Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметът на Ямбол влиза в съда заради прочутия блок 20

Снимка: БГНЕС

В Ямболският окръжен съд отново ще се гледа дело срещу кмета на града Георги Славов. Той е обвинен в ощетяване на общинския бюджет и нарушения при събарянето на блок 20 в жилищния комплекс "Райна Княгиня".

Обвинението е за нанесена щета на общинския бюджет в размер на 290 000 лева. На толкова са оценени строителните отпадъци от съборения през 2010-а година блок 20, в който живееха незаконно над 2000 роми. Блокът беше съборен след заповед на кмета на общината, тъй като представляваше опасност за хората в него.

След спечелване на обществена поръчка от 103 000 лева, съоръжението беше премахнато от смолянска фирма. В подписания между фирмата и общината договор се казва, че строителните отпадъци от блока трябва да се депонират и да останат под общинско разпореждане. Отпадъците обаче са предадени на пунктове за вторични суровини и според оценката са стрували 290 000 лева, като парите са взети от смолянската фирма.

 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Валери Симеонов

Валери Симеонов призова за затваряне на училища и триседмична карантина

Зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов  призова  за затваряне на училища и триседмична карантина незабавно, здравеопазването рухва.  Белгия,  която  затвори преди 20 дни  училища, МОЛ-ове, кина, театри, спортни мероприятия,  за  седмицата отчита два пъти по-малко заболели в сравнение с предходната седмица, мотивира се..

публикувано на 22.11.20 в 16:03

Николай Тишев:Предлагаме намаляване с по 50 лева на данъка на родител на месец за всяко дете в семейството

„Предлагаме намаляване на данъчната основа върху доходите на работещите родители, което на годишна база е 6000 лв., на месец 500 лв. Това означава за всяко дете до 18 г. на работещ родител, в семейството да остават 50 лв. повече на месец, съответно за 2 деца – 100 лв. повече”. Това заяви бургаският народният представител от ПГ на „БСП за България”..

публикувано на 20.11.20 в 13:29

Обсъждат проекта за бюджет на общината по нов начин

Променя  се начина  на оповестяване и обсъждането на бюджета за следващата година. Това ще става чрез  електронните , а не само чрез печатните медии. Изменя се  и срокът, в който може да се оповести приемането на финансовата рамка . Дните, през които съветниците могат да се запознаят  с нея стават 14, вместо досегашните 10 дни. Това обясни Божидар..

публикувано на 17.11.20 в 11:37

Инвестиции край морето и без ОУП

НФСБ предлага промени в Закона за регионалното развитие, които въвеждат термина „приоритетна зона за въздействие“. Поправката идва след сигнали на граждани от трите области Бургас, Варна и Добрич, че там, където няма приети Общи устройствени планове, не могат да се възползват от земите си. Един от вносителите бургаският депутат..

публикувано на 17.11.20 в 10:47

НФСБ предлага евтино билетче в Бургас

Нов пакет за пътуване в градския транспорт на Бургас предлагат общински съветници. С него цената на еднократния билет ще е 1 лв. Предложението на съветниците от НФСБ е с име „Пакет 365 пътувания“. Той ще се ползва от всички, ще важи за 365 пътувания, без времеви лимит, в рамките на една година, като цената за едно пътуване ще бъде 1..

публикувано на 14.11.20 в 11:31

ГЕРБ се отказа от детските за всички

ГЕРБ се отказва от намерението месечните детски добавки през следващата година да са без доходен критерий и за всички семейства. Със спестените по този начин над 205 милиона лева ще бъдат осигурени допълнителни средства за 15% увеличение на заплатите в МВР, както и за обещаните месечни добавки към възнагражденията на лекарите и..

публикувано на 14.11.20 в 08:35

Стойко Танков бе преизбран за председател на Областния съвет на БСП - Бургас

Стойко Танков бе преизбран за областен председател на БСП-Бургас, съобщават от пресцентъра на партията. Той бе подкрепен единодушно от членовете на Областния съвет по време на проведеното снощи отчетно-изборно заседание. След избора Танков представи свой отчет за изминалия мандат. По време на заседанието единодушно беше утвърдено и..

публикувано на 10.11.20 в 10:20