Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Античният град Акве Калиде ще е готов напролет за туристи

Автор:

Банята в Акве Калиде ще бъде в изцяло завършен вид до април следващата година и през лятото тя ще бъде отворена на посещения. Това съобщи днес заместник-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева. Планирано е и изграждането на прилежащата инфраструктура - магазин за сувенири, информационен център, озеленяване и други. Догодина започва и промотирането на Акве Калиде като туристическа дестинация. Археологическите разкопки на обекта в Бургаските минерални бани ще продължат и през следващата година.

По публикацията работи: 81


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Емблематични изпълнители във фестивала „Джаз в Бургас“ на Флората

Втората част на фестивала „Джаз в Бургас“ ще се проведе днес и утре, 16 и 17 август в експоцентър "Флора". Музикалното събитие си създаде редовна публика от ценители през годините. Меломаните и този път ще се насладят на стилен джаз, изпълнен от виртуози от страната и чужбина, съобщи управителят на Центъра Мирослава Аргирова:..

публикувано на 16.08.24 в 10:00

В Дома на писателя канят на приятелска среща с българи, работещи и живеещи във Виена

Приятелска среща в Дома на писателя ще се проведе днес следобед. Гостуват българи, които живеят във Виена. Те са част от културно – просветната организация „Св. св. Кирил и Методий“ в австрийската столица. Домакин на събитието ще са бургаските писатели, а организатор на срещата е Невена Проданова - писател, общественик и секретар на..

публикувано на 16.08.24 в 09:40

"Мери бойс бенд" с нова песен за първия си концерт на остров Света Анастасия

"Голямо Богородица е светъл празник, не само за имениците, но и за всички християни. Именият ден е важен. Името не си избираме ние, но то ни съпътства през целия живот. Името Мария безапелационно те води към това, че си християнин и това, че си избран по някакъв начин. Смисълът на името е много красив-на обичан, желан. Отгоре на всичкото 15 август е и..

обновено на 15.08.24 в 13:11

Откриват националната изложба за съвременно българско изобразително изкуство „Приятели на морето 2024" в Бургас (СНИМКИ)

Биеналето за съвременно българско изобразително изкуство Национална Изложба „Приятели на морето“ 2024 г. ще бъде открито днес в Бургас. Това е най-старата извън столична национална изява. Тя се провежда от 1968 на всеки две години. Изложбата е прекъсната през 1984 и възстановена през 2004 година. 151 са участниците в това издание...

публикувано на 15.08.24 в 09:40

Премиера на комедията „Молба за напускане“ в Летния театър на Бургас

Комедията „Молба за напускане“ от Алексей Клас ще бъде играна днес в Бургас.  Постановката е вдъхновена от абсурдните и същевременно реалистични аспекти на корпоративния живот, каза актьорът Руслан Мъйнов, който е в една от ролите: "Ние представяме пет отделни мини пиеси, които разказват сюжети с различни конфликти, които се случват на..

публикувано на 15.08.24 в 09:10

"Солени ветрове" - фестивалът на бардовете, на поетите с китара

На 23 и 24 август в Бургас ще се проведе „Солени ветрове“ - фестивалът на бардовете, на поетите с китара. Мястото е открита сцена „Охлюва“, началото и през двата дни е 17:30 часа.  За 16 поредна година той привлича изпълнители от цяла България. Очаква се да пристигнат 26 индивидуални изпълнители и пет дуетни формации, а международните участници са от..

публикувано на 14.08.24 в 16:47
снимката е илюстративна

Девет читалища в Сливен получават общинска субсидия от 17 хиляди лева

Общинска субсидия за близо 17 хиляди лева бе разпределена за финансиране на проектите на читалища в община Сливен. Това е втория транш от субсидирането на културните средища.  Девет народни читалища ще получат общинската субсидия. Според комисията проектите им са подадени в необходимите срокове и отговарят на изискването за финансиране. Сред..

публикувано на 14.08.24 в 14:41