лодки, първо място спечели Болат Ебру от Румъния. Негови подгласници станаха Христо Жеглев от ОМК "Несебър 2000" и представителят на домакините Любен Тенекеджиев от Яхт-клуб "Порт Бургас".

Призовите две места в клас 420 оглавиха състезателите на ЯК "Черноморец" /Бургас/ - Кобарелов/Кобарелова и Миленова/ Георгиева. Тук третото място остана за Данчева/Петрова от ЯК "Порт Варна".

 

По публикацията работи: 63


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаският хандбален тим „Фрегата“ посреща отборът на „Шумен“ на 20 април

Бургаският хандбален тим „Фрегата“ играе полуфинална серия за титлата. Противникът е  отборът на „Шумен“, който е шампион и носител на купата от миналия сезон, съобщават от Община Бургас. Бургазлии загубиха първия мач от серията като гост. Многото технически грешки в нападение доведоха до лесни голове във вратата им и през цялото време те..

публикувано на 15.04.24 в 10:39
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова с реми срещу световната вицешампионка на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова направи реми с черните фигури с китайката Лей Тинцзие в партия от деветия кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат, който се провежда в Торонто. С това Салимова събра актив от 4 точки, докато съперничката и, която игра в последния мач за световната титла, е с 5,5 точки. В днешния десети кръг Нургюл Салимова ще..

публикувано на 15.04.24 в 07:45

Волейболистите на "Дея Спорт" се изправят като гости срещу ЦСКА

Волейболистите на "Дея Спорт" се изправят като гости срещу ЦСКА днес. Мачът е  от 19:30 часа в столичната зала "Христо Ботев" и може да се  наблюдава пряко в ефира на спортните канали.  Домакините водят с 2:1 победи. Играе се до 3 успеха от 5 мача. Президентът на бургаския клуб Александър Маджуров е оптимист, че серията може да се върне отново..

публикувано на 12.04.24 в 11:40

Нургюл Салимова направи реми с рускиня

Нургюл Салимова направи реми с черните фигури с рускинята Катерина Лагно в седмия кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат. В последната партия от първото от двете завъртания в Торонто 20-годишната Салимова подели точките с 34-годишната Лагно след 41 хода игра. По този начин българката събра актив от 3 точки,..

публикувано на 12.04.24 в 08:17
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова допусна втора загуба в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова загуби от рускинята Александра Горячкина в 6-ия кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. За българката поражението бе второ и тя остава с 2,5 точки, които и отреждат пето място в класирането.  Партията бе първата класическа между двете от финала за Световната купа през август миналата година, който..

публикувано на 11.04.24 в 13:28

"Дея Спорт" би ЦСКА в драматичен мач №3 и завърза полуфиналната серия

В изключително оспорван мач №3, бургаските волейболисти на "Дея Спорт" успяха да победят ЦСКА  с 3:2 гейма пред около 700 ентусиазирани фенове в зала "Младост" и да завърже серията, в която се играе до 3 победи от 5 мача. Двубоят е от полуфиналните плейофи в Супер Волей при мъжете. Най-резултатни за победителите с по 19 точки бяха Валентин..

публикувано на 10.04.24 в 12:19
Снимката е илюстративна.

Златен и два бронзови медала за борците на клуб „Созопол“

С един златен и два бронзови медала се завърнаха състезателите по свободна борба на клуб „Созопол“ във възраст „момчета“ от международен турнир, който се проведе в община Гълъбово.   Божидар Узунов, ученик от спортното училище „Юрий Гагарин“ в Бургас завоюва златния медал, съобщават от Община Созопол.  Негов треньор  е Николай Милков...

публикувано на 10.04.24 в 09:16