Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласоподавателите в Руен – най-активни до 10 ч.

Автор:


6,9% е избирателната активност в Бургаска област към 10 часа, съобщиха от Районната избирателна комисия. Най-висока е тя в община Руен, 16.3 %. Там изборния ден започна и най-рано с отварянето в 5 часа на 9 избирателни секции. По избирателна активност следват Малко търново с 15на сто и Царево с 13,2% . Най-малко жители на община Бургас са отишли до урни, едва 4,8 е активността в областиня център. Малко над 25 хиляди са гласували към 10 часа във втори бургаски многомандатен избирателен район. За сравнение с евровота от 2009-та година тогава към този час правото си на глас преди четири години са упражнили 8,67 на сто от избирателите. Близо 1000 служители на реда гарантират безпроблемното протичане на евровота.

По публикацията работи: 81


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Атанас Илков

36 задържани в страната по подозрение, че са купували гласове

36 души са задържани до момента в страната по подозрение, че са купували гласове. Това съобщи служебният вътрешен министър Атанас Илков.  259 са сигналите за изборни нарушения, подадени в МВР към момента. Това обясни вътрешният министър Атанас Илков.  Досъдебните производства, които са образувани са 70.  Протоколите, които МВР е съставило, са 898,..

публикувано на 18.10.24 в 16:30

Изтича срокът за отстраняване на грешки в избирателните списъци

До 19 октомври е срокът, в който избирателите могат да подават заявления за отстраняване на непълноти или грешки в избирателните списъци. Според Изборния кодекс всеки избирател може да направи това с писмено заявление до кмета на общината, района, кметството или кметския наместник. Заявленията се приемат от съответната администрация не по-късно от 7..

публикувано на 18.10.24 в 09:30

платена публикация
Димитър Найденов, ПП –ДБ: Гласувайте! Нужно е реформаторско мнозинство, което да сложи край на кризата в България

Димитър Найденов е втори в кандидат – депутатската листа на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в МИР – Бургас.  Всеки ден той се среща и разговаря със стотици потенциални гласоподаватели на пл. „Тройката“. Силната му лична предизборна кампания му носи сериозна преференциална подкрепа на провелите се до..

публикувано на 18.10.24 в 09:00
Зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева дава брифинг във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври.

4850 са кандидатите за депутати за 51-вото Народно събрание

Към днешна дата за участие в изборите са регистрирани 4858 кандидати за народни представители - 1378 са жени и 3480 – мъже. 1172 от тях са кандидати в два района. Това съобщи на брифинг заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева. До последния момент постъпват искания за заличаване на кандидати, затова..

публикувано на 15.10.24 в 15:42
Атанас Илков

Илков: 60 спецоперации са проведени до момента срещу купения вот у нас

60 специализирани полицейски операции са проведени до момента срещу купения вот в страната. Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков отчете преди днешното правителствено заседание, че са образувани 60 досъдебни производства, и подчерта, че в рамките на полицейските операции са разкрити и множество други престъпления. "Нашите служители не..

публикувано на 15.10.24 в 13:59

Една подвижна избирателна урна ще има в община Поморие

Избиратели в община Поморие, чиито увреждания не им позволяват да напуснат домовете си ще могат да гласуват на 27 октомври в една избирателна секция с подвижна избирателна кутия.  Това определи Районната избирателна комисия в Бургас, след постъпила заповед на кмета на Поморие.  Според закона,  ако в населеното място е назначена подвижна избирателна..

публикувано на 15.10.24 в 08:20

Изследване на "Галъп": 9 формации с шанс за влизане в следващото Народно събрание

9 партии и коалиции имат шанс да влязат в следващото 51-во Народно събрание, показват данните от социологическо изследване на "Галъп интернешънъл болкан". Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомври 2024 г. сред 806 души по метода "лице в лице" с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. От данните става..

публикувано на 14.10.24 в 17:10