Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Багрите на Странджа ще оцветят Средец

 

Художници , певци и фотографи ще събере днес в Средец  първият Арт фест ”Багрите и ритмите на Странджа“. Проявата е под патронажа на кмета Иван Жабов и има за цел да даде възможност за изява на таланти от различни области на изкуството. Партньори са  Фондация ”Шанс за децата на България”. Организацията подпомага талантливи деца, майстори на перото, художници. В хепаннга, който ще започне в 17 часа  днес  на площад "България" ще се включат и школите на  лятното училище в Средец, фолклорни групи, изпълнители на стари градски песни. Майстори на различни народни занаяти ще покажат своите умения пред публика. Фотографи- членове на фотографската общност, ще заснемат най-колоритните моменти от Арт феста. Общата изложба  от творби на майсторите на четката и обектива ще може да бъде видяна в края на септември, когато Средец отбелязва своя празник.

 

По публикацията работи: 63

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"В света на музиката" събира цигуларя Веско Ешкенази и акордеона на Вероника Тодорова

Бургас е спирка от националното турне на Веско Ешкенази с Плевенска филхармония днес.  Световноизвестният български цигулар е главно действащо лице, заедно с Вероника Тодорова – акордеон и Георги Милтиядов, диригент и аранжор в концерта от 20 часа в Дома на НХК. „В света на музиката“ беобявен за Музикален проект на годината от БНР в..

обновено на 17.07.24 в 07:16

Четири концерта представят в Бургас модерната класика

Четири концерта ще предложат на почитателите на класическа музика в Бургас, изтъкнати български музиканти и известните Павел Берман и Ромен Гариу.  Най-новият проект е на фондация "Арденца", подкрепен от НФК в партньорство с Община Бургас и НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“. Той съчетава майсторски класове с известните Павел Берман – цигулка и Ромен Гариу –..

публикувано на 16.07.24 в 13:42

Танцова формация „Петлите“ тръгва на турне по Южното Черноморие

„Танцът е магия“ – под това заглавие популярната бургаска танцова формация „Петлите“ тръгва на турне. Началото ще постави спектакъл в Созопол на 25-ти юли на сцената на амфитеатъра. Летните концерти ще продължат в още пет града по Южното ни Черноморие, каза основателят на ансамбъла Георги Димитров. Той посочи и какво включва програмата...

обновено на 16.07.24 в 13:26

Мила Роберт с премиера в Бургас на „Солени същества“

Специална премиера на анимационния клип „Солени същества“с Мила Роберт в Бургас. Видеото ще бъде представено н а 19 юли (петък) от 22.00 часа в бара в Морската градина под Летния театър от неговите автори. По музика на Мила Роберт и Явор Карагитлиев и текст на Мариана Сърбова, песента е създадена специално за филма на Българска фондация..

публикувано на 16.07.24 в 13:14

Deep Zone Project с музикално шоу на остров Света Анастасия

Музикално шоу на остров Света Анастасия са подготвили от Deep Zone Project на 19 юли (петък). Те ще представят “Златни БГ Хитове” в ремиксирани модерни версии. На сцена под звездите публиката ще се забавлява с DJ Dian Solo, Eva Maria (vocal), Danny Dimitroff (guitar). Организаторите обещават  танци под звездите с едни от най-обичаните български песни...

публикувано на 16.07.24 в 10:49

Мария Статулова ще е първият гост в нова иницитива на Международния филмов фестивал в Бургас

Над 40 заглавия събира програмата на Международния филмов фестивал Бургас тази година. Деветото издание е от 19 до 25 юли. Прожекциите ще са с вход свободен в културния дом на НХК и на откритата сцена Охлюва. Фестивалният директор Емил Ованесов съобщи в студиото на БНР-Бургас: "Приготвили сме богата програма от заглавия..

обновено на 15.07.24 в 14:08