Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спасители и на безстопанствените плажове обеща министър Терзиева

Автор:

 

С началото на новия сезон всички плажове по Черноморието, дори тези, които не са отдадени на концесия, ще имат спасител, обеща министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, цитирана от БНТ.

За целта от концесионните такси ще бъдат отделени средства, които ще бъдат разпределени към областните управители. Последните ще трябва да ги разходват така, че да осигурят водно спасяване и почистване на всички безстопанствени плажове, добави тя.

Министърът изрази мнение, че е добре всички места за къпане по бреговата ни ивица да се отдават на концесия, за да има кой да се грижи за тях.

По публикацията работи: 81

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

ВиК ремонт променя движението по „Янко Комитов“ от понеделник

Община Бургас съобщи, че във връзка с прокопаване на ул. „Янко Комитов“ за реконструкция на ВиК мрежата на Бургас, от 11:00 часа на 19.08.2024 г. (понеделник) до 30.09.2024 г. (понеделник) се въвежда временна организация на движението на превозни средства.  Ще бъде затворено платното от страната на жилищните блокове в ж.к. „Славейков“ преди..

публикувано на 17.08.24 в 11:40

121 години от Илинденско-Преображенското въстание, без заря на Петрова нива

Заради риск от пожари за първи път без тържествена заря ще се проведе Националният възпоменателен събор в историческата местност Петрова нива. Тази година се навършват 121 години от обявяването на Илинденско-Преображенското въстание. Хиляди тракийци и потомци на бежанци от цялата страна се очаква да пристигнат за събора.  Събитието се провежда под..

публикувано на 17.08.24 в 10:29

Илиян Янчев: Елате на Петрова нива, за да отдадем почит към подвига на преображенци!

Национален възпоменателен събор по повод 121-та годишнина от Илинденско – Преображенското въстание ще се проведе тази събота, 17 август в местността Петрова нива. Събитието е под патронажа на президента Румен Радев. Хиляди тракийци и потомци на бежанци от цялата страна се очаква да пристигнат за събора.  Изложба на стари оръжия,..

обновено на 17.08.24 в 09:37

"Ден до пладне" на 17 август:

Съботният ден край морето на юг ще бъде слънчев, поне такъв ни го обещават синоптиците. По Черноморието ще духа умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 26°-28°.  В предаването днес ще чуете: - На Петрова нива днес ще се проведе Националният възпоменателен събор по повод 121..

публикувано на 17.08.24 в 09:04

Дете от ямболско село върна портфейл с пари на собственика му

Осемгодишно момче от ямболското село Завой намери и върна портфейл с над 1000 лева и документи. Гого е едно от шестте деца в многочленно семейство в село Завой. Преди дни той си играел в близост до дома си, където намира портфейл, но дори не го отваря: „Аз не отворих портфейла“ И заедно с баба си го носят на живеещия в съседство Симеон Велков,..

публикувано на 17.08.24 в 07:47
архив

Жителите на село Попович за трета събота затварят пътя Варна-Бургас

За трета поредна събота жителите на варненските село Попович и село Дюлино, община Бяла, област Варна, организират протест, заради незавършен авариен ремонт и въстановителни работи по пътно платно и настилка на общински път VAR 2071/III-906/ Дюлино–Попович–Гранична община (Бяла Несебър)- /I-9/ на територията на община Бяла. Финансирането е с..

публикувано на 17.08.24 в 07:15

Калин Стоянов поздрави граничните полицаи участвали в гасенето на пожарите в община Болярово

Служители от Гранично полицейско управление – Болярово получиха поздравленията за работата си, по време на опустошителните пожари през месец юли  2024г. в селата Воден, Крайново и Горска поляна. По време на официална церемония днес, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който бе на терен по време на стихията посочи: „За мен беше чест тогава и..

публикувано на 16.08.24 в 17:11