Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1 200 лекари от Бургаско на протест

Автор:
Снимка: архив Радио Бургас

Повече от 1200 лекари от Бургаска област ще се включат в общоевропейския протест на медиците утре. Лекарите няма да напускат работните си места, а ще поставят на реверите си протестни лентички. Българските лекари ще протестират утре символично в продължеине на един час. Предвижда се голям протест в София на 30 май и на него също ще участват лекари от Бургас. Председателят на регионалната лекарска колегия д-р Антон Григоров се надява да има максимално широко присъствие там.
Заради ниското заплащане продължават родни специалисти да предпочитат да практикуват професията зад граница. Само от отделението по Реанимация, което д-р Григоровя завежда, има петима лекари, които работят в Германия и Англия, а още няколко подготвят документи да заминат. Според лекаря причините за това са комплексни.
"Хората заминават не само заради заплащането, въпреки че е достатъчно сериозен мотив, но освен това и условията, при които се работи в страните от ЕС, специализацията, продължителното следдипломно обучение, възможностите за кариерно израстване и развитие на колегите", посочи
д-р Антон Григоров.

По публикацията работи: 81

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас поиска от АПИ пари за цялостен ремонт на шосето до кв. Сарафово

Община Бургас отправи призив до Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) да осигури средства за цялостен ремонт на шосето от Бургас до квартал Сарафово. Шосето е част от републиканската пътна мрежа, собственост на държавата и големите ремонти там се осъществяват от АПИ и с тяхно финансиране. Община Бургас прави кръпки на пътя само по спешност и..

публикувано на 18.04.24 в 11:27

Кариерен форум в Бургас среща ученици и студенти с бизнеса

Кариерен форум провеждат днес в Бургас Стопанският факултет на Софийския университет и филиалът му във фоайето на Културен дом НХК в морския град. Основният партньор на събитието е Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации – училище към СУ. „Кариерен форум 8.0 – с поглед в бъдещето“ предлага на ученици и студенти срещи с..

публикувано на 18.04.24 в 11:17

Отварят моста за плажа Нестинарка в Царево преди летния сезон

Мостът за плажа Нестинарка в Царево ще бъде отворен за леки автомобили преди началото на летния сезон, съобщи общината. В момента там се изпълняват укрепителни и ремонтни дейности. Мостът пропадна по време на проливните дъждове миналата есен. Той беше подаден за финансиране от държавата като обект, разрушен от бедствие. След като..

публикувано на 18.04.24 в 10:55
Язовир Камчия

Чистят язовир Камчия в Деня на Земята

Община Сунгурларе ще отбележи Международния ден на Земята с акция по почистване на опашката на яз. Камчия, съобщиха оттам. Язовирът снабдява с питейна вода областите Бургас и Варна. Акцията под мотото "Чиста природа - чиста вода" ще започне на 22 април от 14 часа. В нея ще се включат от общинската администрация и възпитаници на Основно училище..

публикувано на 18.04.24 в 10:32

Откриват благотворителна изложба в Бургас

Благотворителната изложба ”Нека детските мечти да полетят“ще бъде открита Бургас. Тя е част на н ационално благотворително турне в подкрепа на талантливи деца от социално слаби семейства. Началото му ще бъде поставено в морския град.  Инициативата се реализира от MimArt на художничката Мария Даскалова от Пловдив. Събитието се подкрепя от дирекция..

публикувано на 18.04.24 в 09:20

Три обществени обсъждания днес в Царево по важни за региона проекти

Три обществени обсъждания ще се проведат днес в читалище „Георги Кондолов“ в Царево по важни за региона проекти. Обществено обсъждане на концепцията за „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на Югоизточния регион за планиране“ е от 13.45 часа. Водещ партньор на общината Царево е Агенция „Пътна инфраструктура“..

публикувано на 18.04.24 в 09:05

В Айтос провеждат великденска благотворителна кампания "Подари вечеря на пенсионер в нужда"

Доброволците от инициативата „Бъди човек" - Айтос провеждат за поредна  година благотворителна кампания под надслов "Подари вечеря на пенсионер в нужда".  Събират се хранителни продукти и средства за закупуването им, като хранителни пакети ще бъдат предоставени на самотни възрастни хора в Айтоско. Акции те традиционно се провежда за..

публикувано на 18.04.24 в 08:40