Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болярово удари 55 процента активност

Автор:

Близо 27 процента е избирателната активност към 17 часа в Ямболска област. Подадени са три жалби за купуване на гласове и агитация пред изборни помещения.
Водеща в областта по активност се запазва община Болярово, където близо 55 на сто от избирателите са гласували. Най- слаба продължава да е активността в областния център. До урните в град Ямбол са отишли малко повече от 23 процента от правоимащите. В община Елхово процентът е 29, в Стралджа 34, и в Тунджа 32 процента.
През последните два часа са постъпили три жалби в РИК, съобщи нейният председател Марияна Христова. Две са за купуване на гласове в боляровското село Воден, а третата за агитация пред изборното помещение в село Завой. Агитирането е било от страна на кметският наместник на селото. И трите сигнала се проверяват от районните прокуратури в Елхово и Ямбол. Така общият брой на сигналите за нередности в изборния ден от неговото начало става седем.

По публикацията работи: 81


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Атанас Илков

36 задържани в страната по подозрение, че са купували гласове

36 души са задържани до момента в страната по подозрение, че са купували гласове. Това съобщи служебният вътрешен министър Атанас Илков.  259 са сигналите за изборни нарушения, подадени в МВР към момента. Това обясни вътрешният министър Атанас Илков.  Досъдебните производства, които са образувани са 70.  Протоколите, които МВР е съставило, са 898,..

публикувано на 18.10.24 в 16:30

Изтича срокът за отстраняване на грешки в избирателните списъци

До 19 октомври е срокът, в който избирателите могат да подават заявления за отстраняване на непълноти или грешки в избирателните списъци. Според Изборния кодекс всеки избирател може да направи това с писмено заявление до кмета на общината, района, кметството или кметския наместник. Заявленията се приемат от съответната администрация не по-късно от 7..

публикувано на 18.10.24 в 09:30

платена публикация
Димитър Найденов, ПП –ДБ: Гласувайте! Нужно е реформаторско мнозинство, което да сложи край на кризата в България

Димитър Найденов е втори в кандидат – депутатската листа на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в МИР – Бургас.  Всеки ден той се среща и разговаря със стотици потенциални гласоподаватели на пл. „Тройката“. Силната му лична предизборна кампания му носи сериозна преференциална подкрепа на провелите се до..

публикувано на 18.10.24 в 09:00
Зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева дава брифинг във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври.

4850 са кандидатите за депутати за 51-вото Народно събрание

Към днешна дата за участие в изборите са регистрирани 4858 кандидати за народни представители - 1378 са жени и 3480 – мъже. 1172 от тях са кандидати в два района. Това съобщи на брифинг заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева. До последния момент постъпват искания за заличаване на кандидати, затова..

публикувано на 15.10.24 в 15:42
Атанас Илков

Илков: 60 спецоперации са проведени до момента срещу купения вот у нас

60 специализирани полицейски операции са проведени до момента срещу купения вот в страната. Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков отчете преди днешното правителствено заседание, че са образувани 60 досъдебни производства, и подчерта, че в рамките на полицейските операции са разкрити и множество други престъпления. "Нашите служители не..

публикувано на 15.10.24 в 13:59

Една подвижна избирателна урна ще има в община Поморие

Избиратели в община Поморие, чиито увреждания не им позволяват да напуснат домовете си ще могат да гласуват на 27 октомври в една избирателна секция с подвижна избирателна кутия.  Това определи Районната избирателна комисия в Бургас, след постъпила заповед на кмета на Поморие.  Според закона,  ако в населеното място е назначена подвижна избирателна..

публикувано на 15.10.24 в 08:20

Изследване на "Галъп": 9 формации с шанс за влизане в следващото Народно събрание

9 партии и коалиции имат шанс да влязат в следващото 51-во Народно събрание, показват данните от социологическо изследване на "Галъп интернешънъл болкан". Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомври 2024 г. сред 806 души по метода "лице в лице" с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. От данните става..

публикувано на 14.10.24 в 17:10