Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинската полиция глобява месечно по 1 000 пешеходци и автомобилисти

Автор:

Над 1000 глоби месечно за неправилно движение на пешеходци и автомобили се налагат от община Бургас. Актуваните за пресичане граждани са поне по 10 на ден. От две години изпълняваме подобен контрол, каза старши инспектор Росен Енчев от дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“ към община Бургас.

/чуйте звуковия файл/

Екипите на т.нар. общинска полиция са ежедневно по най-натоварените булеварди. Основно следят за неправилно пресичащи на ул. „Христо Ботев“, до кръстовището със „Сан Стефано“.

По публикацията работи: 81


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Ден до пладне" на 17 август:

Съботният ден край морето на юг ще бъде слънчев, поне такъв ни го обещават синоптиците. По Черноморието ще духа умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 26°-28°.  В предаването днес ще чуете: - На Петрова нива днес ще се проведе Националният възпоменателен събор по повод 121..

публикувано на 17.08.24 в 09:04

Дете от ямболско село върна портфейл с пари на собственика му

Осемгодишно момче от ямболското село Завой намери и върна портфейл с над 1000 лева и документи. Гого е едно от шестте деца в многочленно семейство в село Завой. Преди дни той си играел в близост до дома си, където намира портфейл, но дори не го отваря: „Аз не отворих портфейла“ И заедно с баба си го носят на живеещия в съседство Симеон Велков,..

публикувано на 17.08.24 в 07:47
архив

Жителите на село Попович за трета събота затварят пътя Варна-Бургас

За трета поредна събота жителите на варненските село Попович и село Дюлино, община Бяла, област Варна, организират протест, заради незавършен авариен ремонт и въстановителни работи по пътно платно и настилка на общински път VAR 2071/III-906/ Дюлино–Попович–Гранична община (Бяла Несебър)- /I-9/ на територията на община Бяла. Финансирането е с..

публикувано на 17.08.24 в 07:15

Калин Стоянов поздрави граничните полицаи участвали в гасенето на пожарите в община Болярово

Служители от Гранично полицейско управление – Болярово получиха поздравленията за работата си, по време на опустошителните пожари през месец юли  2024г. в селата Воден, Крайново и Горска поляна. По време на официална церемония днес, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който бе на терен по време на стихията посочи: „За мен беше чест тогава и..

публикувано на 16.08.24 в 17:11

Откриват най-новата облагородена фасада в Бургас

Авторите на най-новата преобразена с графити фасада на блок в ж.к. „Възраждане“ ще организират отново събитие на открито. Събитието ще се проведе на 19 август, от 19:00 часа, пред самата сграда на бул. “Сан Стефано” №47 в ж.к. „Възраждане“. „Стъпка по стъпка ще променим изцяло градската среда в Бургас. Всичко се случва лавинообразно и интереса към..

публикувано на 16.08.24 в 16:43

От 26 август се ограничава движението по пътя Тенево-Генерал Инзово

Временно ще бъде ограничено движението на МПС на общински път Тенево–Генерал Инзово, информираха от Община Тунджа. Ограничението ще бъде в сила за периода 26-31 август, в часовете от 7 до 20 часа.  Причината е извършване на ремонтни дейности.  Общината съобщи, че отменя въведената първоначална временна забрана със заповед № РД-07-0943/09.08.2024 г.,..

публикувано на 16.08.24 в 15:51
Стефан Бакалов - началник на отдел „Борба с наркотрафика“

Агенция "Митници": В пъти повече наркотици са заловени по границата ни тази година

Съвместната кампания „Не сте сами“ на Националната агенция за приходите и Агенция „Митници“ започна от Несебър. Целта е превенция на наркотичната и хазартната зависимости, като идеята е да се стигне до по-широк кръг от подрастващите. Днес в Несебър представители на агенциите проведоха демонстрации с кучета и запознаха младежи с..

публикувано на 16.08.24 в 13:52