Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаската община ще помогне за лекарства на безпаричните хронично болни

Автор:

Хронично болните бургазлии, които нямат достатъчно средства за закупуване на лекарства да бъдат подпомагани от общината. Това е само част от промените, които предлага нов правилник за реда за предоставяне на еднократните финансови помощи на нуждаещите се граждани. Предстои документът да бъде гласуван на предстоящото заседание на общинския съвет, в края на месеца.  Вносител на предложението е д-р Антонио Душепеев, председател на постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности в местния парламент.

По публикацията работи: 81

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Марин Киров отчете първата година от мандата си като кмет на Царево

Кметът Марин Киров отчете пред граждани първата година от мандата на екипа и администрацията на Община Царево, след поредица от обсъждания в населените места на общината.  „Изпращаме трудна управленска година във финансово отношение заради сполетялото ни бедствие през 2023 година, но и започнахме много големи инфраструктурни обекти, които..

публикувано на 18.10.24 в 19:52

Болярово домакин на заседание на Регионална асоциация на общините „Тракия“

Община „Болярово“ беше домакин на изнесено заседание на Управителния съвет на Регионална асоциация на общините „Тракия“, като част от събитията, посветени на Деня на Болярово и 50 години от създаването му. Гостите – кметове и зам.-кметове на общини, членове на Асоциацията, разгледаха Документалната изложба „50 години град Болярово“ и проследиха етапите..

публикувано на 18.10.24 в 16:50

Големи котки вече могат да се видят в бургаския зоопарк

Нови обитатели има бургаския зоопарк. Това са черна пантера, каракал и сервал от семейството на големите котки. Атрактивните хищници са разположени в обособена територия, създадена по изцяло биосъобразен модел. Те бяха представени днес на бургазлии и гости на града. Символично лентата прерязаха управителят на зоопарка Кръстьо Дъбов,..

публикувано на 18.10.24 в 16:01

Пада възрастта при приема на наркотици

Марихуана и екстази приемат най-много учениците, а възрастовата граница при младежите, които употребяват наркотици все повече пада и стига до 5-6 клас . Това отчетоха от общинския съвет по наркотични вещества в Бургас по време на информационна среща в рамките на Националната кампания относно отговорността на родители, чиито деца..

публикувано на 18.10.24 в 14:12
Генералният директор на БНР Милен Митев.

Милен Митев: Създаването на дигитално съдържание е ключово за бъдещето на радиото

Генералният директор на Българското национално радио (БНР), г-н Милен Митев, гостува в предаването "Нашият ден", където говори за ролята си на настоящ и бъдещ генерален директор на медията. Той благодари за доверието, което му беше гласувано за втори мандат както от Съвета за електронни медии, така и от много от колегите му в радиото. По думите му..

публикувано на 18.10.24 в 12:21

Въвеждат разделно събиране на биоразградими отпадъци в поморийския квартал "Свобода"

Разделно събиране на биоразградими отпадъци въвеждат по проект в Община Поморие. Целта е да се намалят разходите за обработката и депонирането на боклука. План-сметката за услугите по сметосъбиране на морската община е 5,2 млн. лева за тази година. Като първа стъпка всички 32 блока в поморийския квартал „Свобода“ са включени в пилотен..

публикувано на 18.10.24 в 10:55
Каракал

Бургаският зоопарк представя новите си обитатели: черна пантера, сервали и каракали

Черна пантера, сервали и каракали са новите обитатели на бургаския зоопарк. Те ще бъдат показани официално на бургазлии днес от 11 часа, съобщи Община Бургас. "Те са голяма радост за бургаския зоопарк, тъй като това са едни от най-големите и атрактивни животни", коментираха оттам.  Новата територия ще предостави възможност на посетителите да се..

публикувано на 18.10.24 в 08:52