Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дете, полицай и депутат сред пострадалите пред централата на „Атака“

Снимка: БГНЕС

 

Осем души пострадаха при снощните сблъсъци между симпатизанти на "Атака" и протестиращи. Един е арестуван. Седем часа продължиха антиправителствените демонстрации в София, предаде „Хоризонт“.

Близо 7000 души излязоха на протест в София. Всичко започна мирно на площад "Независимост". В продължение на час хората свиркаха и скандираха "Оставка" под прозорците на Министерския съвет.

После хората се преместиха пред парламента, където протестът продължи. И докато част от демонстрантите рисуваха с тебешири върху асфалта на Орлов мост и пееха песни, други започнаха добре познатата обиколка по партийните централи.

Напрежението рязко ескалира на "Позитано" 20 пред централата на БСП, която хората замерваха с камъни и бутилки. След това с викове "Волене, идваме" се отправиха към централата на "Атака". Там обаче бяха чакани от няколкостотин полицаи и привърженици на националистите. Единствено намесата на жандармерията попречи да има директен сблъсък между двете агитки. Малко преди полунощ двата лагера започнаха да се замерват с камъни и бутилки. Резултатът - осем пострадали, сред които полицай, депутат и дете.

От двете страни се чуваха вулгарни и цинични скандирания, включително и на етническа основа. Час и половина след полунощ Волен Сидеров продължаваше да говори на улицата:

„Ние нито хвърляме камъни, нито хвърляме бутилки, нито заплашваме, нито някого нападаме с ругатни и с мръсни изрази. Ние стоим тука, защото не искаме да допуснем до централата на "Атака" да дойдат и да се гаврят тези хора.“

В 2 часа през нощта протестът приключи със заканата тази вечер отново да продължи.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Валери Симеонов

Валери Симеонов призова за затваряне на училища и триседмична карантина

Зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов  призова  за затваряне на училища и триседмична карантина незабавно, здравеопазването рухва.  Белгия,  която  затвори преди 20 дни  училища, МОЛ-ове, кина, театри, спортни мероприятия,  за  седмицата отчита два пъти по-малко заболели в сравнение с предходната седмица, мотивира се..

публикувано на 22.11.20 в 16:03

Николай Тишев:Предлагаме намаляване с по 50 лева на данъка на родител на месец за всяко дете в семейството

„Предлагаме намаляване на данъчната основа върху доходите на работещите родители, което на годишна база е 6000 лв., на месец 500 лв. Това означава за всяко дете до 18 г. на работещ родител, в семейството да остават 50 лв. повече на месец, съответно за 2 деца – 100 лв. повече”. Това заяви бургаският народният представител от ПГ на „БСП за България”..

публикувано на 20.11.20 в 13:29

Обсъждат проекта за бюджет на общината по нов начин

Променя  се начина  на оповестяване и обсъждането на бюджета за следващата година. Това ще става чрез  електронните , а не само чрез печатните медии. Изменя се  и срокът, в който може да се оповести приемането на финансовата рамка . Дните, през които съветниците могат да се запознаят  с нея стават 14, вместо досегашните 10 дни. Това обясни Божидар..

публикувано на 17.11.20 в 11:37

Инвестиции край морето и без ОУП

НФСБ предлага промени в Закона за регионалното развитие, които въвеждат термина „приоритетна зона за въздействие“. Поправката идва след сигнали на граждани от трите области Бургас, Варна и Добрич, че там, където няма приети Общи устройствени планове, не могат да се възползват от земите си. Един от вносителите бургаският депутат..

публикувано на 17.11.20 в 10:47

НФСБ предлага евтино билетче в Бургас

Нов пакет за пътуване в градския транспорт на Бургас предлагат общински съветници. С него цената на еднократния билет ще е 1 лв. Предложението на съветниците от НФСБ е с име „Пакет 365 пътувания“. Той ще се ползва от всички, ще важи за 365 пътувания, без времеви лимит, в рамките на една година, като цената за едно пътуване ще бъде 1..

публикувано на 14.11.20 в 11:31

ГЕРБ се отказа от детските за всички

ГЕРБ се отказва от намерението месечните детски добавки през следващата година да са без доходен критерий и за всички семейства. Със спестените по този начин над 205 милиона лева ще бъдат осигурени допълнителни средства за 15% увеличение на заплатите в МВР, както и за обещаните месечни добавки към възнагражденията на лекарите и..

публикувано на 14.11.20 в 08:35

Стойко Танков бе преизбран за председател на Областния съвет на БСП - Бургас

Стойко Танков бе преизбран за областен председател на БСП-Бургас, съобщават от пресцентъра на партията. Той бе подкрепен единодушно от членовете на Областния съвет по време на проведеното снощи отчетно-изборно заседание. След избора Танков представи свой отчет за изминалия мандат. По време на заседанието единодушно беше утвърдено и..

публикувано на 10.11.20 в 10:20