Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти от четири държави специализират PR 2.0 в БСУ

 

С лекция по "Реклама 2.0" стартира проектът "Европейски аспекти и национални практики на PR 2.0". Интензивното обучение по онлайн връзки с обществеността в БСУ се осъществява за първи път в България и цели участниците да развият умения и компетенции в използването на ефективна двустранна комуникация в социални мрежи и медии.

Студенти и преподаватели от Бургаския свободен университет, Политехническия институт на Порталегре (Португалия), университета в Тарту (Естония) и университета Яшар (Турция) са партньорите, участващи в този проект. Обучението стартира на 20-и май и ще продължи до 29-и май 2013 г. Екипът по проекта доц. д-р Дияна Попова (ръководител) и ас. Милен Филипов обясниха, че обучението е насочено към стратегическото използване на социални медии и мрежи за водене на двустранна комуникация, онлайн брандинг, SEO оптимизация на онлайн текстове и др.

В продължение на десетте дни общо двадесет студенти и петима преподаватели ще обменят опит. През всеки един от дните по един преподавател от всяка страна ще води лекция, свързана с иновативните подходи в PR-а и рекламата и потенциала на глобалната онлайн комуникация. И тъй като тенденцията е клиентите да са активна страна в бизнес взаимоотношенията, са застъпени теми, свързани с това как организациите да общуват ефективно както със своите потребители, така и с вътрешните си публики. Работният език е английски. Силни страни на проекта са работата в смесени групи и практическите задачи, които участниците да изпълняват за време.

Зам-ректорът по НИД и международно сътрудничество проф. дпн Галя Христозова и деканът на Центъра на хуманитарни науки доц. д-р Евелина Динева приветстваха гостите и им пожелаха наред с обучението да създадат и добри приятелства в България.

Проектът се осъществява по Интензивните програми на Еразъм. Амбицията на екипа от БСУ е следващата година проектът да се осъществи в някой от другите партньорски университети.

По публикацията работи: 63

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаски журналист с първа изложба в Созопол

„Спонтанно“ е името на първата изложба на журналиста Дияна Бедросян. Над 20 картини ще бъдат изложени от днес до 22 август в Историческия музей на Созопол. Изложбата, в която са включени творби графика и живопис, ще бъде открита от 18.00 часа днес пред сградата на Музея в непосредствена близост до Античния театър в стария град.  „Ако се запитаме, кое  е..

публикувано на 12.08.24 в 15:39

Заключителна гала на участниците в балетната академия "Ваганова"

Бургас е домакин за трети път на лятното училище на световната балетна академия “Ваганова”.  На 17 Август бургаската публика ще може да види постиженията на участниците в академията в заключителна гала. Тя ще бъде в зрителната зала на НХК от 19.00 ч. с вход свободен! Международната танцова организация Russian Masters Ballet, която представлява..

публикувано на 12.08.24 в 15:35

Започна Националният литературен конкурс "Морето!"

Сдружение „Лумен” обяви деветото издание на Националния литературен конкурс „МОРЕТО!”.  Конкурсът е за кратки и непубликувани произведения на морска тема. Той е отворен за автори от цялата страна, навършили 18 години. Участниците могат да изпращат текстовете си (проза – 1 разказ с обем до 5 стандартни машинописни страници (1800 знака на страница),..

публикувано на 12.08.24 в 15:04

Премиера на комедията „Молба за напускане“ в Летния театър на Бургас

В Бургас ще се играе сатиричната комедия „Молба за напускане“, която ще бъде показана премиерно на сцената на Летния театър на 15 август. Автор на пиесата е Алексей Клас, режисьор е Богдан Петканин, а актьорският състав включва звездите: Руслан Мъйнов, Петьо Петков - Шайбата, Филип Буков, Антоан Петров, Силвестър Силвестров, Петър Данов. Вдъхновена от..

публикувано на 12.08.24 в 13:54

БНР Бургас с номинация за наградите „ПроКултура"

БНР Бургас е сред номинираните за националните награди „ПроКултура". Те се връчват  за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура. Наградите са в няколко категории: „Държавен културен институт“, „Общински културен институт“, „Културна организация“, „Читалище“, „Община“, „Училище“, „Детска градина“, „Гражданска организация“,..

обновено на 12.08.24 в 10:41

Представят "Графиня Марица" в Летния театър на Бургас

Оперетата "Графиня Марица" от унгарския композитор Имре Калман ще бъде представена в Бургас. Това е красива приказка за любовта, тя ще ви потопи в атмосферата на Унгария в началото на миналия век. Публиката ще види много вихрени танци, темпераментен чардаш, артистично майсторство и сценичен блясък , каза сопраното Добрина Икономова, водещ..

публикувано на 12.08.24 в 09:10

Представят „Сигнал Symphonic“ в Летния театър на Бургас

Концерт - спектакълът „ Сигнал Symphonic“  гостува на Летния театър в Бургас. Събитието е на 11 август, неделя. Заедно с  Русенската филхармония,  музикантите от група "Сигнал" начело с Данчо Караджов, очакват всички фенове на качествената и обичана българска музика, за да й разкажат своята вълнуваща 45-годишна рок приказка...

публикувано на 11.08.24 в 10:00