Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Радио Бургас посрещна лятото на руски и английски

 

От днес радио Бургас премина на лятна програмна схема. Новинарските емисии в 11 ч. и 16 ч. ще звучат на руски и английски език, подготвени от Радио България. Специален акцент за гостите на Южното Черноморие е всекидневният „Руски час“, който започва веднага след новините в 15 ч.

Още повече музика, най-хитовите летни заглавия и ритми във ваканционно настроение ще предложи Радио Бургас на своите слушатели през целия летен сезон.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българският представител на Евровизия Виктория Георгиева-VICTORIA  и “UGLY CRY“

По пътя към Евровизия  в София и Лондон в началото на годината се проведоха музикални лагери с български и международни композитори, където Виктория Георгиева взе  участие като автор на музика и текст. Когато трябваше да пиша с англичаните, видях че те пишат по различен начин, работят една идея по –различно. И самото им усещане за музика..

публикувано на 23.11.20 в 17:00

Темите в предаването" Булевард Демокрация" на 23 ноември

Ковид в област Бургас и може ли да се реализира идеята на здравните власти  болниците в Поморие и в Средец  да станат чисти от коронавирус.  Управителят на лечебното заведение в Средец  Георги Георгиев  ще информира за тежкото и положение и липсата на лекари. Климентин Милчев,  шофьор на линейка от спешната помощ в Бургас,  ще чуем  за това..

публикувано на 23.11.20 в 14:07

Представят провокацията DRIFT тази събота

Спектакълът "DRIFT" ще бъде представен тази събота в Бургас. Той е второто артсъбитие от тазгодишното издание на Фестивала за съвременни изкуства “ВОДА”. За осъществяването му до 24 ноември се търсят 15 доброволци, които ще се включат в проекта на унгарския интердисциплинарен артист Давид Сомло, съобщи организаторът на фестивала Петя..

публикувано на 23.11.20 в 11:07
Димитър Еленов

Напусна ни режисьорът Димитър Еленов

Още един духовен аристократ се присъедини към небесната сцена. Димитър Еленов почина на 73- годишна възраст.  По думите на последователите му, той остава е дин от най-всеотдайните сеячи на обич, красота и принципи с личния пример.  В актьорската си кариера има над 100 главни роли, като режисьор  е с  над 50 постановки. Създател е на поредица..

публикувано на 22.11.20 в 14:53

Поетичните вдъхновения на Ажда Чаушева

Ажда Чаушева работи по втората си стихосбирка. Липсва ми лятото, ако трябва да  бъда  честна, защото аз обичам да е слънчево, да  е топло, но се опитвам да запазя слънцето в сърцето си. Хората на изкуството продължаваме да мечтаем , това  ни крепи много. Новите й стихове сега са малко по-философски. Разбира се главната роля е на..

публикувано на 22.11.20 в 09:05

Виктория представи новата си песен със специално послание за БНР-Бургас

Българската надежда на Евровизия 2021 Виктория представи новата си песен и видео към нея. Ugly Cry /"Грозен плач"/ е една от песните, с които България може да вземе участие в музикалната надпревара.  Ugly Cry разказва за тежката страна на славата и за цената на това да запазиш себе си. Тя е създадена по време на един от музикалните лагери за Евровизия...

публикувано на 20.11.20 в 20:41

Три оперни прими в PRIMADONNA-DONNA-DONNA

Концертният спектакъл PRIMADONNA-DONNA-DONNA е тази вечер от 19 часа на сцената на Държавната опера в Бургас.Той събира на една сцена сопраните Мария Цветкова-Маджарова и Нона Кръстникова и мецосопраното Йоана Кадийска. Своеобразното артистично трио се оформи още по времето на успешно преминалите камерни концерти, включени в рамките на..

публикувано на 20.11.20 в 12:53